Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Caute, potreboval by som jednu radu ohladom vypisu z databazy. Mam v databaze tabulku v ktorej je zapisanych 5 premennych: "slov", "lat", "slovcel", "latcel", "obrazok". No a chcem ich vypisat do tabulky do styroch stlpcov (bez "obrazok"). Ide o to, ze nechcem len klasicky vypis, ale ze stlpec s premennou "slov" by mali byt linky na obrazok, ktoreho meno je v premennej "obrazok". Problem som vyriesil takto (kukaj dole zdrojovy kod - toto funguje tak ako chcem) ale sa mi zda ten kod dost komplikovany.

PODDOTAZ 1.: Neslo by to jednoduchsie??? Resp. ako mam pristupovat k jednotlivym stlpcom (nieco na styl mysql_fetch_array["slov"] atd. - toto nefunguje)??? Dik

PODDOTAZ 2.: Ako by som vedel predat obsah tychto 5 premennych na spracovanie do druheho .php dokumentu (neexistuje daky fenomen ako definovanie globalnej premennej a ak hej ci to pomoze a aky to ma syntax)??? Cize nechcem, aby linky v stlpci "slov" odkazovali len na obrazok (ktory sa otvori v novom okne), ale na .php subor kde by som tie premenne dalej spracoval... Dik #2 :-) (pozri ten isty zdrojovy kod)

(WinXP, Apache 1.33, PHP 5, MySQL 4.1.2)

<?php

if (!mysql_connect()) { echo "Nepodarilo sa pripoji» k databáze!"; break; }
if (!mysql_select_db("bioweb")) { echo "Databáza \"bioweb\" neexistuje!"; break; }

$query1 = mysql_query("select slov from herbar");
$query2 = mysql_query("select lat,slovcel,latcel from herbar");
$query3 = mysql_query("select obrazok from herbar");

?>
<table border="1">
<tr bgcolor="gray">
<th>Slovenský názov</th>
<th>Odborný názov</th>
<th>Čeµaď</th>
<th>Familia</th>
</tr>
<?php

while ($obrazok = mysql_fetch_array($query3) and $slov = mysql_fetch_array($query1) and $ostatne = mysql_fetch_array($query2)) {
$i = 0;
echo "<tr>\n";
foreach ($obrazok as $val3) {
if ($i++ % 2) continue;
}
foreach ($slov as $val1) {
if ($i++ % 2) continue;
echo "<td><a href=\"herbar2.php\" target=\"_blank\">$val1</a></td>\n";
foreach ($ostatne as $val2) {
if ($i++ % 2) continue;
echo "<td>$val2</td>\n";
}
}
}
?>
Hu GO
Profil *
Je to v příkladu na http://www.jakpsatweb.cz/php/moznosti-php.html


<?
$vysledek = mysql_query( "select * from clanky order by datum", $spojeni);

while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo "<p><a href='vypisclanku.php?id=";
echo $zaznam["id"];
echo "'>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "<br> ";
echo $zaznam["uvod"];
echo "<br>";
echo "Autor: ";
echo $zaznam["autor"];
echo "</p>";
endwhile;
?>


=>

<?
$vysledek = mysql_query( "select * from nazevtabulky order by slov", $spojeni);
echo '<table>';
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo "<tr><td><a href='";
echo $zaznam["obrazok"];
echo "'>";
echo $zaznam["slov"];
echo "</a></td><td> ";
echo $zaznam["lat"];
echo "</td><td>";
echo $zaznam["latcel"];
echo "</td><td>";
echo $zaznam["slovcel"];
echo "</td><td></tr>";
endwhile;
?>
</table>
Anonymní
Profil *
Jasne dik ze som si to nevsimol... A inak v tom kode je este taka vec ze hned na zaciatku kde su tie dve podmienky nema byt break (iba vtedy ak by to bolo cele uzavrete do "do {...} while(0)") - to len taka poznamka :-)

A co sa tyka tej druhej toho druheho poddotazu ze ako predat premenne dakemu druhemu .php dokumentu tak to mam proste napisat do <a href="blablabla?premenne"> a potom akoze tie premenne v druhom dokumente dostanem ako _GET["premenne"] ???
krteczek
Profil
jo jde to například takhle:
pokud jde o předání zpracovaných udajů a přechod na jinou stranku

header("location: neco.php?id=".$promenna1."&necojineho=".$promenna2);

pokud jde o vytvoření klasických odkazů tak je to stejne...
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0