Autor Zpráva
arno
Profil
Ahojte potreboval by som poradit mam tuto cast kodu

if (isset($_POST['sent'])){
$team=addslashes($_POST['team']);
$cup=$_POST['cup'];
$nick=trim($_POST['nick']);
if ($team=="" or $nick==""){
echo "Neboli vyplnené všetky údaje!";
}else{ if($cup == '2'){
require "db.php";
$result = mysql_query("SELECT * FROM Ucastnici WHERE cup = 2");
$num = mysql_num_rows($result);
if ($num == 20){
echo "Ospravedlňujeme sa ale turnaj je už plný.";
}else{
$zhoda = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM Ucastnici WHERE team='".$team."' or nick='".$nick."'"),0);
if ($zhoda != 0){
echo "Použitý nick alebo tím je už do turnaja prihlásený.";
}else{
$data=mysql_query("INSERT INTO Ucastnici (nick,team,cup,play)
VALUES
('".$nick."','".$team."','".$cup."','0')") or die (mysql_error());
if ($data)
echo "Prihláška bola odoslaná! Tvoju účasť musí potvrdiť organizátor, ktorý ťa informuje HA poštou.";


Mam tabulku kde sa zapisuju prihlaseny hraci do turnaja mam Tam stlpce nick, team,cup a play... Nick mam nastaveny na Unique aby sa mi do turnaj moho prihlasit len raz problem je v tom ze cup mava hodnotu 2 a 3. 2 je oznacenie Seniora a 3 Juniora ... A problem nastava v tedy ked sa Uz prihlaseny uzivatel napr do Seniora chce prihlasit Aj do juniora tak uz ho nepusti lebo meno uz existuje... Dalo by sa nejako cez php to dat tak aby to bralo len na ten urcity turnaj.... Lebo by sa mi nechcelo robit zbytocne dve tabulky pre Juniora a Seniora....

Za radu dopredu dakujem
TomášK
Profil
Kód jsem nestudoval - vypadá dost nepřehledně - ale myslím, že by ti mohl pomoct UNIQUE nad více sloupci - zřejmě UNIQUE(nick, cup) - to ti zajistí, že v databázi nebudou dva záznamy, které budou mít obě hodnoty stejné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: