Autor Zpráva
1ight
Profil
Dobré ráno, chtel bych se zeptat někoho jestli by mi neporadil, mám takový problém.

Udelame si nejakou promenou
$var = "Ahoj jak se máš";

a ted bych potreboval zjistit jestli je ve $var slovo "jak"
.. neexistuje na to nejaka jednoducha funkce? Napadlo me že by se to dalo řešit explode('jak', $var) a pak zjistit kolik je zde array, kdyz vic jak 1x tak v teto promenne je slovo "jak" ale neni to uplne čisty a zbytečně složitý prosím o nějakou radu jestli neexistuje nejaka cista funkce jako napr.. array_key_exists(..), jasny a funkcni. Děkuji za nejakou něči odpoved s pozdravem
fuckin
Profil *
http://cz.php.net/preg_match_all
Joker
Profil
Pokud jde o výskyt jednoho konkrétního řetězce (tj. nejsou potřeba regulární výrazy), tak:
strstr 
stristr

(strstr bere ohled na velikost písmen, stristr ne)
Anonymní
Profil *
prosim vas ako rozumiete tymto znackam?
preg_match_all("|<[^>]+>(.*)</[^>]+>|U",

lebo ja tomu vobecnerozumiem vysvetlite mi co co znamena prosimvas
Hugo
Profil
http://cz.php.net/manual/en/regexp.reference.php
Anonymní
Profil *
a po slovensky:) z anglictiny som lamka
AM_
Profil
Anonymní
vygoogli si regularni vyrazy najde ti to cesky i slovensky zrejme.. tohle vypada na hledani html tagu
fuckin
Profil *
nerekl k cemu to potrebujes, jestli jen najit urcity podretezec v retezci tak si precti to od jokera
1ight
Profil
Joker
funguje to fakt dekuju moc, pokousel jsem se to hledat na internetu, ale nevim jak jsem to mel hledat...
Na php.net/explode tato reference neni a a popravde bych to i na php.net/stristr prehlidl že to dela tuhle vec :)
Fakt jsem moc vděčný děkuju.

Výsledek:
___________________
  $tmp = "Ahoj jak se máš";
  if(stristr($tmp, 'máš') !== FALSE) {
    echo 'slovo "máš" existuje';
  }


... PS: Ješte, dostal jsem doporučení na strpos s pozdravem
Joker
Profil
1ight
Ješte, dostal jsem doporučení na strpos
Jojo, to by taky šlo.
U strpos (případně stripos) jen pozor, je potřeba používat "striktní" porovnávání, protože ty funkce vrátí nulu v případě, že je hledaný řetězec hned na začátku.
Tzn.:
if(stripos("Ahoj","a") == false) echo("Nenalezeno");  // napíše "Nenalezeno"
if(stripos("Ahoj","a") === false) echo("Nenalezeno"); // správně
1ight
Profil
Joker moc ti děkuju za ochotu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: