Autor Zpráva
26lukas26
Profil
Ahoj robím web in memorial zosnuleho futbalistu. Potreboval by som spravit formular kde by sa vpisalo Meno a Štát a po odoslani by sa na stránke zorazil krizik a po pridani dalsieho by bol vedla neho. Zaujemcom dakujem. Na tom webe nebude reklama. kontakt 483021130 alebo tu dakujem pekne
Alphard
Profil
z tohoto popisu to nevypadá nijak složitě, ale popište to přesněji, z těchto informací to nikdo nenapíše
26lukas26
Profil
Formular: Meno- Meno
Štát - vybere sa z ponuky štát

-Odoslať-

Stránka po odoslani formularu:

* * * * * * po prejetí myšou na * sa zobrazí Meno a štát nic viac.
26lukas26
Profil
? nikto neni ochotný
Jan Tvrdík
Profil
26lukas26:
Spíš nikdo nemá čas a navíc to není ve správné sekci. Pokud se nikdo nenajde, tak to napíšu (teď mám naběhlej systém bez serveru).
26lukas26
Profil
dakujem
26lukas26
Profil
-
bohyn
Profil
26lukas26
<?php
// Vstup z formulare:
// $_POST['jmeno']
// $_POST['stat']

$str = htmlspecialchars($_POST['jmeno']." - ".$_POST['stat'], ENT_QUOTES);
$str = "<span title='{$str}'>*</span>";

$f = fopen("jmena.txt", "a");
if($f) {
  write($f, $str);
  fclose($f);
}
esle {
  echo "Chyba: nepovedlo se otevrit soubor.";
}

// Vypis:

echo "<div class='jmena'>".file_get_contents("jmena.txt")."</div>";
?>

CSS:
div.jmena span {
  padding: 0px 5px;
}
26lukas26
Profil
dík len neviem to rozbehat poradis mi?
Jan Tvrdík
Profil
26lukas26:
Tady to máš úplně celé. Zkopíruj to do nějakého souboru s koncovkou *.php a nahraj na hosting.
<?php
if (isset($_POST['jmeno'], $_POST['stat'])) {
	$str = htmlspecialchars($_POST['jmeno']." - ".$_POST['stat'], ENT_QUOTES);
	$str = "\t<span title='{$str}'>*</span>\n";
	
	$f = fopen("jmena.txt", "a");
	if ($f) {
	  fwrite($f, $str);
	  fclose($f);
	} else {
	  echo "Chyba: nepovedlo se otevrit soubor.";
	}
}
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title></title>
  </head>
  <body>
	<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
		<input type="text" name="jmeno">
		<input type="text" name="stat">
		<input type="submit" value="poslat">
	</form>
	
	<?php echo "<div class='jmena'>\n" . @file_get_contents("jmena.txt") . "\n</div>"; ?>
  </body>
</html>
26lukas26
Profil
dakujem velmi pekne bude to web pre petra dubovskeho
26lukas26
Profil
este by som chcel vlozit namiesto tej "*" obrazok len mam problem s " uvodzovkami "
Jan Tvrdík
Profil
nahraď tohle:
$str = "\t<span title='{$str}'>*</span>\n";

tímhle
$str = "\t<img src=\"obrazek.jpg\" title=\"$str\">\n";
26lukas26
Profil
a este aby sa pri refresi stránky neodosielal znova formulár? alebo z jednej IP iba jeden object
bohyn
Profil
26lukas26
Pred posledni slozenou zavorku } pridej:
header("Location: "$_SERVER['PHP_SELF']);
exit;


Pro kontrolu IP by bylo vhodnejsi pouziti databaze. Zakladni ochrana se da pridat ulozenim cookie. Cely script by byl asi takhle:
<?php
if (isset($_POST['jmeno'], $_POST['stat']) && !isset($_COOKIE['odeslano'])) {
	$str = htmlspecialchars($_POST['jmeno']." - ".$_POST['stat'], ENT_QUOTES);
	$str = "\t<span title='{$str}'>*</span>\n";
	
	$f = fopen("jmena.txt", "a");
	if ($f) {
	  fwrite($f, $str);
	  fclose($f);
	} else {
	  echo "Chyba: nepovedlo se otevrit soubor.";
	}

	setcookie("odeslano", true, time() + 15552000);
	header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);
	exit;
}
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title></title>
  </head>
  <body>
	<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
		<input type="text" name="jmeno">
		<input type="text" name="stat">
		<input type="submit" value="poslat">
	</form>
	
	<?php echo "<div class='jmena'>\n" . @file_get_contents("jmena.txt") . "\n</div>"; ?>
  </body>
</html>
26lukas26
Profil
header("Location: "$_SERVER['PHP_SELF']);
exit;



napise chybu Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /mnt/md1/data/webs/101/peterdubovsky.info/www/www/r-i-p.php on line 53
gogy27
Profil
pozri sa nad tym riadok ci tam mas strednik (;)
gogy27
Profil
asi musim sa opravit
header("Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'"); - nejak takto s tymi uvodzovkami asi
TFSi
Profil
26lukas26header("Location: "$_SERVER['PHP_SELF']);

Nahraď za header('Location:' . $_SERVER['PHP_SELF']);
26lukas26
Profil
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mnt/md1/data/webs/101/peterdubovsky.info/www/www/r-i-p.php:8) in /mnt/md1/data/webs/101/peterdubovsky.info/www/www/r-i-p.php on line 54

hadze chybu
TFSi
Profil
Cannot modify header information - headers already sent
Nemůže poslat hlavičku, protože před voláním fce Header(); už byl nějaký výstup. Naprav to ;)
26lukas26
Profil
asi nerozumiem
Alphard
Profil
26lukas26:
nakopírujte sem prvních cca 70 řádků kódu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: