Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil *
Proč mi tento kód includuje mt.html i na levou stranu kde chci z.html ?

(poz. Kopnul jsem jenom úsek tabluky)
            <td style="text-align: center;">
<?php 
include'z.html';
?>
</td>
            <td style="text-align: center;"><img src="logonemrtvi.jpg" alt=""><br><center><div style="color: #fff;"><b>$jmeno<b></div></center></td>
            <td style="text-align: center;">
<?php 
include'mt.html';
?>
</td>
AM_
Profil
Includuje to správně, chybu máš zřejmě někde jinde.
Mimochodem $jmeno ti nebude fungovat jako proměnná, musíš tam mít <?php echo $jmeno; ?>
Europsky_Dzigolo
Profil
<td style="text-align: center;">
<?php 
include "z.html";
?>
</td>

<td style="text-align: center;">
<img src="logonemrtvi.jpg" alt=""><br>
<center><div style="color: #fff;"><b><?=$jmeno?><b></div></center>
</td>

<td style="text-align: center;">
<?php 
include "mt.html";
?>
</td>


nemas v subore z.html rovnaky obsah ako mt.html?
Alastor_Kopal
Profil *
http://www.evil-quest.kx.cz/game/nemrtvi/z.html
http://www.evil-quest.kx.cz/game/nemrtvi/mt.html
http://www.evil-quest.kx.cz/game/nemrtvi/indexpokus.php
AM_
Profil
Doporučuji opustit složité věci a vrátit se k základům. Když jsem viděl, že vkládaný soubor z.html začíná tagem <body> a končí </html>, tak tady asi není co řešit. Prvně ti stránka musí tvořit HTML dokument, a ne slátaninu tagů a definic s tím, že se to jakž takž zobrazí. Hledat v tomhle chyby je asi jako vzít čtyři nafukovací kruhy, položit na ně krabici a přemýšlet, proč to auto nejezdí.
Europsky_Dzigolo
Profil
Hledat v tomhle chyby je asi jako vzít čtyři nafukovací kruhy, položit na ně krabici a přemýšlet, proč to auto nejezdí.
:D LOOOOOOOOOOL


Alastor_Kopal
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title>Jméno</title>
</head>
<body>
  samotný text stránky
</body>
</html>
Nox
Profil
Doporučuji opustit složité věci a vrátit se k základům.
To mu píšeme v snad každém topicu, ale zatím to nemělo efekt... co ty na to, Alastore?

Navíc mi ty odkazy vrací 404...

Europsky_Dzigolo short tagy neradno radit :)
Alastor_Kopal
Profil *
jo už vím proč já to inluduji a includovaný soubor mtt.html svým stylem css obarvuje i zz.html
Europsky_Dzigolo
Profil
Alastor_Kopal
xD ty trúba maková
Alastor_Kopal
Profil *
teď mě už napadají jen dvě řešení

1.iframe
2.stejná barva
Europsky_Dzigolo
Profil
Alastor_Kopal
Mna napadla aj tretia vec
<style>
div.prvy {
background-color: red;
}
div.druhy{
background-color: yellow;
}
</style>
<div class="prvy">cerveny</div>
<div class="druhy">zlty</div>
Nox
Profil
Alastor_Kopal
Boha jeho :) ...proč máš v includovaných souborech css definice?

Include natvrdo vloží to, co je v tom souboru psané do stránky, jako by jsi dal ctrl+c, ctrl+v,
čili v tvém případě tam nemá být hlavička, stylový soubor...prostě jen to, co chceš, aby tam bylo

Ve tvém případě v tom mtt.html má být jen:

<div class="rbroundbox">
<div class="rbtop"><div></div></div>
<div class="rbcontent">

   <h2>Header</h2>
   <p>Text here my love.</p>

</div>
<div class="rbbot"><div></div></div>
</div>


Navíc css měj prostě globálně, ne že každý soubor bude mít nějaké css, pak to naprosto postrádá smysl

A na iframe ani nemysli
Europsky_Dzigolo
Profil
Nox
aky je rozdiel medzi
include, include_once, require a require_once?
Nox
Profil
Europsky_Dzigolo
Když nemám odpovědět RTFM tak:
include versus include_once - vloží daný soubor jen jednou, pokud už byl tento soubor přes include_once vložen, tak se nevloží
include versus require - pokud nastane chyba při include, bude toto označeno jako Warning, pokud při require, tak jako Fatal error
Alastor_Kopal
Profil *
na stránkách jakpsatweb.cz je uvedeno že pomocí tabulky lze udělat zaoblené rohy jak ?
Alastor_Kopal
Profil *
tohle nikam nevede hledám nová řešení (
na stránkách jakpsatweb.cz je uvedeno že pomocí tabulky lze udělat zaoblené rohy jak ?)
Europsky_Dzigolo
Profil
http://css.interval.cz/clanky/kulate-rohy/
Nox
Profil
tohle nikam nevede hledám nová řešení (
Dobrý přístup k problémům, s tím to určitě dotáhneš daleko ;)
AM_
Profil
Nové řešení budou skutečně ty základy. Nemůžeš něco začít studovat od prostředka. Ona zrada webdesignu je v tom, že ať do zdrojáku napíšeš cokoliv, vždycky se NĚCO zobrazí, ovšem pokud kýženého efektu docílíš metodou pokusů a omylů a nikoli studiem dané problematiky, nikdy nebude práce efektivní. Pročti si třeba na jakpsatweb.cz jak se dělá HTML stránka, pak pochopíš, že tagy mají určitou logiku, HTML dokument má určitou strukturu a pak se pusť do PHP a projdi si, jak se pomocí něho vytváří HTML stránka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: