Autor Zpráva
drozdo
Profil
zdravim mam nieco podobne:

<form action="" method="post">

<?php
    echo "<button type='submit' name='button' value='".$idd."' class='submit3'>";
    echo "play";
    echo "</button>";
?>


Problem je v tom ze vo FF a Opere mi formular posle spravne to '.$idd.' ale v IE to posiela to co je v buttone cize 'play'. Neviete ako to opravit? .... Dakujem
AM_
Profil
Tohle je otázka spíše do HTML sekce, to, že to echuješ přes PHP, rozhodně zdroj problému není. Mimochodem, taky by mě zajímala odpověď :)
drozdo
Profil
Tohle je otázka spíše do HTML sekce, to, že to echuješ přes PHP, rozhodně zdroj problému není. Mimochodem, taky by mě zajímala odpověď :)
Je to otazka do php, pretoze value ma svou hodnotu a cely kod ma kilometer nechcem ho tu davat tych buttonov je tam v zavislosti od poctu riadkov v databaze .....
AM_
Profil
Podívej: problém je v tom, jak prohlížeče chápou HTML zápis <button type="submit" name="neco" value="neco">necojineho</button>, co odešlou v submit requestu na server. To, že se získaná proměnná objevuje v PHP, je až druhořadé - špatně ji posílá už prohlížeč, chyba vzniká v pochopení HTML prohlížečem. Tvůj zbylý kilometr kódu s tím vskutku také nemá nic společného. To, že na stránce používáš PHP, neznamená, že "píšeš PHP stránku a ne HTML", jak si myslí spousta začátečníků.
drozdo
Profil
ok tak dam temu do html..... presvedcili ste ma :)
Moab
Profil
Je to do HTML, protože problém je v HTML a ne v PHP :-)

Nejsem si 100% jistej ale řek bych, že pokud použiješ tag button tak je tam atribut value zbytečnej(jako třeba u textarea)

tzn asi nějak takhle:
<?php
    echo "<button type='submit' name='button' class='submit3'>";
    echo $idd;
    echo "</button>";
?>


nebo spíš takhle:
 <input type='submit' name='button' value='$idd' class='submit3'>
Moab
Profil
jo srry už mi došlo jak to zamýšlíš, jsem po ránu ještě rozespalej.

Myslim, že bude asi lepší tohle:

<input type='hidden' value='$idd' name='jmeno'>
<input type='submit' name='button' value='play' class='submit3'>
drozdo
Profil
ano lenze to value=cislo a musel by som to mat tam potom vypisane ..... by to bolo skarede. V buttone mam obrazok.....
treba priklad ako to mam naozaj:
http://www.pemadk.sk/mp3/img/?page=tracks tam pod rokom je taka mala noticka. Ked na nukliknete zobrazi vam presne tu mp3, ktorej IDD je v buttone do noveho okna, atd.... v IE sice zobrazi ale hodnotu value neprenesie, cize nejde ju prehrat :)
drozdo
Profil
reagujem na moab:
ano napad je dobry. Lenze ked mam fo formulari WHILE ktory vypise z databaze viac riadkov a ked do toho WHILE vlozim toto:
<input type='hidden' value='$idd' name='jmeno'>

nezapise pre kazdu polozku jeho $idd, len si zapmata tu poslednu polozku... tj. posledne $idd ... cize sme na zaciatku.. dakujem zatial
AM_
Profil
Jo, už jsem si vzpomněl co s tím :) <input type='submit' name='button-$idd' value='play'>
A pak server-side (tedy nejspíš PHP):
foreach ($_POST as $key=>$val) {
  if(substr($key, 0, 7) === 'button-'){
    $submitted_id = substr($key, 7); //ziskame ID submitu, na ktery bylo kliknuto
    break;
  }
}
drozdo
Profil
ok dik v podstate to funguje, ale ako teray dostanem do value toto: <img src='vzhlad/noticka.JPG' border='0'>
drozdo
Profil
ano ok diky moc funguje... dal som do csska tu notu ako " background:#000000 url(noticka.JPG);"
diky moc .. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: