Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil *
<?php

$dbhost = 'mysql.wz.cz:3306'; //Připojíení do databáze
$dbusername = '--vůbecneřeknu--';
$dbpasswd = '--neřeknu--';
$database_name = '--takyneřeknu--';

$connection = mysql_connect($dbhost, $dbusername, $dbpasswd) or die ("Není možné pripojit databázový server.");
$db = mysql_select_db($database_name, $connection) or die("Není možné vybrat databázi.");

if(isset($_POST["odeslat"])){

 $jmeno =$_POST["jmeno"]; //Do proměnné si dáme jméno.
 $email=$_POST["mail"];  //Do proměnné si dáme e-mail.
 $rasa=$_POST["rasa"];  //Do proměnné si dáme e-mail.
 $heslo1 =$_POST["heslo1"]; //Do proměnné si dáme heslo.
 $heslo2 =$_POST["heslo2"]; //Do proměnné si dáme kontrolni heslo.

 $overeni = MySQL_Num_Rows(MySQL_Query("SELECT jmeno,mail FROM dobro WHERE jmeno = '$jmeno' or mail = '$email'"));

 if($jmeno == "" or $heslo1 == "" or $email == "" ){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Nebylo vyplnené nekteré pole. Zkuste to znovu prosim.</font></h1>";} 
//Zkontrolujeme jestli se hesla shoduji.
 elseif($heslo1 != $heslo2){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadaná hesla se neshodují</font></h1>";} 
//Zjistime zda byl dobre zadan e-mail
 elseif(!(ereg("^.+@.+\\..+$",$email))){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">E-mailová adresa není platná :-)</font></h1>";} 
// Kontrolujeme to jmeno a e-mail z databaze.Pokud tam už je hodíme chybu
 elseif($overeni>0){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadané jméno $jmeno nebo e-mail $email jsou už zaregistrované.</font></h1>";} 

 else{
SEM bych to měl dát ne ?
    MySQL_Query("INSERT INTO dobro (datum,jmeno,heslo,mail,rasa,prava) VALUES (UNIX_TIMESTAMP(), '$jmeno', '$heslo1' , '$email' ,'$rasa', '0')") or die ("chyba sql");
     echo "<p><div style=\"text-align: center;\"><font size=\"3\" style=\"color: rgb(255, 153, 0);\"><span style=\"font-family: Courier New;\">Zaregistrování proběhlo v pořádku můžete se přihlásit</span><br style=\"font-family: Courier New;\" /><span style=\"font-family: Courier New;\">:-)</span></font><span style=\"text-decoration: underline;\"></span></div>";

 }
 echo "!!!";
}
?>


Mám registraci kterámi věci zapíše do databáze jenomže neodešle mi email myslím že tam jak jsem napsal "SEM bych to měl dát ne ?" tak tam by mohlo být to něco jako Tady
Mastodont
Profil
INSERT INTO dobro (datum,jmeno,heslo,mail,rasa,prava)

Rasa? Ty tvoříš nějaký web Dělnické strany?
Alastor_Kopal
Profil *
x-D ne fantasy web
ninja
Profil
Alastor_Kopal: ano, na to misto (radek 30) dej funkci mail().

Jsi si vedom toho ze nijak nekontrolujes, jestlise registrace (insert) skutecne provede?
Alastor_Kopal
Profil *
Tak to dám pod to zapsání do databáze ne ?
pokud se to zapíše do databáze tak se i odešle email snad
Alastor_Kopal
Profil *
a co kdybych po dobré registraci uživatele přesměroval na druhou stránku a tam by se teprve odeslílal ten email ?
AM_
Profil
a co kdybych po dobré registraci uživatele přesměroval na druhou stránku a tam by se teprve odeslílal ten email ?
K čemu by to bylo dobré?

Tak to dám pod to zapsání do databáze ne ?
pokud se to zapíše do databáze tak se i odešle email snad


Uvědom si, že ač to není příliš časté, zápis do databáze může selhat. takže
if (mysql_query("insert into...")){
  mail('prijemce','predmet','text');
}
Alastor_Kopal
Profil *
 elseif(!(ereg("^.+@.+\\..+$",$email))){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">E-mailová adresa není platná :-)</font></h1>";} 

 elseif($overeni>0){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadané jméno $jmeno nebo e-mail $email jsou už zaregistrované.</font></h1>";} 

}
if (mysql_query("INSERT INTO zlo (datum,jmeno,heslo,mail,rasa,prava) VALUES (UNIX_TIMESTAMP(), '$jmeno', '$heslo1' , '$email' ,'$rasa', '0')") or die ("chyba sql");
     echo "<p><div style=\"text-align: center;\"><font size=\"3\" style=\"color: rgb(255, 153, 0);\"><span style=\"font-family: Courier New;\">Zaregistrování proběhlo v pořádku můžete se přihlásit</span><br style=\"font-family: Courier New;\" /><span style=\"font-family: Courier New;\">:-)</span></font><span style=\"text-decoration: underline;\"></span></div>";")){
  mail('GolemX2@centrum.cz','EvilGamw','Ahojky');}
}
?>


nechce to sedět hází to chybu - Parse error: syntax error, unexpected ';' in /3w/mysteria.cz/e/evil-game/reg/dobro/registrace.php on line 35
AM_
Profil
nechce to sedět hází to chybu - Parse error: syntax error
Na tyhle dotazy tu snad nemusíme odpovídat - kdo si umí napsat kus kódu, zvládne si v něm najít i syntaktickou chybu, obzvlášť když je parser tak hodný a řekne ti i řádek.
Ono se stačí podívat, jak se ti to tady v diskusi jako kód zvýraznilo, a hned vidíš, že neco není v pořádku. Zkus opustit notepad a použít nějaký editor se zvýrazněním syntaxe (pro začátek notepad++, pspad) - taky bys hned viděl.
Alastor_Kopal
Profil *
Tak stáhl jsem si pspad dal jsem do toho tem script a nic jen mi ta oblast zezelenala
AM_
Profil
Zeleně to označuje řetězce - zřejmě jsi něco napsal tak blbě, že to bere kus kódu jako řetězec.
vynalezce
Profil
hod sem kod (celej)

mimo tema dobrej design

nebylo by lepsi dat na jednu stranku reg pro dobro i pro zlo (input type="radio")
Alastor_Kopal
Profil *
hod sem kod (celej)
Tady je
<?php

$dbhost = 'mysql.wz.cz:3306'; //Připojíme se do databáze.
$dbusername = '--cenzura--';
$dbpasswd = '--cenzura--';
$database_name = '--cenzura--';

$connection = mysql_connect($dbhost, $dbusername, $dbpasswd) or die ("Není možné pripojit databázový server.");
$db = mysql_select_db($database_name, $connection) or die("Není možné vybrat databázi.");

if(isset($_POST["odeslat"])){

$jmeno =$_POST["jmeno"];
$email=$_POST["mail"];
$rasa=$_POST["rasa"];
$heslo1 =$_POST["heslo1"];
$heslo2 =$_POST["heslo2"];


$overeni = MySQL_Num_Rows(MySQL_Query("SELECT jmeno,mail FROM dobro WHERE jmeno = '$jmeno' or mail = '$email'"));

if($jmeno == "" or $heslo1 == "" or $email == "" ){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Nebylo vyplnené nekteré pole. Zkuste to znovu prosim.</font></h1>";}

elseif($heslo1 != $heslo2){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadaná hesla se neshodují</font></h1>";}

elseif(!(ereg("^.+@.+\\..+$",$email))){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">E-mailová adresa není platná :-)</font></h1>";}

elseif($overeni>0){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadané jméno $jmeno nebo e-mail $email jsou už zaregistrované.</font></h1>";}

}
if (mysql_query("INSERT INTO zlo (datum,jmeno,heslo,mail,rasa,prava) VALUES (UNIX_TIMESTAMP(), '$jmeno', '$heslo1' , '$email' ,'$rasa', '0')") or die ("chyba sql");
echo "<p><div style=\"text-align: center;\"><font size=\"3\" style=\"color: rgb(255, 153, 0);\"><span style=\"font-family: Courier New;\">Zaregistrování proběhlo v pořádku můžete se přihlásit</span><br style=\"font-family: Courier New;\" /><span style=\"font-family: Courier New;\">:-)</span></font><span style=\"text-decoration: underline;\"></span></div>";")){
mail('GolemX2@centrum.cz','EvilGamw','Ahojky');}

?>

mimo tema dobrej design
Aha to jako té mojí stránky ? A je to myšleno s ironií nebo bez ?

nebylo by lepsi dat na jednu stranku reg pro dobro i pro zlo (input type="radio")
to jsou samostatné databáze jedna dobor druhá zlo
vynalezce
Profil
„mimo tema dobrej design “
Aha to jako té mojí stránky ? A je to myšleno s ironií nebo bez ?
bez

„nebylo by lepsi dat na jednu stranku reg pro dobro i pro zlo (input type="radio")“
to jsou samostatné databáze jedna dobor druhá zlo
klidne by slo ukladat i to jestli je to dobro nebo zlo pripadne tam dat if takze bys mel dve databaze
Alastor_Kopal
Profil *
bez
tak diki :-)

„nebylo by lepsi dat na jednu stranku reg pro dobro i pro zlo (input type="radio")“
to jsou samostatné databáze jedna dobor druhá zlo
klidne by slo ukladat i to jestli je to dobro nebo zlo pripadne tam dat if takze bys mel dve databaze

To je jedno moc to tu stránku neruší a takhle si alespoň ten uživatel uvědomí že to není jen tak nějakej údaj do databáze ale prostě strana za kterou bojuje

jo ale teď k tomu odesílání emailu ..
Alastor_Kopal
Profil *
už sem si to zkoušel udělat a všechno vypadá jako dobře ale email mi nepřijde proč ?

<?php

$dbhost = 'mysql.wz.cz:3306'; //Připojíme se do databáze.
$dbusername = '-';
$dbpasswd = '-';
$database_name = '-';

$connection = mysql_connect($dbhost, $dbusername, $dbpasswd) or die ("Není možné pripojit databázový server.");
$db = mysql_select_db($database_name, $connection) or die("Není možné vybrat databázi.");

if(isset($_POST["odeslat"])){

 $jmeno =$_POST["jmeno"]; //Do proměnné si dáme jméno.
 $email =$_POST["mail"];  //Do proměnné si dáme e-mail.
 $rasa =$_POST["rasa"];  //Do proměnné si dáme rasu
 $heslo1 =$_POST["heslo1"]; //Do proměnné si dáme heslo.
 $heslo2 =$_POST["heslo2"]; //Do proměnné si dáme kontrolni heslo.


 $overeni = MySQL_Num_Rows(MySQL_Query("SELECT jmeno,mail FROM pokus WHERE jmeno = '$jmeno' or mail = '$email'"));


 if($jmeno == "" or $heslo1 == "" or $email == "" ){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Nebylo vyplnené nekteré pole. Zkuste to znovu prosim.</font></h1>";} 
//Zkontrolujeme jestli se hesla shoduji.
 elseif($heslo1 != $heslo2){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadaná hesla se neshodují</font></h1>";} 
//Zjistime zda byl dobre zadan e-mail
 elseif(!(ereg("^.+@.+\\..+$",$email))){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">E-mailová adresa není platná :-)</font></h1>";} 
// Kontrolujeme to jmeno a e-mail z databaze.Pokud tam už je hodíme chybu
 elseif($overeni>0){echo "<h1><font color=\"#ff0000\">Zadané jméno $jmeno nebo e-mail $email jsou už zaregistrované.</font></h1>";} 
 

else{	//Odešleme informace do databaze pokud bylo vše dobře vyplněno.
    MySQL_Query("INSERT INTO pokus (datum,jmeno,heslo,mail,rasa,prava) VALUES (UNIX_TIMESTAMP(), '$jmeno', '$heslo1' , '$email' ,'$rasa', '0')") or die ("chyba sql");
     echo "<p><div style=\"text-align: center;\"><font size=\"3\" style=\"color: rgb(255, 153, 0);\"><span style=\"font-family: Courier New;\">Zaregistrování proběhlo v pořádku můžete se přihlásit</span><br style=\"font-family: Courier New;\" /><span style=\"font-family: Courier New;\">:-)</span></font><span style=\"text-decoration: underline;\"></span></div>";

$predmet = "Registrace"; 
$text = "Zaregistrovani a posilani emailu zkouska"; 
if ( !empty($jmeno)) {
mail($email, $predmet, $text);
echo "jo diki"; 

} else {
echo "<h3>špatně</h3>";
}

 }
 echo ".";
}

?>


fakt to nejde proč ? a přitom nehází mi to chybu !!
Johnik
Profil
Není mi jasné, proč podruhé kontroluješ jméno, zda není prázdné. Rozhodně zvol toto:

if (mail($email, $predmet, $text)) {
echo "jo diki"; 
} else {
echo "<h3>špatně</h3>";
}


Potom bych zkusil dopsat 4. parametr.
Alastor_Kopal
Profil *
asi takdelc ?

$predmet = "Registrace"; 
$text = "Zaregistrovani a posilani emailu zkouska"; 
$neco58 = "Ha"; 
if (mail($email, $predmet, $text, $neco58)) {
echo "jo diki"; 
} else {
echo "<h3>špatně</h3>";
} 
Alastor_Kopal
Profil *
teď mě to hodilo chybu

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /3w/mysteria.cz/e/evil-game/reg/dobro/registrace2.php on line 47
Alastor_Kopal
Profil *
doplnil jsem 4. parametr a uložil ! Do databáze se mi to zapsalo ale email mi nepřišel protože tam byla chyba

Warning: mail() has been disabled for security reasons in /3w/mysteria.cz/e/evil-game/reg/dobro/registrace2.php on line 41

$predmet = "Registrace"; 
$text = "Zaregistrovani a posilani emailu zkouska"; 
$od = "From: registrace@evil-game.mysteria.cz"; 
if (mail($email, $predmet, $text, $od)) {
echo "jDobře"; 
} else {
echo "<h3>špatně</h3>";
} 

 }
 echo "";
}

?>
keeehi
Profil
webzdarma ma nejaka omezeni pro odesilani emailu (nekolik na hodinu), takze pokud to stale testujes, tak jsi asi prekrocil limit.
Alastor_Kopal
Profil *
myslite ze za treba 2 hodinky by to mohlo jít ?
vynalezce
Profil
webzdarma ma nejaka omezeni pro odesilani emailu (nekolik na hodinu), takze pokud to stale testujes, tak jsi asi prekrocil limit.
ja bych nerek mailbomber mi beha normalne :D
pozn treba i 500 mailu
Alastor_Kopal
Profil *
Teďe sem se ptal na wz

10 emailů, každý s maximálně 10 příjemci.
vynalezce
Profil
10 emailů, každý s maximálně 10 příjemci.
co? divny, asi to zavedli nedavno.
Alastor_Kopal
Profil *
je to fakt málo ! :-(
Alastor_Kopal
Profil *
ne tak tim webzdarma te neni já zapoměl přece tam je chyba něco je tam špatně a nevím co :-(

Warning: mail() has been disabled for security reasons in /3w/mysteria.cz/e/evil-game/reg/dobro/registrace2.php on line 41
Alastor_Kopal
Profil *
Tak jinak dal jsem si jinou sintaxi toho scriptu a teď mě chyba hlasí špatnou sintaxi - neočekávané $ end v (můjsoubor) on line 45

a na 45 řádku mám jen
?>


else{
    MySQL_Query("INSERT INTO pokus (datum,jmeno,heslo,mail,rasa,prava) VALUES (UNIX_TIMESTAMP(), '$jmeno', '$heslo1' , '$email' ,'$rasa', '0')") or die ("chyba sql");
     echo "<p><div style=\"text-align: center;\"><font size=\"3\" style=\"color: rgb(255, 153, 0);\"><span style=\"font-family: Courier New;\">Zaregistrování proběhlo v pořádku můžete se přihlásit</span><br style=\"font-family: Courier New;\" /><span style=\"font-family: Courier New;\">:-)</span></font><span style=\"text-decoration: underline;\"></span></div>";


$predmet = "Registrace"; 
$text = "Zaregistrovani a posilani emailu zkouska"; 
$to = "GolemX2@centrum.cz";
$from = "From: Golem To: Golem";
$subject = "Vzkaz od neco";
mail ($to, $subject, $text, $from);
?>


nevim co s tím
gogy27
Profil
Alastor_Kopal
Najlepsie bude ked tu das cely skript. Inac else ti nikde nekonci tak neviem ci to pokracuje alebo nie.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: