Autor Zpráva
slovakCZ
Profil
dobry den, chtel jsem se zeptat, jak se osetri vkladani html kodu do formulare... na strankach mam to to reseni:

formular, do ktereho vlozim nejaky text a pripadne i tagy: div, br, p, span..... po odeslani formulare se mi vse ulozi do databaze a ve vypisu novinek se pote toto vse ukaze korektne, tak jak ma.. ovsem v administraci mam dalsi stranku "uprav novinku" kde se obsah teto novinky nacte do formulare (textove pole?) a ja jej upravuji (da se rict ze to je naprosto stejne jako ve "wordpressu"). ovsem pri editaci teto novinky mi to dela paseku, asi bude dobre ukazat screenshot... viz:
(cervene je vyznaceno co by ve formulari byt melo a modre je vyznaceno co ve formulari pouze je.... predpokladam tedy ze nejaky html tak mi ukoncil formular drive nez mel :(...)
obr:

jde mi tedy o to, jak osetrit tento problem s html tagy :(
vynalezce
Profil
ja bych to resil takto
vstup
htmlspecialchars()
strtr() nahradit [b] za <b> atd
pridat upravy (hlavicka...)
ulozit


vypsani
strtr() nahradit <b> za [b] , <hlavicka kod> za [hlavicka] atd
vypsat

znovu ulozit
htmlspecialchars()
strtr() [b] za <b>, [hlavicka] za <kod hlavicky>
jasny?

pripadne takto
vypsat
strtr() < za [, > za]

pri znovu ulozeni
htmlspecialchars()
strtr() [ za <, ] za >
slovakCZ
Profil
jasny chapu to :) zkusim to nejak sesmolit jestli to bude fungovat.. diky za tip
Alphard
Profil
Podrobněji na http://phpfashion.com/escapovani-definitivni-prirucka

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: