Autor Zpráva
snek
Profil *
Dobry den,

prosim, neexistuje nejaka moznost jak ukladat data misto do mysql jen do souboru? Aby bylo prijemne cteni a idealne i vyhledavani v datech.

dekuji
kajaman
Profil
tak předně existují i další databáze, ale to Tě asi nezajímá,
ukládání a čtení do souboru - ale především vyhledávání - není tak pohodlné,
ale je možné, ale Tvůj dotaz je příliš široce položen, takže asi takhle
TomášK
Profil
Koukni na SQLite - z hlediska programátora se to chová jako databáze, ale pracuje to jen se souborem - nemusí ti nikde běžet databázový server.
snek
Profil *
kajaman
samozrejme vim, ale nechci zatezovat db server kvuli tabulkam, ktera se meni jednou za uherky rok

TomášK
to je presne ono, tusil jsem ze neco takoveho existuje, diky
AM_
Profil
Popř. můžeš použít něco jako cache - mít všechno pěkně v MySQL a v případě změny si skriptem vygenerovat novou tabulku, která se ti uloží do HTML souboru a ten už se bude zobrazovat uživatelům. To bych asi označil jako v tomto případě optimální - se SQLite sice nemám zkušenost, ale pokud jde o vytěžování serveru, cachování dat bude vždycky rychlejší i než zjednodušená verze databáze (nakonec i MySQL jede přes soubory, kam jinam by se to ukládalo).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: