Autor Zpráva
Voody2
Profil *
Zdravim,
mam dotaz. Mam udělanej script, který vygeneruje z dat obrazek viz. http://teplomer.voody.cz/teplomer/images/img.php Tento obrazek bych potřeboval automaticky ukladat. Nastavil bych tomu scriptu cron a chtěl bych, aby se ukladany obrazek jmenoval třeba "teplota.png" a po každým načtení scriptu by se v adresáři přepsal. Šlo by to nějak rozumě udělat? Nemužu na to nějak přijít. Předem děkuji.
SwimX
Profil
Voody2
v tom scriptu pro tvorbu obrázku dejte imagepng(resource, destination);
Voody2
Profil *
No tim nejako nevim, jak bych si pomohl. Ono na netu najdu ruzny scripty, co uloží konkretni obrazek. Ja ale jak mam gnerovaný obrazek, tak je pokaždé jiná url. Třeba http://teplomer.voody.cz/teplomer/images/blog.php?text=11.06 a za tim text se každych pět minut mění číslo a to mě dělá nejvíc problém...
SwimX
Profil
Voody2
Abych se přiznal ztratil jsem se.
Máte tedy skript v souboru blog.php který vám generuje orázek na základě $_GET['text'] proměnné.

čili dejme tomu:
blog.php
<?php
  $img = imagecreate(500, 400);
  ......
?>


no a nakonec se na něho dotazujete: <img src='blog.php?text=cislo'>

chcete ten obrázek ukláda na server při každém generování,
no tak nakonec souboru blog.php přidejte imagepng($img, 'obr.png');
Voody2
Profil *
Pro lepší orientaci, je to tento script: http://blog.ninedays.org/2007/11/29/writing-text-to-images-with-php/ sme se stratili asi oba, nebo me to aspon nefunguje...
SwimX
Profil
Voody2
Je to tak jak jsem psal, vytáhl jsem z toho podstatnou část:
$image =  imagecreatefrompng($image_file);

.
.
.

header('Content-type: ' . $mime_type) ;
[b]ImagePNG($image) ;

zvýrazněné nahraďte: (je to někde kde konci souboru ;))
ImagePNG($image, 'obr/obrazek.png');
a vytvořený obrázek by se měl uložit do složky obr pod názvem obrazek.png
Medo
Profil
Dobrý deň, mám rovnaký problém... V PHP vytvorím obrázok, a vykreslí sa bez problémov. Keď už však zadám meno súbora, do ktorého sa má obrázok uložiť, obrázok sa ani nevykreslí.
if ($_GET[vykresli]==true){
  $obrazok=imagecreate($sirka,$vyska);
  ...
  //vypísanie textu do obrázku
  ...
  header('Content-Type: image/png');
  ImagePNG($obrazok,'obr.png'); //ImagePNG($obrazok); => ide v pohode, no obrázok to bez adresy samozrejme neuloží
}else{
    echo '<img src="images.php?vykresli=true">';
}


Pozeral som aj iné témy (napríklad http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=75725 ), žiadna z nich však nepomohla... Aj keď som skopíroval kód z php.net, obrázok nezobrazilo ani neuložilo. Mal niekto podobný problém, a vyriešil ho? Ďakujem.

Oprava: obrázky sa uložili (akurát sa mi to neobnovilo v Total Commanderi na ftp), na stránku sa však obrázky nevykreslia (akoby obrázok neexistoval)
Mike8748
Profil
Medo:
ImagePNG($obrazok,'obr.png');
obrázek uloží do souboru (a nic víc)
ImagePNG($obrazok);
obrázek "vykreslí" (nikam neukládá, obrázek je vrácen na standartní výstup)

takže tam dej obě dvě řádky a "problém" je pryč. jeden příkaz pro uloženi, jeden příkaz pro zobrazení.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: