Autor Zpráva
zrnecx
Profil
Takže mám následující problém.. potřebuju aby byl na mém webu formulář do kterého něco napíšeš a fungovalo by to takhle

Formluář: Volné textové pole o jednom řádku typu password

Výsledná stránkawww.hosting.neco/(textvformlulari)/index.php

vše je stylem frame takže nepude videt méno složky..
dik za pomoc
vynalezce
Profil
echo "adresa='www.hosting.neco/'";
echo $pass;
echo "/index.php";
nak se to da smrsknout do jednoho jen ted nevim jak
Matess
Profil *
zrnecx
A to chceš jako zabezpečení stránky nebo tak něco?
Nebo proč bude to políčko typu password?
Matess
Profil *
vynalezce
echo "adresa=www.hosting.neco/$pass/index.php";
vynalezce
Profil
echo "adresa=www.hosting.neco/$pass/index.php";
nejsem si jistej jestli to nahodou nevypise text $pass ne hodnotu promene
zrnecx
Profil
no chcu mejt stranku pristupnou jen pod heslem
Mistr
Profil
zrnecx
http://www.jakpsatweb.cz/heslo.html
vynalezce
Profil
res to jinak
treba porovnej hodnotu loginu a hashe hesla s tema v databazi uloz to do cookies a kdyz to bude sedet zobraz obsah
zrnecx
Profil
Zas tak dobre na tom nejsem... Sem začatečník.. přes http://www.jakpsatweb.cz/heslo.html sem skousel ale nejse... ten 3ti zpusob je ze se soubor menuje (urceneheslo).php ale ja chcu (urceneheslo)/index.php
Joker
Profil
vynalezce
nejsem si jistej jestli to nahodou nevypise text $pass ne hodnotu promene
Když to bude v normálních uvozovkách, jak to Matess napsal, vypíše to hodnotu proměnné.

zrnecx
vše je stylem frame takže nepude videt méno složky..
Kdepak, to si jen neznalí uživatelé budou myslet, že tam to jméno není vidět. Což je snad ještě horší, než kdyby tam vidět bylo.
zrnecx
Profil
ja to mam vymyšlené.. klidek.. potřebuju jen vědět jak nato
zrnecx
Profil
potřebuju sestavit ten formulář aby to použilo $pass do tá adresy.. ještě se v tom moc (vubec ) nevyznám.. Heeeelp ;)
Joker
Profil
zrnecx
Vždyť už tu odpověď několikrát byla.
Například:
$pass = $_POST["pass"];
//nějaká kontrola, co je vlastně v $pass...
$adresa = "adresa-webu/nejaky_vychozi_adresar/".$pass."/";
header("Location: ".$adresa);
exit();

...přesměruje na adresář zadaný v poli "pass".

Ale každopádně je to špatné řešení problému a bezpečnost bude mizerná.

edit: přidal jsem to přesměrování.
zrnecx
Profil
no diki moc.. ted jesi to bude fungovat ;)
vynalezce
Profil
ja to mam vymyšlené.. klidek.. potřebuju jen vědět jak nato
jak to chces udelat? nevypada to zrovna bezpecne
Joker
Profil
zrnecx
když to heslo ví tak ho zadají a to heslo je stejne zverejnene
Já myslel, že hesla jsou právě od toho, aby nebyla veřejná :-)

V tom případě by bylo mnohem jednodušší adresáře pojmenovat podle uživatelova jména, dát jejich seznam na titulní stránku a každý by si prostě klikl na ten svůj... a nemusí nic psát, žádné překlepy atd.

ale ja chcu jen nastvat zadavanim
Naštvat uživatele zadáváním hesla? Zajímavá myšlenka :-)
zrnecx
Profil
ještě dotaz může ve 20ti řádkovém dokumentu napsat tohle??
Parse error: parse error in /3w/(hosting)/t/(web)/index.php on line 41
zrnecx
Profil
ne ja to myslel tak .. ono to je jenom heslo zadne uzivatelske jmeno..proste at e to pstinn na stranku pouze po zadani heslo a pak je to presmeruje na tu stranku nebo jinak nic..
vynalezce
Profil
jsi si jist ze je tam jen 20 radku?
zrnecx
Profil
$adresa = "adresa-webu/nejaky_vychozi_adresar/".$pass."/";

tohle sem pochopil jako www.stranka.neco/nejakyadresar/((heslo))/index.koncovka
zrnecx
Profil
no co?
smejko
Profil *
Nechápem čo natomto tak dlho riešite...

//toto tam kde chces formular (tvojweb.sk/index.php)
<form action="spracuj.php" method="POST">
heslo: <input type="password" name="heslo">
<input type="submit" value="odoslat" name="send">
</form>

//toto uz daj do spracuj.php
<?php
$heslo = $_POST['heslo'];
if(isset($_POST['send'])){
  if($heslo!=""){
    sleep(1);
    setcookie("Logged",$heslo,time()+86400);
    Header("Location: http://tvojweb.sk/zlozka/index.php");
  } else { echo "Nevyplnili ste heslo"; }  
} else { echo "Co tu prosim vas robite?"; }
?>

//toto daj do /zlozka/index.php
<?php
if($_COOKIE['Logged']!=""){
?>

Gratulujem si <b>prihlaseny</b>.

<?php
} elseif($_COOKIE['Logged']==""){
Header("Location: ../index.php");
}
?>


skus ci to pojde teraz som to rychlo pisal mozno tam budu preklepy
smejko
Profil *
spracuj.php este raz:

<?php
$heslo = $_POST['heslo'];
if(isset($_POST['send'])){
  if($heslo!=""){
   if($heslo=="NAPIS_TVOJE_HESLO_SEM"){
    sleep(1);
    setcookie("Logged",$heslo,time()+86400);
    Header("Location: http://tvojweb.sk/zlozka/index.php");
   } else { echo "Zadali ste nesprávne heslo"; }
  } else { echo "Nevyplnili ste heslo"; }  
} else { echo "Co tu prosim vas robite?"; }
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: