Autor Zpráva
mates99
Profil *
Ahoj, chtěl bych se zeptat na následující kód. Když mám url ve tvaru index.php?id=5, tak se mi do cookies uloží to id, ale už se mi nevypíše, i když ten kód je pod tím. Musím vždy ještě jednou překliknout třeba na index.php a pak teprv se mi zobrazí id uložené z předešlé stránky. To je docela na prd né? Nebo dělám něco špatně??
$id = $_GET["id"];
setcookie("id[$id]", "$id", time()+3600);

if (isset($_COOKIE['id'])) {
    foreach ($_COOKIE['id'] as $name => $value) {
        echo "$name : $value <br>";
    }
}
Jan Tvrdík
Profil
mates99:
Funkce setcookie zajistí poslání HTTP hlavičky při odpovědi. Prohlížeč si tu hlavičku přečte a nastaví cookie. Při dalším požadavku pak prohlížeč tu nastavenou cookie zase pošle na server pak ji vidíš v superglobálním poli $_COOKIE. Jinými slovy, tvůj skript se chová zcela korektně.
Mastodont
Profil
mates99
Když cookie teprve odesíláš, není možné, aby ti ji prohlížeč už vrátil.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: