Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Gmast Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 5. 2009, 19:33:42
Zdravim, mam funkci, ktera vraci pole:
return Array($v1,$s1); Jak se pak dostanu k prvnimu prvku pole, bez prelulozeni do dalsi promene, zkousel jsem toto, ale nejde: $k->lkd($text)[0] $k->lkd($text)->0 Ale nefunguje :( |
||
Majkl578 Profil |
#2 · Zasláno: 6. 5. 2009, 20:14:58
tohle jde v JS, v PHP pochybuji.
|
||
fuckin Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 5. 2009, 06:19:15
to uloz do premenne a pak s tim pracuj jak s normalnim polem ne?
$a=fce(parametry); $a[0]... |
||
fuckin Profil * |
#4 · Zasláno: 7. 5. 2009, 06:21:00
aha, to slovo bez preulozeni do promenne sem prehledl, jelikoz je to funkce tak ju musis aktivovat v prommenne nebo na vystupu...takze nevim co resis.
|
||
Mike8748 Profil |
#5 · Zasláno: 7. 5. 2009, 08:03:40 · Upravil/a: Mike8748
Gmast
pouzij slozeny zavorky. {$k->lkd($text)}[0] ale je to prasarna, velka co takhle prepsat tu metodu aby vracela objekt? az uz stdClass nebo ArrayObject ? pak by v pohode sla syntaxe $k->lkd($text)->prvni_hodnota; atd (zadny ciselny indexy teda) edit: a co je spatnyho na tom si to ulozit do promeny ? |
||
AM_ Profil |
#6 · Zasláno: 7. 5. 2009, 08:44:38
Co je na tech slozenych zavorkach prasackyho? taky se mi nekdy stane, ze potrebuju z funkce, ktera vraci pole (nekdy z vestavene v PHP, tu si prepsat nemuzu :) nebo teda muzu si napsat svoji, ktera bude vracet konkretni prvek, ale to mi prijde zbytecny) vytahnout jenom jeden prvek... a napsat to na jeden prikaz mi prijde optimalni, imho v tomhle PHP trochu zaspalo, vetsina modernich jazyku to umi...
|
||
tiso Profil |
#7 · Zasláno: 7. 5. 2009, 09:25:12
Gmast - takéto znásiňovanie funkcie nie je práve ideálne riešenie, buď si napíš novú funkciu ktorá vracia presne to čo potrebuješ, alebo prepíš túto, aby ti na základe nepovinného parametra predávala pole alebo prvý prvok...
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#8 · Zasláno: 7. 5. 2009, 12:20:53
Mike8748:
„pouzij slozeny zavorky“ Nevím jak u tebe, ale u mě kód se složenými závorkami skončí Parse errorem. Přehlédl jsem něco? function foo() { return array('Jablko', 'Hruska'); } $test = {foo()}[0]; |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0