Autor Zpráva
sirius
Profil *
sirius
Profil *
moja uloha je spravit vyhladavanie cez formular, ten je nasledovne spraveny

<form action="vysledok_studenta1.php" method="post">
<table border="1">
<tr>
	<td><font color="white" size="3"> id_studenta<input type="text" name="id_studenta"><td />
	<td><font color="white" size="3">mebno : <input type="text" name="meno"><td />
<tr />
<tr>
	<td><td /><td><input type="submit" value="hladaj"><td />
<tr />
</table>
</form>


script na spracovanie:

<?php
//Najprv sa pripojime k Databázy MySQL v pripade chyby nechame si vypísat čislo riadku na ktorej sa chyba nacháza aj s popisom
$connect=mysql_connect("localhost","root","") or die ("Chyba v pripojení K serveru SQL na riadku číslo :<b>".__LINE__."</b>");

//Teraz vyberieme nasu databazu v pripade chyby nechame si vypísat čislo riadku na ktorej sa chyba nacháza aj s popisom
$db=@mysql_select_db("janko",$connect) or die ("Chyba v pripojení K databázy na riadku číslo :<b>".__LINE__."</b>");
//select co chcem z db
$id_studenta= $_POST['id_studenta'];


$sql="SELECT * FROM student1 where id_studetna='".$selekt."' ";
//Položím query poziadavku na DB
$mysql_query=@mysql_query($sql,$connect);
$rows=@mysql_num_rows($mysql_query);


echo($sql);

echo"<table border='1'>";
echo"<caption>vysledok vyhladavania</caption>";
echo"<tr><td>id_studenta:<td /><td>meno:<td /><td>preizvisko:<td /><td>trvaly_pobyt<td /><td>prechodny_pobyt:<td /><tr />";
		//Cyklus pre spracovanie vysledkov - vypis do tabulky
		for($i=0; $i < $rows; $i++ )	
		{
			echo "<tr class=\"text\">\n";
			$pole = mysql_fetch_array($rows);
			echo "<td width=150>".$pole["id_studenta"]."\n";
			echo "<td width=200>".$pole["meno"]."\n";
			echo "<td width=250>".$pole["priezvisko"]."\n";
			echo "<td width=250>".$pole["trvaly_pobyt"]."\n";
			echo "<td width=250>".$pole["prechodny_pobyt"]."\n";
			
		}
		
		mysql_close();			//Uzatvorenie spojenia so SRBD
	?>
</table>	


problem je nasledovny, nic mi to nevypisuje nedostavam navratovu hodnotu do $selekt
$sql="SELECT * FROM student1 where id_studetna='".$selekt."' ";


ako ma mna to ist ? popripade by ste mi tyc par riadkov mohli napisat sem
sirius
Profil *
<table border="1" >
<caption><font color="white" size="3"> tabulka na vyhladavanie</font>

<tr>
	<td><font color="white" size="3"> id_studenta</font><td />
	
<tr />
<tr>
<!--------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
toto je na id_studenta 
----------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------->
<td>
<?php
//Najprv sa pripojime k Databázy MySQL v pripade chyby nechame si vypísat čislo riadku na ktorej sa chyba nacháza aj s popisom
$connect=mysql_connect("localhost","root","") or die ("Chyba v pripojení K serveru SQL na riadku číslo :<b>".__LINE__."</b>");

//Teraz vyberieme nasu databazu v pripade chyby nechame si vypísat čislo riadku na ktorej sa chyba nacháza aj s popisom
$db=@mysql_select_db("janko",$connect) or die ("Chyba v pripojení K databázy na riadku číslo :<b>".__LINE__."</b>");
//select co chcem z db
$sql="SELECT id_studenta, meno,priezvisko FROM student1 ORDER BY id_studenta";
//Položím query poziadavku na DB
$mysql_query=@mysql_query($sql,$connect);

//roletove id_studenta
echo "<select name ='selekt'>";		
echo"<option value='0'>";//prazdny riadok
for($i=0; $i < mysql_num_rows ($mysql_query); $i++ )
	{
	$pole = mysql_fetch_array($mysql_query);
	echo"<option value=".$pole["id_studenta"]." >".$pole["id_studenta"]." </option>"; 
	}
echo "</select>";
mysql_close();		
?>
<td />
<tr />
</table>


prepacte toto je vstupny formular na vyhladavanie :D
Mastodont
Profil
where id_studetna

To vypadá na obyčejný překlep.
sirius
Profil *
a kde tam mam preklep podla teba ?
Tomasds
Profil
sirius
id_studetna
sirius
Profil *
akurat som to opravil nic sa nestalo, uz som tam dostal ja navratovu hodnotu, ale nevypisuje mi to von z databazy
sirius
Profil *
ak dam echo($sql);
uz teraz dostavam navratovu hodnotu
SELECT * FROM student1 where id_studenta='selekt'

len netusim preto mi potom nejde vypis, ak je splnena podmienka
sirius
Profil *
som napisal somarinu je jasne,ze tam pride hodnota uzivatela
SELECT * FROM student1 where id_studenta='26'

Moderátor Alphard: Pro kód zde máme
Tomasds
Profil
když už, tak
SELECT * FROM student1 where id_studenta=26
sirius
Profil *
Tomasds
takze ak mi vyhadzuje id_studenta='26' potom sa co deje ? lebo ja som myslel,ze mi to takto vracia hodnotu :(
sirius
Profil *
medzi casom sa mi to podarilo vyriesit inym sposobom, ale dakujem aj tak za pomoc, na ten preklep by som neprisiel tak lahko :D
Tomasds
Profil
sirius
Jak vyhadzuje? Ten dotaz vytváříš ty sám na ř. 11.

$sql="SELECT * FROM student1 where id_studetna='".$selekt."' ";

Ono to bude fungovat i s těmi apostrofy, ale nemají tam prostě co dělat.

Abych pravdu řekl, teď právě nechápu, jestli máš ještě nějaký probém, nebo ti to funguje. Píšeš nepřehledně jak otázky, tak kód. Připojení k databázi je nesmysl dávat do každého souboru, to se dává do extra souboru a ten se pak includuje.

edit: no dobrá, kód není z pohledu php až tak strašný, znepřehledňují ho ty komentáře.
otaznik
Profil *
Ahoj Sirius,
problem je tu:
$rows=@mysql_num_rows($mysql_query);


mysql_num_rows ti vrati akurat tak pocet najdenych riadkov :)

spravne ak chces vytahovat data musis pouzit prikaz:

$rows=@MySQL_Fetch_Array($mysql_query);


a bude ti to slapat.

phpecku zdar

otaznik
panther
Profil
edit: přehlédl jsem, že téma je staršího data, že jej otaznik vytáhl.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: