Autor Zpráva
arnir
Profil
mam hotovou webovou hru a pro uplnou prehlednost mam temer vse umisteno v jednom souboru (avsak krome trid), adresa pak vypada napriklad takto:
game.php?mod=overview&action=rename

jen me napadlo ze i kdyz soubor bude mit treba 70kb tak ho stejne uzivatel nebude stahovat cely.
pri vyslani pozadavku na server se posle zpet jen ta vysledna cast ktera bude mit velikost bezne stranky, nemam pravdu?

nebo je tato struktura tvorby webu spatna? nebo projevi se to treba na velkem zatizeni serveru?

dekuji za odpoved
Watchick
Profil
Ne, hlavni je, jak rychle se ta stranka generuje, uzivatel si stahuje jen tech par kb, co mu posle server
ninja
Profil
arnir: spojit uplnou prehlednost a vse umisteno v jednom souboru mi prijde velice dovne, ja bych to rekl presne naopak. Nicmene Navstevnikum stranek to vadit nebude, ti to nijak nepoznaji. A server by s tim take nemel mit problem, 70kb neni tolik.
arnir
Profil
tak pri rozdeleni na jednotlive soubory by v kazdem muselo byt include "header.php" nebo pouzito fast template atd
tohle mi opravdu prijde jako pekny cisty zpusob
diky za rady
fuckin
Profil *
vis co znamena slovo prehlednost? Urcite nelze mit webovou aplikaci v jednom souboru, a serveru je to urcite jedno kolik a co tam includujes, stejne browseru vrati jen html vystup...
bohyn
Profil
arnir
Includovat jeden soubor neni zadna tragedie co by server neprezil. Castecne se to take vykompenzuje tim ze server cte sice 2, ale mensi soubory. Problemy by se mohli objevit az kdyz bys includovat nekolik desitek souboru.
70kB zdrojovych kodu v jednom souboru asi moc prehledne nebude, zvlast pokud v tom mas i HTML vystup
AM_
Profil
Problemy by se mohli objevit az kdyz bys includovat nekolik desitek souboru.
To už by ale zavánělo špatným návrhem webu; v různých souborech by měla být logicky různá data načítaná na různých stránkách, takže málokdy bude web, který na všech podstránkách bude načítat všechno. A při inkluzi řádově desítek souborů bych výkonnostní problém nečekal.
arnir
Profil
oukej vsude kde jsem mel napriklad:
if($mod=="overview")
{
//tak neco
}
else if($mod=="messages")
{
//tak neco jine
}


jsem nahradil za:
if($mod=="overview")
{
include "actions/neco.php";
}
else if($mod=="messages")
{
include "actions/necojine.php";
}


tak se soubor uplne zmensil a je plne prehledny :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: