Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil
Ve fórum se mi normálně se mi zobrazí jméno,rasa i zpráva ale chci tam ještě poznámku která je v databázi Dobro jak ?

<body bgcolor="black">
<style>
input, textarea, select {background-color: #000; color: white; border: 1px solid red}
input.tlacitko {background-color: navy; color: #000; font-weight: bold; cursor: hand}
color:blue
</style>
<?
session_start(); // Startujeme session

$jmeno = $_SESSION['jmeno'];
$rasa = $_SESSION['rasa'];

$mysql_host = "mysql.ic.cz";
$mysql_user = "***";
$mysql_passwd = "***";

$mysql_dbname = "***";
$bodyname = "forum.php?forum=novinky";
$db = @mysql_connect($mysql_host,$mysql_user,$mysql_passwd);

$result = @mysql_select_db($mysql_dbname,$db);

if (!isset($action))
{
    echo("
            <center><h3><font color=\"DarkOrange\">Novinky</h3>
            <p>

            <form action=$bodyname method=POST>
            <textarea name=new_message rows=\"4\" cols=\"50\">Zpráva</textarea>
            <p>
            <input type=hidden name=action value='record_insert'>

            <input type=submit value='Poslat'>

            </form>
            <p>

            <p>
            </style></center>");
    $result = mysql_query("select * from forum_novinky",$db);
    $status = mysql_query("select * dobro",$db);
    while ($myrow = mysql_fetch_array($result and $status))
    {
        echo("
<table cellspacing=\"1\" cellpadding=\"1\" border=\"0\" align=\"center\" summary=\"\" style=\"width: 490px; height: 59px;\">
    <tbody>
        <tr>
            <td style=\"vertical-align: top;\"><font size=\"4\" style=\"font-family: Times New Roman;\"><span style=\"color: rgb(0, 0, 255);\">$myrow[1]</span></font></td>
            <td style=\"vertical-align: top; text-align: center;\"><img src=\"$myrow[2]\" alt=\"\" style=\"width: 50px; height: 50px;\" /></td>
            <td style=\"text-align: center;\"><font size=\"2\"><span style=\"color: rgb(0, 0, 0); font-family: Times New Roman;\">$status</span></font></td>
        </tr>
        <tr>
            <td style=\"vertical-align: top;\" colspan=\"3\"><font size=\"2\" style=\"color: rgb(0, 0, 0);\"><span style=\"font-family: Courier New;\">$myrow[3]</span></font></td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
<hr style=\"color: BLACK; background-color: RED; height: 3px; width: 490px;\" />
 ");

    }
    echo("
</div></tr>
        <tr align=\"center\">
            <td><img border=\"0\" src=\"stredtexspodek.jpg\" style=\"vertical-align: middle;\" alt=\"Footer\" /></td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
</div>
    ");
}

if ($action == "record_insert")
{
    $new_message = htmlspecialchars($new_message);
    $new_message = nl2br($new_message);
    $result = mysql_query("insert into forum_novinky values ('','$jmeno','$rasa','$new_message') ",$db);
    $status = mysql_query("SELECT *FROM dobro (WHERE 'jmeno' = '$myrow[1]')",$db);

    if (!$result) echo("error!");
    header("location: $bodyname");
}
mysql_close($db);

?>  <p>


je to i s chybou
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/kx.cz/m/magic-quest/root/www/novinky.php on line 43
Akacko
Profil
Alastor_Kopal
Takhle že se selectuje z databáze?
  $status = mysql_query("select * dobro",$db);
Nox
Profil
Pleteš si databázi a tabulku

mysql_fetch_array($result and $status) o té and construkci jsem ještě neslyšel, to jsi někde našel? řekl bych, že to místo result resource vrátí true pokud ani jedno z $result a $status nebude false a jinak false, což ani jedno tu není platný vstup

A jinak hledej spojování tabulek (klauzule join), případně by asi taky mělo jít jen "select * from forum_news, dobro"...ale * se moc nedoporučuje co jsem slyšel


Mj.
1) <? => <?php
2) Proč máš před session_start() výstup?
3) Link na spojení je trochu nadbytečný
4) Nepoužívej @, ale chyby ošetři
6) řádek 78 *FROM nemá být dohromady, nefunkční dotaz
7) koukni se trochu na kódování (html a css), je to hodně špatné
8) if (!isset($action)) ... nespoléháš tu náhodou na register globals?
9) při vypisování velkých bloků kódu (pokud už to chceš dělat takto a ne třeba přes šablonový systém) je lepší místo dání toho celého do echa udělat:
if($action=="neco"){
?>
tady html
<?php } else { ?>
jiné html
<?php pokračování
10) proč kombinuješ angličtinu a češtinu? forum_news x dobro

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: