Autor Zpráva
Jarko
Profil *
Ahoj,

resim problem se zjistenim zda ma uzivatel zapnute coockie

mam to tak, ze po pristupu na stranky overim jestli existuje sesid a pokud ano tak ok, pokud neexistuje tak vypisu nejakou hlasku ze mu jeho prohlizec nepodporuje coockie nebo je ma vypnute..

problem nastava ale v tom, kdyz prijde novy user a coockie ma zapnute, tak se ta hlaska vypise stejne a to do dalsiho reloadu. Jasne chapu to, coockie se ukazou az napodruhe, ale jak to osetrit? headerm? ale jak, prsote to nedokazu vymyslet ani za nic.. nenapada nekoho neco jednoducheho?


dekuji
AM_
Profil
muzes treba na zacatek dat:
session_start();
if (!isset($_COOKIE['PHPSESSID']) && !isset($_GET['cookies_tested'])){
  header('location: ./?cookies_tested=1');
  die();
}
if (!isset($_COOKIE['PHPSESSID'])){
  echo "nemate zapnute cookies";
}

Sice bys pak musel pořád přenášet v URL cookies_tested, aby se to uživatelům nemajícím cookies pořád nepřesměrovávalo, ale na druhou stranu, pokud chceš těm nešťastným bez cookies pouze oznámit, že bez sušenek to nepůjde, a nikam dál je nepustit, tak by to mohlo stačit.
Jarko
Profil *
No tohle me taky napadlo, ale to bych prave nechtel resit takovou upravou.. Mam vsude hezke url a tohle by bylo fuj :-D


nejaky jiny napad?
AM_
Profil
no klidne si to zkombinuj s mod_rewrite :) adresa /cookies_tested neni tak zla... podle me to stejne jinak nejde, leda do toho zapojit javascript nebo neco ale to uz asi zas neni ono testovat s nim dostupnost technologie :)
Jarko
Profil *
OK - vyreseno!

diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: