Autor Zpráva
radas
Profil *
Zdravím, předělavam strukturu stránek (umistěni souboru atd), některé soubory jsem zrušil z adresaře pages a dal jsem je do root - včetně css stylu a hlavičky, patičky stránek apod. jenomže aby se mi správně načitaly styly a obrazky tak jsem musel nějak uričit aktualni cestu k souborum
napsal jsem si takový to kod
 $root_dir=explode("/", $_SERVER['PHP_SELF']);
   if (empty($root_dir[3])) $root= "";
     else $root= "../";


a všechy odkazy i cesty k obrazkum maji teď tvar
<a href="<? echo $root;?>index.php">Home</a>
jenže timto zasahem se mi spozdilo při měřeni času načitani stranky o jeden řád a více způvodních 0.00427 sekund na 0.03026 sekund což je celkem dost nemůžu mi někdo poradit co s tím??
AM_
Profil
3 setiny vteřiny na zpracování stránky není nijak kritický čas.
jinak zrovna ty cesty bys tam imho měl mít napevno a jednou provždy se rozhodnout, kde které soubory budou - osobně bych je členil do adresářů, ničemu to nevadí a lépe se s tím pracuje.
TomášK
Profil
Nepomůžou ti absolutní odkazy?
<a href="/index.php">Home</a> 
radas
Profil *
ja jsem měl jeden adresař (pages) kde byly ty "hlavni" soubory (headre,footer,css soubor) jenže v root indexu jsem rozhodovla podle session kde se ma přesměrovat takže když někdo zadal adresu (a nebyl přihlašen) tak byl přesměrovany../pages/index.php cože se mi nelibilo..tak jsem ty "hlavni" soubory přesunul do root adresaře nejže teď mi to trochu blbne když mam v dokumet root to tak jak na ostrem servru tak to jede tak jak ma ale jak mile to dam do podsložky tak to blbne..neni to uplně dokonale řešeni..neví někdo jaký tip jak na určovaní cesty k souborum?
radas
Profil *
jen kdyby to někdo řešil tak jsem to vyudělal takhle

$folder_level = "";
while (!file_exists($folder_level."index.php")) { $folder_level .= "../"; }
define("BASEDIR", $folder_level);

našel jsem to na netu..takže..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: