Autor Zpráva
cistax
Profil
Dobrý den, chtel bych se zeptat, jak to udelam kdyz chci vlozit do db text, kterej musi zustat presne v tom tvaru, v jakem je, s tim ze, potrebuji aby se html zachovalo a na strance u klienta vypsalo, problem je treba u banneru, kdyz jejich obsah vlozim do textarey a je tam treba X-Ray's Page, (ten apostrof) nic to neudela a tvari se to, jako ze vsechno v pohode.
Budulinek
Profil
Co takhle sem hodit aspoň kousek toho kódu, kterým to do DB láduješ. Jinak zkoušel ses dívat, jestli nějak ošetřuješ data před vstupem do DB? Co třeba real_escape_string()?
fajzen
Profil
použi addslashes() pred vložením do databázy, prípadne htmlspecialchars() a htmlspecialchars_decode() (pozor, funguje až od PHP verzie 5.1!)
cistax
Profil
ok dekuji, jak presen se pouzije addslashes?
fajzen
Profil
$premenna= "X-Ray's Page";
echo addslashes($premenna); // vypise X-Ray\'s Page


ak klikneš na ten link, hodí ťa to na dokumentáciu
cistax
Profil
díky
cistax
Profil
Kdyz na to koukam, ja ale chci aby to vkladalo do db text tak, jak je. Ne aby mi to potom vypisovalo pri vytahnuti \" atd..,
keeehi
Profil
cistax
Samozřejmě. Proto také existuje funkce přesně opačná, která se použije při výpisu: stripslashes(); Takže do databáze se to uloží s těmi lomítky aby to nedělalo bordel a při výpisu se lomítka zase odstraní.
cistax
Profil
Díky, neco takového jsem potreboval
Kajman_
Profil *
keeehi
Ale kdeže. V db to zpětnými lomítky nebude. Ty se jen přidají, aby bylo jasné, že ten apostrof neznamená konec řetězce, co se tam má vložit, ale jen jeho součástí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: