Autor Zpráva
Alar
Profil
zdravim. Nemohl by jste mi někdo dát tip, kde najít pomoc, když potřebuju ve formuláři zadat datum? Moje představa jsou 3 "selecty"-na den, měsíc, rok a abych je pak ukládal do databáze. Nevíte někdo o něčem (třeba částečně) udělaném? Tady v diskuzi jsem nic podobného neviděl.. Díky
Mastodont
Profil
Javascriptový kalendář, je jich spousta.
gogy27
Profil
1. Ked som si raz googlil tak som to nasiel, ale uz neviem kde presne to bolo a ani jake klucove slova som pouzil
2. Neni problem si to podla mna spravit a v databazy mat 3 stlpce na den mesiac a rok.
AM_
Profil
1. Ked som si raz googlil tak som to nasiel, ale uz neviem kde presne to bolo a ani jake klucove slova som pouzil
Javascript calendar?
2. Neni problem si to podla mna spravit a v databazy mat 3 stlpce na den mesiac a rok.
Problém ani ne, zato prasárna ano.
ninja
Profil
Alar: ukladat datum do 3 sloupcu ne neobycenja prasarna a zbytecnost.

Co presne hledate? HTML reseni? Nebo jak z formulare dostat hodnoty do databaze?
Alar
Profil
ninja - potřebuju dostat hodnoty do databáza a pak s nima dál pracovat. Dělat to pomocí selectu mi příjde nejrozumnější, vzhledem k tomu, že nevim jakýho uživatele k tomu dostanu, takže říkat mu ať zadává nějaký formát neni asi vhodný.

all - dík za tipy všem!
buddy
Profil *
Alar
noo, a co takhle si pomocí for vypsat počet dnů do jednoho selectu, pomocí druhého for dvanáct měsíců a pomocí třetího (kde se dá nastavit počáteční a konečnej rok nebo jednoduše udělat klasickej input a kontrolovat u něj pomocí reg. výr. počet čísel a zda jde o čísla)... Tady si uživatel vybere, co potřebuje, klikne na submit a ty odešleš data do DB..

Nejlíp asi tak, že budeš mít v DB sloupeček třeba datum typu date (formát YYYY-MM-DD). Přesně tak si taky to datum z formuláře poskládáš. Takže dáš:

INSERT INTO tabulka VALUES ('".$_POST['rok']."-".$_POST['mesic']."-".$_POST['den']."')...

třeba takto.
ninja
Profil
Alar: Nechcete uzivatele nutit k pevnemu formatu, ale chcete pouzit 3 html selecty. Tak nevim...

Je pro vas problem prevest ruzne formaty datumu na jeden spolecny, treba timestamp?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0