Autor Zpráva
Hu GO
Profil *
Mám problém se zaváděním sessions:

-zpracovávám příchozí proměné $nick a $heslo, $spravneheslo je vytaženo z mysql tabulky.

<?

if ( $spravneheslo == $heslo ) { /* úspěšný login */

echo '<h4>Přihlášení proběhlo úspěšně! </h4>';
session_start();
session_register("user");
$_SESSION["user"]= $nick;
echo ' Vaše jméno je: ';
echo $_SESSION["user"];
include 'login/zmenaudajuform.php';
}
else
...

?>



Problém je, že když se správně zaloguje uživatel, hází to hlášku:
"
Warning: session_register(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /3w/wz.cz/s/sudoku/test/index.php:131) in /3w/wz.cz/s/sudoku/test/login/loginzprac.php on line 49

Warning: session_register(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /3w/wz.cz/s/sudoku/test/index.php:131) in /3w/wz.cz/s/sudoku/test/login/loginzprac.php on line 49
"

a session nefunguje, nezavede se.


Díky za radu.
WertriK
Profil *
Buď máš vyplé cookie, nebo (to bych řekl že bude pravda) že máš nějaký výstup před session_start(); - čili posláním cookie viz http://mirrors.inway.cz/manual/cs/function.setcookie.php.
Hu GO
Profil *
ten odkaz směřuje na neexistující soubor.

co myslíš tím
"že máš nějaký výstup před session_start(); " ?
Hu GO
Profil *
session_start();

je na stránce, která se inculuje, takže je uvnitř body a divu.
kaifman
Profil
nemuzes mit zadny echo pred session_start()
DoubleThink
Profil *
Obecně řečeno musí být HTTP hlavičky a Cookies odeslány před samotným obsahem stránky (hned na začátku komunikace).
Hu GO
Profil *
Aha. ok.
Dal jsem to na začátek stránky index.php, takže to tam bude vždycky. Nebude to vadit třeba robotům nebo tak?
Hugo
Profil
Hu GO

Nebo muzes pouzivat funkce pro rizeni vystupu, viz
http://mirrors.inway.cz/manual/en/ref.outcontrol.php

Nekdy to usetri dost casu
Hu GO
Profil *
Ušetří to čas když bych použil session_start(); a nevyužil nikde proměnnou $_SESSION?

Je nějaký rozdíl v čase když použiju
session_start();
a
ob_start(); ... ob_end_flush();?
Hugo
Profil
Hu GO

Myslim cas pri psani skriptu, nemusis si az tak davat bacha na to, kde mas hlavicky atd.
Leo
Profil
"Myslim cas pri psani skriptu, nemusis si az tak davat bacha na to, kde mas hlavicky atd."

A vysledkem je pak neuveritelny bordel v kodu, Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.