Autor Zpráva
kukweb
Profil
ahoj, chtel bych poradit s reg. vyrazem. Nevim jestli to delam zpravne :(
Z pozadovane stranky, bych chtel zobrazit obsah zacinajici na $start a koncici na $end.
Muzete mne to prosim prekontrolovat a pripadne poradit, dekuji.

$html = file_get_contents($url);
$start = '<h2>Diskusní fórum</h2>';
$end = '</div>';
preg_match('/'.$start.'(.*)'.$end.'/i', $html, $match);
echo $html;

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'h'
tiso
Profil
kukweb - ako delemiter si si v regulárnom výraze zvolil lomítko, preto ho musíš escapovať (pomocou spätného lomítka) tam, kde neslúži ako delimiter, to znamená aj v premenných $start a $end.
kukweb
Profil
Mam tu knizku php pro zacatecniky, slo by to vysvetlit na nejakem prikladu? Dekuji
No muzu to zmenit na:

$start = '<h2>Diskusní fórum';
$end = '<div>';
blaaablaaa
Profil
$start = '\<h2\>Diskusní fórum'; 
$end = '\<div\>';

je treba takto escapovat (pridat pred ne zpetne lomitko) nasledujici znaky ^ $ ( ) < [ { \ | > . * + ? a navic jeste delimiter (v tvem pripade /)
tiso
Profil
blaaablaaa - zabúdaš na kontext, netreba to s escapovaním tak preháňať...
kukweb
Profil
Diky za pomoc. A ted jak na to, aby se zobrazilo jen to co chci ? Snazim se to najit v knizkach a nenechazim.

priklad:
<ul id="menu2">
<li><a href="poznavame-irsko" title="Poznáváme Irsko">Poznáváme Irsko</a></li>
<li><a href="http://www.poznani.cz/irsko/zajezdy" target="_blank" title="Zájezdy do Irska">Zájezdy do Irska</a></li>
<li><a href="pamatky" title="Památky">Památky</a></li>
<li><a href="irska-mesta" title="Irská města">Irská města</a></li>
<li><a href="mapa-irska" title="Mapa Irska">Mapa Irska</a></li>

<li><a href="fotoarchiv" title="Fotoarchiv">Fotoarchiv</a></li>
<li><a href="videoarchiv" title="Videoarchiv">Videoarchiv</a></li>
</ul>
</li>

<div class="box-r">
<div class="box-r-t"></div>
<div class="box-r-obsah">
<h2>Diskusní fórum</h2>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1187&stranka=1#3562" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Stanování</span></b></a><br />Nemáte někdo
ponětí, jak je
to v Irsku se
stanováním?
Můžu si
postavi... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1123&stranka=1#3561" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - formulář e301</span></b></a><br />Ahoj, v dubnu
jsem se vrátila
z Irska a hned
jsem se
zaregistrovala na
prac�... </p>

<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=539&stranka=1#3560" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Pracovní úřad
v ČR aneb jak js</span></b></a><br />Ahoj, před víc
jak měsícem
jsem se vrátila
taky z Irska a
hned jsem se z... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1186&stranka=1#3559" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Čaj</span></b></a><br />Zdravím!
Slyšela jsem
cosi o irském
čaji, co chutná
skoro jako
černá k... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1185&stranka=1#3558" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Pokoj Drumcondra
(City center)</span></b></a><br />Zdravim, nabizim
pokoj za 250e
mesicne je malej
v baraku s
pohodovyma lidma
p... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1123&stranka=1#3556" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - formulář e301</span></b></a><br />https://portal.mp
sv.cz/eures/e301 </p>

</div>
<div class="box-r-b"></div>
</div>



</div>

<div class="clear"></div>

</div><del><hr /></del>

<div id="zapati">
	<p>Copyright © <a href=
kukweb
Profil
Opsal jsem podle knizky jeden priklad a zas to nejde :(
Opsal jsem to uplne presne, tak kde muze byt chyba, chjo.
AM_
Profil
A ted jak na to, aby se zobrazilo jen to co chci ?
Tak chytré zatím počítače nejsou. Musíš definovat, co chceš.
Mimochodem, možná by to bylo lepší třeba rozdělit - ten kus, který někdy zobrazuješ odděleně, dát do zvlášť souboru, a pak ho jen vkládat tam, kam patří. To parsování přes reguláry je a vždycky bude na takovýto problém dost krkolomné.
kukweb
Profil
a slo by to takto ?

preg_match_all ('/href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=([0-9])&stranka=([0-9])#([0-9])" title="(.*)"><b>(.*)\</span>\</b>\</a><br />/i', $user, $pat_array);


cist z:
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1123&stranka=1#3556" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - formulář e301</span></b></a><br />https://portal.mp
sv.cz/eures/e301 </p>

to by melo dokazat zvladnout toto ;)
AM_
Profil
Tak přinejmenším ten regulár je blbě, speciální znaky s významem v regexp v něm musíš escapovat \
Navíc teď nechápu, co vlastně chceš. Ano, tohle ti vytáhne informace z linku, ale ještě před chvílí jsi tu řešil, jak vytáhnout kousek HTML z celého kódu.
Vzhledem k tomu, že to HTML, co jsi sem poslal, je evidentně generované dynamicky (z databáze?), tahej si informace raději rovnou odtamtud než to tady parsovat regexpem. Z minima informací, které o problému poskytuješ, se blbě radí.
kukweb
Profil
Pokusim se to popsat lepe. nepresne informace, jsou zapricineny mou neznalosti. nemam moznost toto zpracovat z DB.
Jde mne o to, dostat do sve databaze pomoci reg.vyrazu toto. A dalsi podobne reakce:

<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1187&stranka=1#3562" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Stanování</span></b></a><br />Nemáte někdo
ponětí, jak je
to v Irsku se
stanováním?
Můžu si
postavi... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1123&stranka=1#3561" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - formulář e301</span></b></a><br />Ahoj, v dubnu
jsem se vrátila
z Irska a hned
jsem se
zaregistrovala na
prac�... </p>

<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=539&stranka=1#3560" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Pracovní úřad
v ČR aneb jak js</span></b></a><br />Ahoj, před víc
jak měsícem
jsem se vrátila
taky z Irska a
hned jsem se z... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1186&stranka=1#3559" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Čaj</span></b></a><br />Zdravím!
Slyšela jsem
cosi o irském
čaji, co chutná
skoro jako
černá k... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1185&stranka=1#3558" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - Pokoj Drumcondra
(City center)</span></b></a><br />Zdravim, nabizim
pokoj za 250e
mesicne je malej
v baraku s
pohodovyma lidma
p... </p>
<p> <a href="kforum.php?akce=topic&Top_ID=1123&stranka=1#3556" title="Zobrazit celý příspěvek"><b>02.06. - formulář e301</span></b></a><br />https://portal.mp
sv.cz/eures/e301 </p>


Takze vse co je mezi <p> a </p>

Dekuji kazdemu i za drobnou radu, DIKY.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: