Autor Zpráva
sos
Profil *
hoj,situace je taková,že bych potřeboval aby se ty obrázky který tam lidu budou uploadovat zobrazovali...upload bych zvládl napsat,ale aby se na tý stránce zobrazovaly to nwm...jo a kdyby byl někdo tak ochotný a udělal mě "tabulku" jako upload kde se musí zadat i jméno aby to nadtím obrázkem ukazovalo kdo to poslal... moc dík:)
sos
Profil *
PS: tabulku do db jsem si udělal takovouhle...
CREATE TABLE `obrázky` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `datum` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
  `jmeno` varchar(255) collate latin2_czech_cs NOT NULL default '',
  `zprava` text collate latin2_czech_cs,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT=37 ;
sos
Profil *
ta zpráva je jako ten obrázek...
Jack06
Profil
ten obrýzek chceš zobrazit hned po uploadu nebo až někde na stránce např. galerie.php??

Jinak tabulku máš celkem chaotickou a spíše bych použit utf-8 než latinku a nedoporužuju používat diakritiku
Samot
Profil *
Zdravím,já s nahráváním i zobrazováním obrázků pomocí php nemám vůbec zkušenosti,proto jsem chtěl poprosit o pomoc.Mám udělaný takový malý redakční systém kde autor vkládá udaje o autě a chtěl bych aby šel vložit i obrázek který by se pak v tabulce zobrazil bud jako malý náhled, a nebo jen textový odkaz "foto". Nevím jestli to jde udělat cele pomocí php a databáze nebo kombinací jiných jazyků,proto prosím o pomoc..díky moc :-)
sos
Profil *
jack06: mno na strance treba ta galerie.php... že bych dal ten upload na stranku upload.php,ze by se vytvorila tabulka vloz obrazek,datum vlozeni a jmeno a na ty galerie.php by byla nejak takovahle tabulk

obrazek:
l vložil: (jmeno) l vloženo v:(čas) l
sos
Profil *
jack06: a nebo tahle...že by se vytvořila jakoby nová stránka...že by byla v galerie.php jen url...třeba galerie?obr1 jako takhle...
galerie.php

auto( v url )
helikoptera
dum
...
po otevrení třeba auto by se oběvila nová stránka a tam by byl obrázek... šlo by to tak?..
xxxx
Profil *
ahoj do tabulky db si pridej jeste radek foto a tam ukladej nazev toho obrazku budes to pak mit jednodusi k vypisu

tzn id,daum,jmeno,zprava,foto

a pak pri vypisu budes vsechno vypisovat vcetne nazvu obrazku kterej pak vypises <img src=\"$foto\"> :)
sos
Profil *
xxxx: mno,ne tak hrrrr na me:D ja nejsem takovej profik jak vy,sem zacatecnik:D takze...chapes ne?taky si nejak zacinal:D
Jack06
Profil
sos
Hele jsem v práci, takže tu nemohu moc psát, nicméně tabulka by stačila takto:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `obrazky` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `datum` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
  `foto` text collate utf8_czech_ci NOT NULL,
  `jmeno` varchar(255) collate utf8_czech_ci NOT NULL,
  `zprava` text collate utf8_czech_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`),
  UNIQUE KEY `jmeno` (`jmeno`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_czech_ci AUTO_INCREMENT=1 ;



nějaký formulář:
<form method = "post" enctype="multipart/form-data" action="upload.php">
<table cellspacing = "0" cellpadding = "2">
<tr><td>Fotka:&nbsp;</td> <td><input type = "file" name = "photo" /></td></tr>
<tr><td>Jméno fotky:&nbsp;</td> <td><input type = "text" name = "jmeno" /></td></tr>
<tr><td colspan = "2"><input type = "submit" name = "upload" value = "Nahrát fotku" /></td></tr>
</table>
</form>
Jack06
Profil
upload.php
$t_slozka = "small";
$n_slozka = "upload";
$o_slozka = "original";
function diakritika($obr)
{
static $tbl = array("\xc3\xa1"=>"a","\xc3\xa4"=>"a","\xc4\x8d"=>"c","\xc4\x8f"=>"d","\xc3\xa9"=>"e","\xc4\x9b"=>"e","\xc3\xad"=>"i","\xc4\xbe"=>"l","\xc4\xba"=>"l","\xc5\x88"=>"n","\xc3\xb3"=>"o","\xc3\xb6"=>"o","\xc5\x91"=>"o","\xc3\xb4"=>"o","\xc5\x99"=>"r","\xc5\x95"=>"r","\xc5\xa1"=>"s","\xc5\xa5"=>"t","\xc3\xba"=>"u","\xc5\xaf"=>"u","\xc3\xbc"=>"u","\xc5\xb1"=>"u","\xc3\xbd"=>"y","\xc5\xbe"=>"z","\xc3\x81"=>"A","\xc3\x84"=>"A","\xc4\x8c"=>"C","\xc4\x8e"=>"D","\xc3\x89"=>"E","\xc4\x9a"=>"E","\xc3\x8d"=>"I","\xc4\xbd"=>"L","\xc4\xb9"=>"L","\xc5\x87"=>"N","\xc3\x93"=>"O","\xc3\x96"=>"O","\xc5\x90"=>"O","\xc3\x94"=>"O","\xc5\x98"=>"R","\xc5\x94"=>"R","\xc5\xa0"=>"S","\xc5\xa4"=>"T","\xc3\x9a"=>"U","\xc5\xae"=>"U","\xc3\x9c"=>"U","\xc5\xb0"=>"U","\xc3\x9d"=>"Y","\xc5\xbd"=>"Z");
return strtr($obr, $tbl);
}

$t_width = 150;
$t_height = 150;
$n_width = 400;
$n_height = 400;

if(isset($_POST['upload'])){
if(is_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'])){
$pathinfo = pathinfo($_FILES['photo']['name']);
$permited_file_types = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg','gif','GIF','png','PNG');
if(in_array($pathinfo['extension'],$permited_file_types)){
if(list($sirka, $vyska) = getimagesize($_FILES['photo']['tmp_name'])){
if ($_FILES['photo']['size'] > 512*1024*3) {
echo"Můžeš nahrávat pouze obrázky do 1.5MB <br /><br>";
}else{
$exist=preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name']));
if(!file_exists("$o_slozka/$exist")){
if(move_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'],$o_slozka."/".preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name'])))){
$obr=preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name']));
if($obr){
/* ========================== JPG =========================== */
$jpg = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg');
if(in_array($pathinfo['extension'],$jpg)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefromjpeg("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagejpeg($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefromjpeg("$o_slozka/$obr");
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
if(imagejpeg($obrazek,"$n_slozka/$obr")){

$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ======================= /JPG\ ==============================*/

/* =======================PNG ==============================*/
$png = array('png','PNG');
if(in_array($pathinfo['extension'],$png)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefrompng("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagejpeg($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefrompng("$o_slozka/$obr");
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im));
// zmensime obrazek
if(imagepng($obrazek,"$n_slozka/$obr")){
$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ========================== /PNG\ ==============================*/
/* =========================== GIF ===============================*/
$gif = array('gif','GIF');
if(in_array($pathinfo['extension'],$gif)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefromgif("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagegif($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefromgif("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im));
// zmensime obrazek
if(imagegif($obrazek,"$n_slozka/$obr")){
$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ============================= /GIF\ ============================== */
}else echo "Soubor se bohužel nenahrál. Zkontrolujte zda vyhovuje všem podmí­nkám.<br /><br>";
}
}else echo"Obrázek tohoto názvu již existuje<br /><br>";
}
}else echo"Můžete nahrávat pouze obrázky' <br /><br>";
}else echo"Jsou povoleny pouze soubory jpg, gif, png <br /><br>";
}else echo"Nebyl zadán soubor<br /><br>";
}
}



Takto nějak pokud jsem někde napsal chybu tak se omlouvám píšu to tady v tom okně, takže v tom není moc vidět jak to bude a kontrola jestli jsem všechno uzavřel. Pokud umíš alespoň něco už si s tím poradíš..
pak si jen udělat nějaké připojení k databázi, které dáš jako require_once "pripojeni.php"; uplne na zacatek do php kodu v upload.php
jinak nahoře jsou složky do kterých se to má uploadovat ty musíš vytvořit. však si pročti kód a podle něj dělej.


toto je takový jednoduchý upload takže pak další zabezpečení atd musíš už sám.
Něco na výpis bych ti až to zprovozníš taky sepsal.. něco lehkeho.
sos
Profil *
hm..jen se zeptám,nemělo to bejt v php ten upload?...jako <?php a ?> ?...jinak na zacatek jsem napsal
<?php
require_once "otevridb.php";
try {
OtevriDB();
a vypisuje me to chybu...nevis proc?..
AM_
Profil
sos
a vypisuje me to chybu...nevis proc?..
Možná se ti zrovna zlomila čtecí hlava disku :) zkus příště napsat, jakou chybu.

PHP kód pochopitelně musí být v <?php ?>
sos
Profil *
píše to tohle..
Parse error: syntax error, unexpected ';', expecting T_CATCH in /home/free/webovka.eu/s/s-anime/root/www/galerie/upload.php on line 116
v upload.php mám napsaný toto
<?php
require_once('otevridb.php'); //přístup do DB
try {
if (!OtevriDB()) $error = "Error database";

OtevriDB();
$t_slozka = "small";
$n_slozka = "upload";
$o_slozka = "original";
function diakritika($obr)
{
static $tbl = array("\xc3\xa1"=>"a","\xc3\xa4"=>"a","\xc4\x8d"=>"c","\xc4\x8f"=>"d","\xc3\xa9"=>"e","\xc4\x9b"=>"e","\xc3\xad"=>"i","\xc4\xbe"=>"l","\xc4\xba"=>"l","\xc5\x88"=>"n","\xc3\xb3"=>"o","\xc3\xb6"=>"o","\xc5\x91"=>"o","\xc3\xb4"=>"o","\xc5\x99"=>"r","\xc5\x95"=>"r","\xc5\xa1"=>"s","\xc5\xa5"=>"t","\xc3\xba"=>"u","\xc5\xaf"=>"u","\xc3\xbc"=>"u","\xc5\xb1"=>"u","\xc3\xbd"=>"y","\xc5\xbe"=>"z","\xc3\x81"=>"A","\xc3\x84"=>"A","\xc4\x8c"=>"C","\xc4\x8e"=>"D","\xc3\x89"=>"E","\xc4\x9a"=>"E","\xc3\x8d"=>"I","\xc4\xbd"=>"L","\xc4\xb9"=>"L","\xc5\x87"=>"N","\xc3\x93"=>"O","\xc3\x96"=>"O","\xc5\x90"=>"O","\xc3\x94"=>"O","\xc5\x98"=>"R","\xc5\x94"=>"R","\xc5\xa0"=>"S","\xc5\xa4"=>"T","\xc3\x9a"=>"U","\xc5\xae"=>"U","\xc3\x9c"=>"U","\xc5\xb0"=>"U","\xc3\x9d"=>"Y","\xc5\xbd"=>"Z");
return strtr($obr, $tbl);
}

$t_width = 150;
$t_height = 150;
$n_width = 400;
$n_height = 400;

if(isset($_POST['upload'])){
if(is_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'])){
$pathinfo = pathinfo($_FILES['photo']['name']);
$permited_file_types = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg','gif','GIF','png','PNG');
if(in_array($pathinfo['extension'],$permited_file_types)){
if(list($sirka, $vyska) = getimagesize($_FILES['photo']['tmp_name'])){
if ($_FILES['photo']['size'] > 512*1024*3) {
echo"Můžeš nahrávat pouze obrázky do 1.5MB <br /><br>";
}else{
$exist=preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name']));
if(!file_exists("$o_slozka/$exist")){
if(move_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'],$o_slozka."/".preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name'])))){
$obr=preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name']));
if($obr){
/* ========================== JPG =========================== */
$jpg = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg');
if(in_array($pathinfo['extension'],$jpg)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefromjpeg("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagejpeg($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefromjpeg("$o_slozka/$obr");
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
if(imagejpeg($obrazek,"$n_slozka/$obr")){

$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ======================= /JPG\ ==============================*/

/* =======================PNG ==============================*/
$png = array('png','PNG');
if(in_array($pathinfo['extension'],$png)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefrompng("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagejpeg($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefrompng("$o_slozka/$obr");
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im));
// zmensime obrazek
if(imagepng($obrazek,"$n_slozka/$obr")){
$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ========================== /PNG\ ==============================*/
/* =========================== GIF ===============================*/
$gif = array('gif','GIF');
if(in_array($pathinfo['extension'],$gif)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefromgif("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagegif($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefromgif("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im));
// zmensime obrazek
if(imagegif($obrazek,"$n_slozka/$obr")){
$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ============================= /GIF\ ============================== */
}else echo "Soubor se bohužel nenahrál. Zkontrolujte zda vyhovuje všem podmí­nkám.<br /><br>";
}
}else echo"Obrázek tohoto názvu již existuje<br /><br>";
}
}else echo"Můžete nahrávat pouze obrázky' <br /><br>";
}else echo"Jsou povoleny pouze soubory jpg, gif, png <br /><br>";
}else echo"Nebyl zadán soubor<br /><br>";
}
}
?>
AM_
Profil
no a kde se ti uzavírá ten blok try { a kde k němu máš catch konstrukci?
try se používá k zachytávání výjimek ve formátu
try {
  //vykonny chod
} catch (Exception $ex) {
  //osetreni vyhozene vyjimky
}
sos
Profil *
hm..i kdyz to dam takhle,tak to pise to sami...
<?php
require_once "../otevridb.php";
try {
} catch (Exception $ex) {
}
OtevriDB();
AM_
Profil
a proč tam ta konstrukce try vůbec je? protože jsi to někde viděl a nemáš ponětí, k čemu to tam je? tak takhle se přesně programovat nedá ;) podívej se, k čemu výjimky jsou: Exceptions
sos
Profil *
hm...tak tetka to hlasi neco jinyho a mam tam toto

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/free/webovka.eu/s/s-anime/root/www/galerie/upload.php on line 3


<?php 
require_once "otevridb.php";
} catch (Exception $ex) {
}
OtevriDB();
sos
Profil *
hm...ale ta } u catch ta nikde nezacina...takze tu mam smazat ne?..
sos
Profil *
hm...udělal jsem to jednoduše...přes
<?php
$server = mysql.ic.cz;
$user = ----;
$pass = ----;
$db = ----;
?>
ale...tet to dela upa kraviny...se jukni:D
http://s-anime.webovka.eu/galerie/upload.php
AM_
Profil
Doporučuji začít studovat od základů, jinak přijdeš do programátorského pekla (ne po smrti, ale v momentě, kdy ve svých skriptech budeš chtít cokoliv upravit), evidentně nemáš vůbec ponětí o základní syntaxi.
Pokud tam PHP pokračuje, tak tam ukončení ?> nemá co dělat. Ten úsek s try by mohl vypadat takhle:
try {
  OtevriDB();
} catch (Exception $ex){
  echo $ex->getMessage();
  die();
}

pokud je vůbec to OtevriDB psané na výjimky, spousta PHP scriptů je nepoužívá.
sos
Profil *
je to divný...mám to bych řekl dobře,a píše to samí chyby..
index mam
<form method = "post" enctype="multipart/form-data" action="upload.php">
<table cellspacing = "0" cellpadding = "2">
<tr><td>Fotka:&nbsp;</td> <td><input type = "file" name = "photo" /></td></tr>
<tr><td>Jméno fotky:&nbsp;</td> <td><input type = "text" name = "jmeno" /></td></tr>
<tr><td colspan = "2"><input type = "submit" name = "upload" value = "Nahrát fotku" /></td></tr>
</table>
</form>



a upload

<?php 

require_once "otevridb.php";
try {
} catch (Exception $ex){
echo $ex->getMessage();
die();
}
OtevriDB();
$t_slozka = "small";
$n_slozka = "upload";
$o_slozka = "original";
function diakritika($obr)
{
static $tbl = array("\xc3\xa1"=>"a","\xc3\xa4"=>"a","\xc4\x8d"=>"c","\xc4\x8f"=>"d","\xc3\xa9"=>"e","\xc4\x9b"=>"e","\xc3\xad"=>"i","\xc4\xbe"=>"l","\xc4\xba"=>"l","\xc5\x88"=>"n","\xc3\xb3"=>"o","\xc3\xb6"=>"o","\xc5\x91"=>"o","\xc3\xb4"=>"o","\xc5\x99"=>"r","\xc5\x95"=>"r","\xc5\xa1"=>"s","\xc5\xa5"=>"t","\xc3\xba"=>"u","\xc5\xaf"=>"u","\xc3\xbc"=>"u","\xc5\xb1"=>"u","\xc3\xbd"=>"y","\xc5\xbe"=>"z","\xc3\x81"=>"A","\xc3\x84"=>"A","\xc4\x8c"=>"C","\xc4\x8e"=>"D","\xc3\x89"=>"E","\xc4\x9a"=>"E","\xc3\x8d"=>"I","\xc4\xbd"=>"L","\xc4\xb9"=>"L","\xc5\x87"=>"N","\xc3\x93"=>"O","\xc3\x96"=>"O","\xc5\x90"=>"O","\xc3\x94"=>"O","\xc5\x98"=>"R","\xc5\x94"=>"R","\xc5\xa0"=>"S","\xc5\xa4"=>"T","\xc3\x9a"=>"U","\xc5\xae"=>"U","\xc3\x9c"=>"U","\xc5\xb0"=>"U","\xc3\x9d"=>"Y","\xc5\xbd"=>"Z");
return strtr($obr, $tbl);
}

$t_width = 150;
$t_height = 150;
$n_width = 400;
$n_height = 400;

if(isset($_POST['upload'])){
if(is_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'])){
$pathinfo = pathinfo($_FILES['photo']['name']);
$permited_file_types = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg','gif','GIF','png','PNG');
if(in_array($pathinfo['extension'],$permited_file_types)){
if(list($sirka, $vyska) = getimagesize($_FILES['photo']['tmp_name'])){
if ($_FILES['photo']['size'] > 512*1024*3) {
echo"Můžeš nahrávat pouze obrázky do 1.5MB <br /><br>";
}else{
$exist=preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name']));
if(!file_exists("$o_slozka/$exist")){
if(move_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'],$o_slozka."/".preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name'])))){
$obr=preg_replace('/(.)\\1{2,}/', '\\1',diakritika($_FILES['photo']['name']));
if($obr){
/* ========================== JPG =========================== */
$jpg = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg');
if(in_array($pathinfo['extension'],$jpg)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefromjpeg("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagejpeg($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefromjpeg("$o_slozka/$obr");
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
if(imagejpeg($obrazek,"$n_slozka/$obr")){

$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ======================= /JPG\ ==============================*/

/* =======================PNG ==============================*/
$png = array('png','PNG');
if(in_array($pathinfo['extension'],$png)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefrompng("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagejpeg($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefrompng("$o_slozka/$obr");
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im));
// zmensime obrazek
if(imagepng($obrazek,"$n_slozka/$obr")){
$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ========================== /PNG\ ==============================*/
/* =========================== GIF ===============================*/
$gif = array('gif','GIF');
if(in_array($pathinfo['extension'],$gif)){
//Thumbnail
$im=imagecreatefromgif("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
imagegif($s_obrazek,"$t_slozka/$obr");
imagedestroy ($im);
//obraz
$im=imagecreatefromgif("$o_slozka/$obr");
$pomer=imagesx($im)/imagesy($im);
$pvyska=$n_width/$pomer;
$obrazek=imagecreatetruecolor($n_width,$pvyska) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$pvyska,imagesx($im),imagesy($im));
// zmensime obrazek
if(imagegif($obrazek,"$n_slozka/$obr")){
$db->query("INSERT INTO obrazky VALUES('', '','$obr', '{$_POST['jmeno']}', '{$_POST['zprava']}''')");
echo "<center><img src='$t_slozka/$obr'></center><br />Soubor byl uploadován a zpracován<br /><br>";
imagedestroy ($im);
}
}
/* ============================= /GIF\ ============================== */
}else echo "Soubor se bohužel nenahrál. Zkontrolujte zda vyhovuje všem podmí­nkám.<br /><br>";
}
}else echo"Obrázek tohoto názvu již existuje<br /><br>";
}
}else echo"Můžete nahrávat pouze obrázky' <br /><br>";
}else echo"Jsou povoleny pouze soubory jpg, gif, png <br /><
sos
Profil *
}else echo"Nebyl zadán soubor<br /><br>";
}
}
?>
Jack06
Profil
sos
co máš v tom :

OtevriDB();

nestačilo by ti například něco jako:

try {
    $db = new mysqli('hostitel', 'uzivatel', 'heslo', 'tabulka');
    $db->query("SET NAMES 'utf8';");
    if(mysqli_connect_errno()){
        throw new Exception('connect databases faild!');
    }
}
catch (Exception $e){
    echo  $e->getMessage();
}


??
sos
Profil *
hm...porad to nejde...nemohl bys me plz napsat na icq?.. 257-846-113 dik
sos
Profil *
hojte...mam galerii... http://s-anime.webovka.eu/galerie/galerie.php
<a href="http://s-anime.webovka.eu/galerie/">na Upload</a><~~//--\\~~><a href="http://s-anime.webovka.eu/">Na hlavní stránku</a><p>
<?php 
try {
    $db = new mysqli('mysql.ic.cz', 'we_s_anime', '-----', 'we_s_anime');
    $db->query("SET NAMES 'utf8';");
    if(mysqli_connect_errno()){
        throw new Exception('connect databases faild!');
    }
}
catch (Exception $e){
    echo  $e->getMessage();
}
$result = $db->query("SELECT * FROM obrazky order by id");
if($result->num_rows !=0){ 
while($info = $result->fetch_array()){
print "<div>";
print "{$info['jmeno']}<p><a href=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/upload/{$info['foto']}\" target='_blank'><img src=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/small/{$info['foto']}\"></A>";
print "</div>";
}
}else print "<span class=\"akce\">Žádná galerie zatím není k dispozici</span>";
?>
<a href="http://s-anime.webovka.eu/galerie/">na Upload</a><~~//--\\~~><a href="http://s-anime.webovka.eu/">Na hlavní stránku</a>


a potřebuju aby za tim obrazkem byl text: zobrazit obrázek: 50% 100%
u tech 50 to je url: http://s-anime.webovka.eu/galerie/upload/
a 100% je http://s-anime.webovka.eu/galerie/original/
jak to mam udelat?...kdo poradi???:)
Jack06
Profil
Hele takhle jsem to nemyslel když už jsem ti udělal tohle všechno.. trochu popřemýšlej.. když už teď tam máš odkaz obrázkem na zvětšeninu viz:
print "{$info['jmeno']}<p><a href=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/upload/{$info['foto']}\" target='_blank'><img src=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/small/{$info['foto']}\"></A>";


tak logicky:
print "{$info['jmeno']}<p><img src=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/small/{$info['foto']}\"> Zobrazit obrázek: 
<a href=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/upload/{$info['foto']}\" target='_blank'> 50% </A>
<a href=\"http://s-anime.webovka.eu/galerie/original/{$info['foto']}\" target='_blank'> 100% </A>
";


jak je vidět neumíš ani základy html..
Být tebou nechám toto být a začnu se učit html, až se naučíš tak pak php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: