Autor Zpráva
Jiří Bednář
Profil
Ahoj,
rad bych pridal do sveho CMS moznost vyhledávání článků, ale je tu jeden zásadní problém a to že neukládám do databáze, ale do souborů.
Měl by někdo nějaký nápad jak toto vyŕešit?
Jan Tvrdík
Profil
Jiří Bednář:
Měl by někdo nějaký nápad jak toto vyŕešit?
Pokud je to alespoň trochu možné, tak začni ukládat články do DB. Další možností je použít hledání google.
Jiří Bednář
Profil
Jan Tvrdík
Možné to bude po té co vytvořím SQL verzi.
AM_
Profil
Jiří Bednář
Podle tebe nelze prohledávat soubory?
Jan Tvrdík
Profil
AM_:
Podle tebe nelze prohledávat soubory?
ne dost rychle
AM_
Profil
Jan Tvrdík
Jistěže do databáze je to rychlejší, ale pokud ji nechce použít...
Ptal se, jak má vyřešit hledání v souborech, ne jak bude rychlé - prostě je bude muset prohledat a s rychlostí nic nenadělá, leda to, že čím to napíše lépe, tím rychleji mu to bude běhat. Osobně nechápu, na co se ptá přesně, jestli jak prohledat soubor, nebo snad na "nějaký zázrak" rychlého hledání v souborech.

Pokud chceš vyhledávat soubory podle názvu článku (a stále se vyhnout DB), udělej si jeden indexační soubor, kde budeš mít páry název článku=>název jeho souboru. Ale to je taky tak evidentní, že to asi taky není předmět dotazu.
Joker
Profil
Šlo by, podobně jako u databáze, si udělat indexový soubor, kde by vždycky bylo slovo - ve kterých příspěvcích se vyskytuje.

Ale možná by bylo lepší nechat vyhledávání na Googlu třeba.
Jiří Bednář
Profil
Napadlo mne vyhledavat podle nazvu clanku a podle klicovych slov ktere bude mozne zadat pri tvorbe clanku.

Pak uz jen budou nacitany pole s nazvem clanku a klici a bude hledat shodu.
AM_
Profil
Jiří Bednář
No, ano, a na co se tedy ptáš?
Jiří Bednář
Profil
AM_
Jak to vyresit jinak :-/
AM_
Profil
Pak bys měl asi uvést ještě to, proč to chceš řešit jinak.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: