Autor Zpráva
Jan Tvrdík
Profil
Lze pomocí PHP nějak zjistit, zda je soubor ve windowsech skrytý?
bohyn
Profil
Jan Tvrdík
Specialni funkci na to neznam, ale tohle by melo fungovat. Mozna bude treba oriznout z $out bile znaky.
$file = "soubor";
$out = `dir $file /ah /b`;
if($out == $file) {
  echo "{$file} je skryty soubor";
}
Jan Tvrdík
Profil
bohyn:
To by mě zajímalo, jak jsi na to přišel, protože funkční to rozhodně není.

EDIT: Už jsem přišel na to, co měl ten tvůj nefunkční fragment kódu dělat. Takže pro ty co hledají:

function isFileHidden($file)
{
	if (!is_file($file)) {
		throw new Exception("Soubor '$file' nebyl nalezen.");	
	}

	exec('dir /ah /b', $hiddenFiles);
	
	return in_array($file, $hiddenFiles);
}


nebo alternativně:
function isFileHidden($file)
{
	if (!is_file($file)) {
		throw new Exception("Soubor '$file' nebyl nalezen.");	
	}
	
	exec("dir $file /ah /b", $output);
	
	return (isset($output[0]));
}


Díky za inspiraci k řešení.
bohyn
Profil
Jan Tvrdík
Už jsem přišel na to, co měl ten tvůj nefunkční fragment kódu dělat.
mozna jsi narazil na omezeni safe_mode. Pri safe_mode off by to melo byt funkcni.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: