Autor Zpráva
Čahoun
Profil *
Dobrý den,

mám proměnnou $ovudaje, ve které mám např:
$user="admin";
$pass="0000";

může mi prosím někdo poradit, jak mám tuto proměnnou zpracovat, abych mohl používat proměnné v ní obsažené? Děkuji!
Alphard
Profil
nebylo by lepší použít pole?
$ovudaje = array ("user" => "admin", "pass" => "0000");
echo $ovudaje['user'];
Čahoun
Profil *
Obávám se že nebylo, já mám v souboru zapsány proměnné ve tvaru jak píšu:
$user="admin";
$pass="0000";
a nyní s tím nemohu nic dělat. Jde mi tedy o to jak to takto zpracovat.
Majkl578
Profil
jak jako "zpracovat"?
dalsi moznost, pokud nemuzes zmenit strukturu, je toto:
$udaje = array('username' => &$user, 'password' => &$pass);

popripade:
$udaje = new stdClass();
$udaje->username = &$user;
$udaje->password = &$pass;
ninja
Profil
Čahoun: nejdrive musite soubor rozpasrovat na jednotlive udaje. Muzete pouzit regularni vyrazy, nebo funkce strppos, substr a dalsi.
Čahoun
Profil *
Tak to je ta chyba, celou dobu se snažím přiřadit to tím:
jak jako "zpracovat"?
dalsi moznost, pokud nemuzes zmenit strukturu, je toto:
1 $udaje = array('username' => &$user, 'password' => &$pass);
popripade:
123 $udaje = new stdClass();$udaje->username = &$user;$udaje->password = &$pass;

a to mi nešlo, pokusím se to rozparserovat. Děkuji.
Alphard
Profil
asi jsem prve nepochopil problém
eval() bude jednodušší než parsování, ale předpokládám, že obsah proměnné máte pod kontrolou

a ještě si neodpustím poznámku, že je to navržené pěkně blbě, oč jednodušší by bylo použít json nebo yaml
Čahoun
Profil *
No tak všem děkuji za pomoc, ale nakonec nemusím řešit nic takového, nechápu proč mě to nenapadlo dřív, ale psal jsem že mám toto v souboru, proč to jen neincludovat? :)) To bych šel s kakonem na vrabce.
Čahoun
Profil *
Aha, tak mám problém i s include, což ale naprosto nechápu, to mi nikdy problém nedělalo. Pokud dám include('copotrebuji.php');
nevloží se mi obsah souboru do kódu jak bych potřeboval pro použití proměnných, ale rovnou se vypíše, jako za použití echo. Netušíte čím by toto mohlo být? Je to zvláštní, include jsem použil tisíckrát a nikdy mi to nedělalo to co teď... :(
Philber
Profil
a mas tam?!
<?php 
$user="admin";
$pass="0000"; 
?>
Čahoun
Profil *
Philber: Nemám,
<?php

?>

že je to kód PHP mám definováno v souboru do kterého to includuji, ne? Je třeba mít v includované části opět <?php ??? Pokud funguje include tak jak jsem si myslel, bylo by to vkládání php do php.
Čahoun
Profil *
Tak jste měl pravdu, je skutečně třeba to vložit i do includovaného souboru, děkuji, teď už to nebude problém. :)
Philber
Profil
zkoušel si to? funguje to?
jediné logické vysvětlení protože přesně neznám postup při zpracování tohoto, je že když includuješ text tak includuješ text ať je tam cokoli ale, ak tam jsou značky html tak ty prohlížeč zpracuje a nezobrazí (ale to je u klienta), kdežto text
$promenna= "neco";
co to je nic jen další text který putuje ke klientovi a prohlížeč tomu nerozumí (není přeci server) a je to jen text, ale ak tam vložíš
<?php $promenna = "neco"; ?>
tak se to začne chovat jako php čili asi to server eště jednou předrmolí a až pak vyflusne,. přesněji by ti to pověděl někdo jiný,. a ak povídám blbosti opravte mě prosím děkuji,.
ináč můžeš číst ak chceš php.net


příklad hovoří za vše :)

soubor.inc
$a = "nic";
$b = "neco";

index.php
<?php
  include 'soubor.inc';
  $c = $a;
  echo $c; 
?>



vysledek?
$a = "nic"; $b = "neco";
Notice: Undefined variable: a in F:\index.php on line 4






příiklad 2.

soubor.inc
<?php
$a = "nic";
$b = "neco";
?>

index.php
<?php
  include 'soubor.inc';
  $c = $a;
  echo $c; 
?>



vysledek?
nic
Čahoun
Profil *
Je to vyzkoušeno a funguje, jen mě to zmátlo, myslel jsem že se prostě vloží do kódu přesně to co se includuje, přišlo by mi to logičtější. :) Nu, pro přístě neudělám chybu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: