Autor Zpráva
Tomasds
Profil
Píšu jakousi administraci a chtěl bych mít možnost definovat a pak používat barvy. Takže asi budu potřebovat editovat css - přidávat měnit a mazat řádky jako .mojezelena { color:#15C200; } apod. Nenapadá vás lepší řešení než hrubá síla, tzn. parsovat názvy barev a složené závorky?
Joker
Profil
Bych si to uložil do databáze- třídy a stylopisy. Pro výběr existujících tříd by stačily názvy tříd z databáze a stylopis by se vygeneroval podle databáze vždy celý při přidání nové třídy.
Tomasds
Profil
Joker
To mě napadlo taky, ale nepřipadá mi to úplně nejčistší. Možná se pletu, ale mám za to, že operace se soubory jsou největší brzdou.
TomášK
Profil
Nemusíš fyzicky generovat soubor s css - podobně jako můžeš pomocí php a databáze vygenerovat html, můžeš i vygenerovat css. Sám jsem to nezkoušel, ale občas jsem to viděl někde na webu, předpokládám, že tenhle přístup by mohl projít. Případně by to šlo řešit přes zápis pomocí <style></style>
Majkl578
Profil
normalne nech phpkem generovat cssko, na zacatek hod hlavicku ze je vystup text/css a do stranky vloz php soubor s csskem jako jakykoliv jiny css soubor. takhle funguje treba phpbb.
Tomasds
Profil
To první co jsem psal, byl nesmysl, data samozřejmě musí ležet v databázi. Druhá věc je jejcih použití. Abych si řekl o soubor.css, na serveru se provedlo php a vrátilo mi to co vytáhne z databáze.. nevím jak na to, možná nějak pomocí mod_rewrite.

Ale napadá mě něco úspornějšího. Zásahy do těch barev bude dělat administrátor a bude jich minimum. Takže by asi bylo nejefektivnější po každé editaci vytvořit fyzicky soubor, jak psal Joker. Když jsem to teď tak pěkně napsal a zdůvodnil, je to najednou naprosto jasná věc :)

Díky všem, napoprvé nepochopenému (únava zafungovala) Jokerovi zvláště :)
AM_
Profil
Není lepší potom admina pustit k danému CSS souboru (popř. jej rozdělit na 2 stylopisy, přičemž jeden by byl s údaji, které upravovat nemůže, a jeden s těmi, které může)? Zápis CSS není nijak složitý, tak mi přijde zbytečné dělat přes to nějakou databázovou vrstvu.
Tomasds
Profil
AM_
Jde o to míchání barev. Přece jen je jednodušší kliknout do míchátka, než to nechat admina dělat metodou pokus-omyl. A abych to dělal já a on mi na icq 10x psal "ještě o chlup světlejší", na to už nemám nervy.

To je drobnost. Už jsem to zapracoval, tabulku barev mám, byla to sotva hodina práce, teď z toho jen udělám to generování css. Oproti vytvoření editoru podmínek, na základě kterých se ty barvy budou používat, to je všechno pohoda :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: