Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
johnl Profil |
#1 · Zasláno: 31. 3. 2009, 16:01:46
dobrý den, php moc neumím a proto bych vás chtěl poprosit jak mám v php udělat náhodný výpis textu. Třeba jako když mám v HTML toto
<script> prislovi = new Array( "Tak dlouho se chodí k potoku se džbánem pro vodu až potok vyschne!", "Co uděláte, když po vás hodí blondýnka granát? Odjistíte ho a hodíte zpět!", "Jak poznáte, že fax poslala blondýnka? Je na něm známka!", "Kovářova kobyla nikdy nechodí bosa. Nosí tenisky!", "Jdou dve sušenky po silnici a jednu přejede auto. A ta druhá: Pojd dál a nedrob!", "Vynoří se potápěč uprostřed pošty a vidí jak bagr loupe kakao!", " Víte jak blondýnka zabíjí kapra? Snaží se ho utopit!", "Víte, jak si hrobaři připíjejí na nebožtíka? Ať hnije!!!", "Co řekne blondýnka, když jí oznámíte, že je těhotná? A je to moje?", "Víte čím se liší blondýnka a telefon? Nevíte? Telefonování vás přijde na 5,50,-!", "Jablko nepadne daleko od stromu. Protože ho většinou někdo sebere!" ); index = Math.floor(Math.random()*prislovi.length); document.write(prislovi[index]); </script> Jestli to jde podobně udělat v PHP, děkuji. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 31. 3. 2009, 16:12:22 · Upravil/a: Jan Tvrdík
johnl:
<?php $prislovi = array( "Tak dlouho se chodí k potoku se džbánem pro vodu až potok vyschne!", "Co uděláte, když po vás hodí blondýnka granát? Odjistíte ho a hodíte zpět!", "Jak poznáte, že fax poslala blondýnka? Je na něm známka!", "Kovářova kobyla nikdy nechodí bosa. Nosí tenisky!", "Jdou dve sušenky po silnici a jednu přejede auto. A ta druhá: Pojd dál a nedrob!", "Vynoří se potápěč uprostřed pošty a vidí jak bagr loupe kakao!", " Víte jak blondýnka zabíjí kapra? Snaží se ho utopit!", "Víte, jak si hrobaři připíjejí na nebožtíka? Ať hnije!!!", "Co řekne blondýnka, když jí oznámíte, že je těhotná? A je to moje?", "Víte čím se liší blondýnka a telefon? Nevíte? Telefonování vás přijde na 5,50,-!", "Jablko nepadne daleko od stromu. Protože ho většinou někdo sebere!" ); $index = array_rand($prislovi); echo $prislovi[$index]; ?> |
||
johnl Profil |
#3 · Zasláno: 31. 3. 2009, 16:47:04
Děkuji!
|
||
Philber Profil |
#4 · Zasláno: 31. 3. 2009, 19:08:49 · Upravil/a: Philber
Jestli bych mohl ještě jeden návrh, aby se to načítalo ze souboru,.
index.php <?php $cesta = "prislovi.txt"; $soubor = file ($cesta); // file () nacte soubor po radcich do pole $index = array_rand($soubor); echo $soubor[$index]; ?> každá citace v souboru přísloví musí! mít svůj řádek prislovi.txt "Tak dlouho se chodí k potoku se džbánem pro vodu až potok vyschne!" "Co uděláte, když po vás hodí blondýnka granát? Odjistíte ho a hodíte zpět!" "Jak poznáte, že fax poslala blondýnka? Je na něm známka!" "Kovářova kobyla nikdy nechodí bosa. Nosí tenisky!" "Jdou dve sušenky po silnici a jednu přejede auto. A ta druhá: Pojd dál a nedrob!" "Vynoří se potápěč uprostřed pošty a vidí jak bagr loupe kakao!" " Víte jak blondýnka zabíjí kapra? Snaží se ho utopit!" "Víte, jak si hrobaři připíjejí na nebožtíka? Ať hnije!!!" "Co řekne blondýnka, když jí oznámíte, že je těhotná? A je to moje?" "Víte čím se liší blondýnka a telefon? Nevíte? Telefonování vás přijde na 5,50,-!" "Jablko nepadne daleko od stromu. Protože ho většinou někdo sebere!" |
||
johnl Profil |
#5 · Zasláno: 31. 3. 2009, 19:44:14
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0