Autor Zpráva
Balamen
Profil *
Mám takový kod na vložení rádia, ale potřebuj do části kodu vložit
 include "port.inc"

Kod rádia:
else {echo "<EMBED name=MediaPlayer pluginspage='
 http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/'; src=http://sc1.ipip.cz:----->sem potřebuju vložit to inculde<------/ width=468 height=50 type=application/x-mplayer2 displaysize='false' showstatusbar='1' autosize='0' showpositioncontrols='0' showaudiocontrols= '1' showcontrols='true' animationatstart='0' autostart='1' transparentatstart='1' border='0' volume='-300'>";


Nevím jak to tam mám vložit pořád to háže chybu.
tiso
Profil
Balamen - nie je na toto include trochu silná káva?
Balamen
Profil *
A to jako proč?
AM_
Profil
Ten kód rádia ti s tím plonkovým else { zřejmě ani nepojede. Dotaz je značně mimo mísu, zkus pořádně zformulovat, co chceš kam vložit.
tiso
Profil
Balamen - existujú napríklad premenné...
Balamen
Profil *
Jo tak jsem to zkusil s proměnýma a vypíše se mi jenom to co je v tom souboru kterej se vkládá v tý proměnný.
$port = include('port.inc');

else {echo "<EMBED name=MediaPlayer pluginspage='
 http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/'; src=http://sc1.ipip.cz:'$port'/ width=468 height=50 type=application/x-mplayer2 displaysize='false' showstatusbar='1' autosize='0' showpositioncontrols='0' showaudiocontrols= '1' showcontrols='true' animationatstart='0' autostart='1' transparentatstart='1' border='0' volume='-300'>";

Prostě místo celího přehrávače rádia se zobrazí jenom to co je v tom souboru tedy číslo portu serveru. Já potřebuju aby se to integrovalo do toho kodu
AM_
Profil
else {
??? co to tam dělá
tiso
Profil
Balamen - preštuduj si základy, seriál o PHP nájdeš na http://linuxsoft.cz/php/ Potom sa sem vráť.
Balamen
Profil *
Ježiš co vás to všechny tak zajímá je to prostě část kodu takovíhleho:
if ($stranka == "admin") {
echo "<form action='admin2' method='post'>";
echo "<input name='heslo' type='password'>";
echo "<input type='submit' value'ok'>";
echo "</form>";}
elseif ($stranka == "seznam") {include "seznam.inc";}
elseif ($stranka == "prtneri") {include "partneri.inc";}
elseif ($stranka == "kontakty") {include "kontakty.inc";}
else {echo "<EMBED name=MediaPlayer pluginspage='
 http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/'; src=http://sc1.ipip.cz:'$port'/ width=468 height=50 type=application/x-mplayer2 displaysize='false' showstatusbar='1' autosize='0' showpositioncontrols='0' showaudiocontrols= '1' showcontrols='true' animationatstart='0' autostart='1' transparentatstart='1' border='0' volume='-300'>";
}


Sem si naprosto jistej že to něják musí fungovat. Protože sem něco podobnýho dělal v phpbb. Tam se to vložil do overall_footer.html. Tam sem vložil kod toho rádia a tam co měl bejt ten include sem vložil <!-- include "port.inc" --> a všechno šlapalo jak má
blaaablaaa
Profil
if ($stranka == "admin") {
echo "<form action='admin2' method='post'>";
echo "<input name='heslo' type='password'>";
echo "<input type='submit' value'ok'>";
echo "</form>";}
elseif ($stranka == "seznam") {include "seznam.inc";}
elseif ($stranka == "prtneri") {include "partneri.inc";}
elseif ($stranka == "kontakty") {include "kontakty.inc";}
else {echo "<EMBED name=MediaPlayer pluginspage='
 http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/'; src=http://sc1.ipip.cz:'";
include "port.inc";
echo "'/ width=468 height=50 type=application/x-mplayer2 displaysize='false' showstatusbar='1' autosize='0' showpositioncontrols='0' showaudiocontrols= '1' showcontrols='true' animationatstart='0' autostart='1' transparentatstart='1' border='0' volume='-300'>";
}

jinak te fakt nechapu, co bys mohl chtit
Mastodont
Profil
Co přesně je v tom souboru "port.inc"?

Jestli je tam jen HTML, tak je include zbytečné, stačí třeba file_put_contents().

Pokud je tam něco, co musí vyhodnotit parser PHP, tak pro vrácení hodnoty použij
return "nějaký string";

a obsah toho includnutého souboru zpracuješ normálně:
echo "něco" , include('port.inc') , "něco dalšího";
AM_
Profil
<!-- include "port.inc" -->
tohle není PHP, ale nějaký šablonovací systém, tak napiš, jaký používáš.
AM_
Profil
Mastodont
echo "něco" , include('port.inc') , "něco dalšího";
pokud vím, tak include posílá výstup z includovaného souboru přímo a vrací hodnotu, kterou vrátí tělo kódu v includovaném souboru. Sice se to zřejmě zobrazí dobře, protože většinou includované soubory nevrací nic, ale čistější by bylo to rozdělit (pokud třeba do port.inc napíšu
return "radio loaded";
, zobrazí se
něco(kód rádia)radio loadedněco dalšího
Balamen
Profil *
Tak úpně polopaticky.
Mám radio u radioo.cz (ipip) no a když máte neplacený stol tak se vám pořád mění port. Kod toho rádia je:
<EMBED name=MediaPlayer pluginspage="
 http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/"; src=http://sc.ipip.cz:7984/ width=468 height=50 type=application/x-mplayer2 displaysize="false" showstatusbar="1" autosize="0" showpositioncontrols="0" showaudiocontrols= "1" showcontrols="true" animationatstart="0" autostart="1" transparentatstart="1" border="0" volume="-300">


tam se vždycky mění jen to:
src=http://sc.ipip.cz:7984
a jen to číslo na konci ten port (7984). No a já bych chtěl to radio vložit k sobě na stránky jenomže k netu nejsem připojenej pořád a když to vypnu a pak se znovu připojím k servru změní se port a já bych musel pořád přepisovat celej kod. Takhle bych ho jen napsal do souboru port.inc a z toho by se to nahrálo do kodu radia. Mě je jedno jak to tam vloožím jen aby šlo to radio.
panther
Profil
Balamen
a proč to neukládáš do proměnné, jak již bylo napsáno výše? V proměnné bys neměl include, ale přímo ten text. Nebo je tady nějaký problém?

IMHO jde-li jen o toto jedno číslo, je celkem jedno, jestli jej změníš v souboru port.inc nebo přímo ve stránce (ať už v kódu nebo někde nahoře v proměnné).
Balamen
Profil *
Ale já potřebuju aby to tam šlo vložit i z venku. Což znamená že tam někde bude <textarea> tam se napíše ten port</textarea> odešle se to a tam se to zapíše do toho souboru.
AM_
Profil
A nejde ten port třeba automaticky skriptem zjistit ze stejného místa, ze kterého jej zjišťuješ ručně?
pokud ne,
src=http://sc.ipip.cz:<?php echo (int)file_get_contents('port.inc'); ?>/
by mohlo pomoct.
Balamen
Profil *
Díky moc za pomoc to helplo

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: