Autor Zpráva
Radek20
Profil *
Zdravím,
počítadlo mám takto:

kód pro zobrazení banneru:
  <a href="http://www.mojedomena.cz/counter.php?id=1">
    <img src="cesta k banneru" />
  </a>


soubor counter.php:
  if (isset($_GET["id"])) {
    
    if ($_GET["id"] == "1") {
      
      $sqlInsPocet = "INSERT INTO rec_banner_counter (banner, ip) 
                                VALUES ('1', '" . mysql_real_escape_string($_SERVER["REMOTE_ADDR"]) . "')";
      $resInsPocet = @mysql_query($sqlInsPocet);
      
      Header("location: cesta na stránky, kam se mám dostat po kliknutí na banner");
    }    
  }  


Počítadlo funguje, ale zajímá mě Váš názor, jestli je to dobré řešení. Podle mě to má jednu nevýhodu - příchod z mých stránek se nezobrazí do statistik (toplist, google analytics) majitele stránek, kam banner odkazuje, nebo se pletu?
AM_
Profil
Fuj, zavináč před mysql_query.
Obecně platí, že při vývoji si necháváš vypisovat maximální možné chybové hlášky a při vypuštění programu do světa naopak všechny globálně potlačíš, tedy žádné zavináče.
ten IF - tady to zavání nějakou divností, to budeš mít pro každý uložený banner zvlášť if?
Radek20
Profil *
[#2]
Zavináč jsem zrušil a co se týče IFu, tak banner tam je jen jeden, takže to řeším takto. Až jich bude víc, udělám to přes databázi.

Co ty statistiky (toplist a Google Analytics), započítá se jim přístup z mých stránek, když používám Header("Location: .....")? Díky za odpověď.
fajzen
Profil
samozrejme sa to započíta
funguje to totiž tak, že ten kto chce štatistiky od napr. toplistu si do stránok vloží ich kód (v 99% nejaký externý javascript), ktorý po načítaní zapíše údaje o návštevníkovi, takže je úplne jedno, akým spôsobom sa na stránku dostane
AM_
Profil
fajzen
on zřejmě myslel, zda bude fungovat doplněk "zjišťovat, odkud lidé přišli". Tím si nejsem 100% jistý, nejlepší bude to zkusit :)
Radek20
Profil *
[#5]
to jsem přesně myslel a už jsem to zkoušel a zatím se mi to ve statistikách toplistu neprojevilo. Neprojevi se mi tam ani odkaz, který se má otevřít v novém okně (target="_blank"). Máte někdo nějaký jiný nápad, tak to počítat?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: