Autor Zpráva
dunky
Profil
když jsem si hrál se soubory, narazil jsem na tenhle problémek.
Tento zápis mi nefunguje.
<html>
  <head>
    <title>Upload souborů</title>
  </head>
  <body>
    <form action="<? echo $PHP_SELF ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="soubor">
      <input type="submit" name="ok" value="Nahrát">
    </form>
<?php
if(isset($ok)) {
  $cil = "upload/".$soubor_name;
  copy($soubor, $cil);
}
?>
</body>
</html>

Ovšem když zaměním <? echo $PHP_SELF ?> za #, soubor se naprosto v pořádku nahraje.
tiso
Profil
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
dunky
Profil
Funguje to...
Ten Server provádí co?
Jde o něco co se dá nastavit v apachovi?
tiso
Profil
tak ešte raz, aby to aj dunky pochopil:
zameň:
<? echo $PHP_SELF ?>

za:
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
dunky
Profil
tak ešte raz, aby to aj tiso pochopil:
1. Ježiš to se mnou už zas musite nakladat jak s kokotem...
2. Samozřejmě, že jsem pochopil, že to mam nahradit a proto taky pisu: Funguje to...
3. Pak se ptam co jsem to vlastně udělal, co dělá proměná $_SERVER ?
4. A naposled se ptam jestli se to da nastavit v Apachovi, aby to vzal Automaticky.
Yur4Y
Profil
<? je krátky otvárací tag. Dá sa zapnúť v php.ini - short_open_tag. Zvyknite si ale písať <?php, bude to fungovať vždy.
Použitie $PHP_SELF povolíte zapnutím register_globals v php.ini. Silne ho ale neodporúčam používať, naučte sa používať $_POST, $_GET, $_SERVER a ďalšie superglobálne polia. Je to bezpečnejšie a nebudete mať problém v ďalších verziách PHP. Viac o register_globals nájdete tu.
tiso
Profil
dunky - príspevok [#4] som písal v dobe, kedy tvoj príspevok [#3] vyzeral inak, a vtedy si to nepochopil ako píšeš v 2. Takže si si ten bod 1. zaslúžil sám.
Na 3. a 4. ti odpovie niekto iný...
dunky
Profil
Tak to se omlouvám za nepřiměřeně agresivní reakci :)
dunky
Profil
Prodleva po poslední úpravě byla několik minut, tak mi nedošlo...
A taky jsem sulsny kokot ze sem chtel neco nastavovat v apachi
dunky
Profil
Yur4Y
Díky za odpověď

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0