Autor Zpráva
kabanos
Profil *
Ahoj,
mám dotaz, mám stránky s diskuzí (chatem) v php. Jeden iframe s formulářem pro odesílání příspěvků, druhý s jejich výpisem. Ten s výpisem mám nastaven s <meta http-equiv="refresh" content="30;url=">. Jak docílim toho, aby při jejich čtení (ve výpisu jich je najednou posledních 40, ostatní jsou tlačítkem další a předchozí,....klasika) se mi stránka po refreshi neposunula vždy nahoru úplně nahoru, ale aby zůstala tam, kde právě čtu?

Dík
AM_
Profil
Uživatel za chvíli vyroste, když se mu bude stránka refreshovat každých 30 sekund při čtení. Hezký pokus, aby měl před sebou stále aktuální fórum, ale asi by to nebylo uživatelsky moc přívětivé pokud se to neudělá hodně dobře. A když už, řešil bych to přes AJAX.
kabanos
Profil *
Sice to není odpověď na to, na co jsem se ptal, ale zvedl jsem zatim limit na 120s.
sicario
Profil
kabanos
Rekl bych, ze pokud se bude stranka obnovovat s nejakou kotvou, tak po obnoveni odjede na tu kotvu. Myslim ze to neni zalezitost PHP ale spis HTML+javascriptu.
AM_
Profil
Sice to není odpověď na to, na co jsem se ptal, ale zvedl jsem zatim limit na 120s.
Tak promiň, jen jsem tě chtěl ušetřit zjištění, že to je blbost, až po tom, co to uděláš.
V extrémním případě, když si někdo bude číst důležitý příspěvek, načte si stránku a odejde z wi-fi signálu, za 120 vteřin nejspíš prohodí notebook oknem.
kabanos
Profil *
AM_
Dík za žádnou radu vedoucí k nějakému řešení:-)
AM_
Profil
A když už, řešil bych to přes AJAX.
Tady máš radu vedoucí ke zdárnému řešení. Na webu je spousta tutoriálů AJAXu, je to dost mocný nástroj :)
Joker
Profil
sicario
pokud se bude stranka obnovovat s nejakou kotvou, tak po obnoveni odjede na tu kotvu.
Nojo, jenže na tu kotvu a ne tam, kam návštěvník předtím odroloval.


kabanos
Dík za žádnou radu vedoucí k nějakému řešení:-)
To, že „jen jsem tě chtěl ušetřit zjištění, že to je blbost, až po tom, co to uděláš.“ je náhodou docela dobrá snaha, kdyby si to "někdo" vzal k srdci :-)

Mimochodem:
ve výpisu jich je najednou posledních 40, ostatní jsou tlačítkem další a předchozí,....klasika
Výpis posledních 40 příspěvků v kombinaci s tím automatickým obnovováním bude teda paráda: přijdu na titulní stránku a začnu číst nové příspěvky od nejstaršího. Po chvilce se mi obnoví stránka, nahoře přibudou třeba čtyři nové a ty co jsem právě četl odjedou na další stránku. Z toho bych jako návštěvník byl teda "fakt vodvázanej" :-)

Edit: Nehledě na to, že když přibudou nějaké nové příspěvky, tak i kdyby stránka odrolovala zas na stejné místo kde jsem byl předtím, nebudou tam už tytéž příspěvky.
Čili stránka by musela odrolovat na místo, kde jsem byl předtím, plus celková výška nově přidaných příspěvků... přičemž ani to nezaručuje, že budu pořád na stejném "logickém" místě, pokud část obsahu, na kterém jsem předtím byl, je teď na jiné stránce.
kabanos
Profil *
No ona to ve skutečnosti neni tak strašné. Stránky jsou pouze soukromého charakteru (stránky spolužáků se zaheslovaným přihlášením), takže rychlost nových příspěvků je cca 2 za den (návštěvnost je cca 20 přístupů spolužáků za týden), pokud se nás ovšem nesejde na těchto stránkách víc najednou. To se pak diskuze (dlouhodobé informace) změní na chat a pro tento stav právě potřebuji ten častější refresh. Při tomto chatování si ale někteří spolužáci ještě dočítají staré zprávičky.

Výpis posledních 40 příspěvků v kombinaci s tím automatickým obnovováním bude teda paráda: přijdu na titulní stránku a začnu číst nové příspěvky od nejstaršího. Po chvilce se mi obnoví stránka, nahoře přibudou třeba čtyři nové a ty co jsem právě četl odjedou na další stránku. Z toho bych jako návštěvník byl teda "fakt vodvázanej" :-)
To, že se mi vypisuje jen 40 zpráv na stránku a to že při přidání nové zprávy se vše posune dál mám ošéfováno - nové zprávy (ty, co vzniknou po přihlášení na stránky) neodsunují ty staré, takže na aktuálním listě jich je 40+nové a na ostatních listech vždy 40. Příspěvky mám řazeny od nejnovějšího k nejstaršímu, to jen na okraj.

Zeptám se tedy ještě jednou: Lze nějakým skriptem docílit toho, aby se stránka refreshla na původní naskrolované místo? Nevím jak se zeptat lépe. Stále hledáte důvody proč je má filozofie špatně, jaké to může mít mínusy, ale jasná odpověď na jasnou otázku ???

I tak dík:-)
black_sheep
Profil *
takhle to fakt neres, to je tim akorat naseres :-) to uz tam radeji dej tlacitko "obnovit" asi si to refreshuji sami!:-)

lidi obvykle nemaj radi kdyz prohlizec rozhoduje za ne...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: