Autor Zpráva
Vykukal
Profil *
Mam malej dotaz, je pro include UTF8 nějaká speciální fce? Pako např. pro mb_strlen a pod.. Protože mě při includovani UTF8 děla jedna věc problém, páč když tam třeba includuju nějakou třidu co ma vypsat text z DB tak to děla bordel s hačkamy, ale nemusi to byt jen z DB.

Malej přiklad:

//index.php

include('text.php');

echo($string);

//text.php

$string="ěščřžýáíé.....";

Tak to nevypíše jak má. Děkuji za ujasnění problému. A podotýkam oba soubor jsou uloženy jako UTF8 a index.php mam v metatagu nasteveno taky UTF8.
AM_
Profil
Nemáš na začátku BOM? problém může být v tom, že když dokument začíná něčím jiným, než hlavičkou jak má, některé prohlížeče pak celou hlavičku včetně kódování ignorují.
vtL_
Profil *
jj, presne jak pise AM_ :
nekdy BOM dela pekny border - celkem dobre je to videt napriklad v rkEditu: prvni dva znaky:  (smazat), hotovo..
vtL_
Profil
[#3] edit:
smazat vsechny TRI znaky: ﻟ
nightfish
Profil
a jsou oba dva soubory ve stejném kódování? tohle spíš vypadá jako že ani ne...
takže překóduj ty soubory tak, aby měly jenom jedno kódování, a to uveď v hlavičkách různých protokolů/jazyků
fuckin
Profil *
zkontroluj si znovu to kodovani tech souboru, klidne na to vsadim hlavu ze nejsou v utf8 bez bomu...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: