Autor Zpráva
nestor
Profil *
nazdar. mam mensi problem. ide o jazykovu verziu mojho webu. chcem to tak urobit, aby moj jazyk bol v jednej samostatnej zlozke. cize include/lang.php. na webe mam includnute do kazdej php zlozky menu. bolo by to v poriadku az ked kliknem napr na /zlozka/subor.php. a uz mi to vypisuje chybu. dufam ze som to vysvetlil spravne.
include/lang.php :
kód:
<?php
if(!isset($_SESSION['lang']) || $_GET['lang']!='') {
   switch($_GET['lang']) {
     case 'sk':
      $lang = 'sk';
      break;
      case 'pl':
      $lang = 'pl';
      break;
      default:
      $lang = 'sk';
      break;
   }
   $_SESSION['lang'] = $lang;
}
$jazyk = $_SESSION['lang'];

// slovenske texty
$text['sk']['domov'] = 'Domov';
// polske texty
$text['pl']['domov'] = 'Stona glovna';?>


include/menu.php
kód:
<?php include("include/lang.php");?>

//telo menu


tento kod aplikujem pomocou menu na kazdu zlozku webu. pri formate index.php sa mi to zobrazuje spravne ale uz pri zlozka/subor.php uz nie. prosim ukazte mi ako nato. chcel by som proste vediet ako to pomocou menu includnem tak aby to fungovalo spravne.dakujem pekne
Moderátor Alphard: Na kódy tady máme
tiso
Profil
nestor - ak máš na jednej url rôzne jazykové verzie a prepínaš ju len cez SESSION, tak to máš zle.
K tvojmu problému: rieši sa to nejak takto:
include/menu.php:
<?php include(dirname(__FILE__).'lang.php'); ?>
nestor
Profil *
nestor - ak máš na jednej url rôzne jazykové verzie a prepínaš ju len cez SESSION, tak to máš zle.
K tvojmu problému: rieši sa to nejak takto:
include/menu.php:
1 <?php include(dirname(__FILE__).'lang.php'); ?>

Dakujem ti velmi pekne. funguje to. a ko by si to inac riesil, porad prosim
Medvídek
Profil
nestor
Jazyk by mel byt vzdy uveden v url, aby se dalo na stranku odkazat.
Čili:

domena.tld?stranka=uvod&jazyk=cs
domena.tld/cs/uvod/
cs.domena.cz/uvod/
tiso
Profil
nestor - jednotlivé jazykové verzie v podadresároch (www.examle.com/sk, www.example.com/pl), prípadne hlavná jazyková verzia môže byť bez neho a default jazyk užívateľa by s nastavoval pomocou COOKIE podľa poslednej jazykovej verzie:
if(!isset($_COOKIE['lang']) OR $_COOKIE['lang'] != $lang_from_url){setcookie('lang', ...);}
nestor
Profil *
nestor - jednotlivé jazykové verzie v podadresároch (www.examle.com/sk, www.example.com/pl), prípadne hlavná jazyková verzia môže byť bez neho a default jazyk užívateľa by s nastavoval pomocou COOKIE podľa poslednej jazykovej verzie:
1 if(!isset($_COOKIE['lang']) OR $_COOKIE['lang'] != $lang_from_url){setcookie('lang', ...);}

myslel si to takto?
<?php
if(!isset($_COOKIE['lang']) OR $_COOKIE['lang'] != $lang_from_url){setcookie('lang');}  {
   switch($_GET['lang']) {
     case 'sk':
      $lang = 'sk';
      break;
      case 'pl':
      $lang = 'pl';
      break;
      default:
      $lang = 'sk';
      break;
   }
   $_SESSION['lang'] = $lang;
}
$jazyk = $_SESSION['lang'];

// slovenske texty
$text['sk']['domov'] = 'Domov';
// polske texty
$text['pl']['domov'] = 'Stona glovna';?>
tiso
Profil
nestor - nie, myslím že som sa vyjadril dostatočne zrozumiteľne. Ak chceš vodiť za ručičku, tak si nájdi niekoho iného.
nestor
Profil *
tiso diky si kamarat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: