Autor Zpráva
nat
Profil *
Zdravím, mám toto pole:


Array ( [0] => 139.639829188 [1] => 83.5409734623 [2] => 157.522218317 )



může být i více prvků

1. Potřebuji zjistit součet všech prvků (na to využívám fce array_sum)
2. Potřebuji zjistit největší prvek
3. Potřebuji zjistit sumu zbývajících prvků bez největšího (to bych provedl jako array_sum - největší prvek)

Co mi tedy schází je nějaká fce pro zjištění největšího prvku v poli. Má něco takového PHP přímo v sobě nebo to musím napsat?

Díky
pEeLL
Profil
http://cz2.php.net/manual/en/function.max.php
nat
Profil *
Díky to je přesně ono, ještě jsem to udělal pomocí ksort(), ale řešení s max je samozřejmě lepší.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0