| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Levelson Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 6. 2009, 12:53:38
Na jedné stránce mám formulář s několika Selecty:
Např: <form action="send.php" method="post"> <select value="funkce1"><OPTION name ="jedna"></OPTION></select> ...atd. <select value="funkce2"><OPTION name ="dve"></OPTION></select> ...atd. <select value="funkce3"><OPTION name ="tri"></OPTION></select> ...atd. a potřeboval bych skrytě odesílat vybrané hodnoty s OPTION/name sloučené v jednom poli, půjde to nějak realizovat ještě před odesláním na send.php a JAK??? |
||
| Levelson Profil * |
#2 · Zasláno: 10. 6. 2009, 12:55:46
Sorry. obrátil jsem tam value s name !!!
Např: <form action="send.php" method="post"> <select name="funkce1"><OPTION value ="jedna"></OPTION></select> ...atd. <select name="funkce2"><OPTION value ="dve"></OPTION></select> ...atd. <select name="funkce3"><OPTION value ="tri"></OPTION></select> ...atd. a potřeboval bych skritě odesílat vybrané hodnoty s OPTION/value sloučené v jednom poli, půjde to nějak realizovat ještě před osesláním na send.php??? |
||
| kajaman Profil |
#3 · Zasláno: 10. 6. 2009, 12:58:58
jestli chceš cokoli odeslat před odesláním formuláře, musíš použít asi Ajax.
|
||
| Levelson Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 6. 2009, 13:04:38
aha... a výsledek AJAX-operace budu předávat pomocí hidden inputu?
pochopil jsme to dobře.... začínám :) |
||
| AM_ Profil |
#5 · Zasláno: 10. 6. 2009, 14:12:49
Pokud chceš sloučit PŘI odeslání, použij
<select name="funkce[]"> to, co píše kajaman, umožní odeslání volby ještě dřív, než uživatel klikne na submit, to zřejmě nechceš (nebo ano?) |
||
| kajaman Profil |
#6 · Zasláno: 10. 6. 2009, 14:19:47
AM_ on chce
„odesílat vybrané hodnoty s OPTION/value sloučené v jednom poli, půjde to nějak realizovat ještě před osesláním na send.php“ |
||
| Levelson Profil * |
#7 · Zasláno: 10. 6. 2009, 14:49:29
... odesílat potřebuji normálně až při submit, ale to pole potřebuji vytvořit z hodnot, kterou vybere uživatel v Option (value...),
|
||
| Levelson Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 6. 2009, 14:52:36
jinak NAME bude vždy jiné, jelikož mi to takto vyhazuje aplikace z Mysql, vlastně půjde o realizaci zápisu několika řádků najednou do databáze.... a pro lepší práci potřebuju dostat ty option-value hodnoty do pole... asi tak
Předtím jsem se asi blbě vyjádřil , takže se omlouvám |
||
| AM_ Profil |
#9 · Zasláno: 10. 6. 2009, 15:00:56
kajaman
vidíš, zkušenost zlepšuje odhad, co lidi doopravdy chtějí :) Levelson jak jsem psal, pomocí hranatých závorek na konci name se ti to do pole nacpe. Můžeš dělat myslím i toto <select name="funkce[f1]"> <select name="funkce[f2]"> čímž získáš asociativní pole. Pokud s těmi názvy při generování skutečně nehneš, tak jsou dvě možnosti: buď tak, jak to požaduješ - pomocí javascriptu přepsat name těch selectů na tenhle princip až po načtení stránky nebo - sloučit to do pole až na straně PHP. Překlápět to do skrytých inputů mi přijde dost krkolomné. |
||
| kajaman Profil |
#10 · Zasláno: 10. 6. 2009, 15:03:03
AM_
„vidíš, zkušenost zlepšuje odhad, co lidi doopravdy chtějí :) “ OK, máš bod do celotáborové soutěže :-) |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0