Autor Zpráva
k0minik
Profil *
Čau,

potřeboval bych poradit jak udělat výpis typu http://www.tenisportal.cz/seznam-hracu/

Jedná se mi o to, že mám třeba seznam států ( A- Z)

A chci to mit taky ve 3 sloupcích a typu

A | F | J
B | G | K
C | H | L
D | CH | M
E | I | N


Kdyz to zkousim pres operátor modulo (%) tak dociluji výsledku typu

A | B | C
D | E | F



Prostě potřebuji poradit jak to co nejlépe vyřešit v PHP, abych mohl mít třeba i 4 sloupcový abecedně vyřešený seznam, písmenka pod sebou a ne vedle sebe po sloupcích.

DÍKY VŠEM ZA RADU
tiso
Profil
k0minik - ten výpis rozdeľ do x zoznamov alebo tabuliek (srátka stĺpcov) a tie nafloatovať vedľa seba...
Kcko
Profil
tiso
Obcas zasnu nad tvoji nicnerikajici odpovedi, autor nezakladal topic kvuli tomu abys mu poradil neco hodne obecneho a zevrubneho, asi chtel konkretni kod, nebo nejak lepe nasmerovat.


k0minik

$seznam = "AC Chievo Verona
AC Milan
AC Siena
ACF Fiorentina
ADO Den Haag
AEK Atény
AIK Fotboll
AJ Auxerre
Ajax Amsterdam
Alkmaar
Almería
Arsenal FC
AS Monako FC
AS Roma";


$tymy 			= explode("\n", $seznam);
$celkem      	= count($tymy);
$column         = 3;
$per_column  	= $celkem / $column;
$per_column_af 	= ceil($per_column);
$chunk 			= array_chunk($tymy, $per_column_af, false);


echo '<table border=1>';
for ($i = 0; $i < $per_column_af; $i++)
{
	echo "<tr>";
	for ($j = 0; $j < $column; $j++)
	{
		if (in_array($chunk[$j][$i], $tymy))
		{
			echo "<td>".$chunk[$j][$i]."</td>";
		}
		else
		{
			echo "<td>-</td>";
		}	
	}
	echo "</tr>";	
}
echo '</table>';



Kdyby tam byla chybka, rekni, najdu / opravim, mam ted fofr.
kajaman
Profil
$s = array('a','b','c','d','e','f','g','h','i');

$i=0;$j=1;$k=2;

while(1) {
    if ($s[$i]) echo $s[$i] . ' | '; else break;
    if ($s[$j]) echo $s[$j] . ' | '; else break;
    if ($s[$k]) echo $s[$k] . '<br />'; else break;
    $i = $i + 3; $j = $j + 3; $k = $k + 3;       
}

tiso
Profil
Kcko
Obcas zasnu nad tvoji nicnerikajici odpovedi
zvláštne, slovný popis algoritmu ti nič nehovorí...
autor nezakladal topic kvuli tomu abys mu poradil neco hodne obecneho a zevrubneho
kde berieš tú istotu?
asi chtel konkretni kod, nebo nejak lepe nasmerovat
aha, nikde...

Ak by mu moja odpoveď nestačila, tak sa spýta. Alebo moju odpoveď niekto doplní, tak ako teraz ty. Ešte máš nejaké poznámky?

btw. vo tvojom algoritme máš chybu na riadku 31:
if (in_array($chunk[$j][$i], $tymy))
tiso
Profil
kajaman - nepochopil si problém, takto to práve k0minik vypisovať nechce...
AM_
Profil
kajaman
navíc
if ($s[$i]) echo $s[$i] . ' | '; else break;
vyskočí, když v poli bude 0, prázdný řetězec, false, null, prázdné pole a možná ještě něco teď nevím, co vše je po přetypování na boolean rovno false. Od tohohle je tu isset.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: