Autor Zpráva
phantomas
Profil *
Dobry den, mam takovyto problem, s pomoci napovedy jsem vytvoril script ktery mi vypise zmenseny obrazek (zatim bez vstupnich parametru stejne to nefunguje :P)

imgZmenseni.php
<?php
// The file
$filename = '/img/kategorie2/1.gif';
$percent = 0.4;

// Content type
header('Content-type: image/gif');

// Get new dimensions
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$new_width = $width * $percent;
$new_height = $height * $percent;

// Resample
$image_p = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height);
$image = imagecreatefromgif($filename);
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height);

// Output
imagegif($image_p, null, 100);
?> 


a v html:
<a href="/img/kategorie2/1.gif"><img src="/php_scripts/imgZmenseni.php"></a>


jde mi o to vytvorit nahled k obrazku (abych nemusel mit obrazek ve dvou variantach (zmensene a normalne).. takhle mi to zobrazi [x] krizek :( )

nevite nekdo prosim v cem je chyba? dekuji
Jan Tvrdík
Profil
phantomas:
Co se zobrazí, když otevřeš v prohlížeči přímo soubor imgZmenseni.php?
phantomas
Profil *
taky krizek
phantomas
Profil *
<font color=ff0000><br />
<b>Warning</b>: getimagesize(): open_basedir restriction in effect. File(/img/detskykoutek/1.gif) is not within the allowed path. (from /3w/wz.cz/s/studiojulia) in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>10</b><br />
</font><font color=ff0000><br />
<b>Warning</b>: getimagesize(/img/detskykoutek/1.gif): failed to open stream: Operation not permitted in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>10</b><br />
</font><font color=ff0000><br />
<b>Warning</b>: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</
teda v opere ale v IE to vypise:

b> on line <b>15</b><br />
</font><font color=ff0000><br />
<b>Warning</b>: imagecreatefromgif(): open_basedir restriction in effect. File(/img/detskykoutek/1.gif) is not within the allowed path. (from /3w/wz.cz/s/studiojulia) in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>16</b><br />
</font><font color=ff0000><br />
<b>Warning</b>: imagecreatefromgif(/img/detskykoutek/1.gif): failed to open stream: Operation not permitted in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>16</b><br />
</font><font color=ff0000><br />
<b>Warning</b>: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>17</b><br />
</font><font color=ff0000><br />
<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagegif() in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>20</b><br />
</font>

:P
phantomas
Profil *
aha basedir restriction toho sem si nevsim
phantomas
Profil *
ale ja nechapu proc se aplikuje open_basedir kdyz je to adresar kam mam od poskytovatele pristup :( => zkusil sem nastavit relativni cestu a plna prava k obrazku ale nepomohlo to
phantomas
Profil *
jeste sem poupravoval cesty na relativni a uz to pise pouze

<font color=ff0000><br />
<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagegif() in <b>/3w/wz.cz/s/studiojulia/php_scripts/imgZmenseni.php</b> on line <b>20</b><br />
</font>

ale imagegif() je standartni funkce :P zkusim nahradit print, echo nebo neco podobneho
Jan Tvrdík
Profil
phantomas:
Call to undefined function: imagegif()
Použij imagepng. Funkce imagegif není na server webzdarma podporována.
phantomas
Profil *
uz to funguje dekuji moc ! :) ..sem netusil ze na pouzivani gif formatu se potrebuje licence ale vlastne ani se nedivim :D
phantomas
Profil *
mohu se jeste zeptat nevite cim je zpusobene ze kdyz deformuji obrazek tak nekdy se obrazek nacte cely ale nekdy jen cast? resp napr po druhem refreshu stranky uz se obrazky 'doctou' ale nekdy ne.. muze to byt zpusobeny nejakym limitem u webhostingu?
AM_
Profil
absolutní cestu nemůžeš použít, protože kořen (/) se nebere kořenový adresář webu, ale serveru (tedy absolutní cesta obrázku je /3w/wz.cz/s/studiojulia/img/detskykoutek/1.gif

mohu se jeste zeptat nevite cim je zpusobene ze kdyz deformuji obrazek tak nekdy se obrazek nacte cely ale nekdy jen cast?
co znamená "deformuješ"?
pravda je, že generování obrázků přes PHP je řádově pomalejší, než čtení již existujících obrázků, takže pokud se nejedná o nějaké často se měnící obrázky (třeba proměnný graf), ale třeba o náhledy, je lepší je jen jednou generovat do souborů a pak načítat z nich. Může tím být i to, že se některé nenačtou.
phantomas
Profil *
dekuji :)
phantomas
Profil *
tim deformovanim jsem mel na mysli kdyz mam napr obrazek 150x200 tak ho zmensim na 100x100 (nyni je ulozen v pameti) ale potom kdyz ho vypisu tak napr z 10ti 100k obrazku se jich nacte jen 7 a zbytek napr pulka nebo 70%, je to ruzne nekdy se nactou vsechny a nekdy treba jen 4 :( a to prece neni jen tak.. zkousel sem napr pridat do hlavicky content-length: filesize($image_p) ale to pak dela jeste vetsi problemy. pokud by to neslo nejak vyresit tak holt budu muset napsat script kterej vygeneruje mini obrazky a bude.
Jan Tvrdík
Profil
phantomas:
Pokud používáte GD knihovnu na generování miniatur do fotogalerie, tak zapomeňte na variantu, že by jste je generoval při každém požadavku. Je naprosto samozřejmé, že si vygenerované obrázky uložíte a budete odkazovat na ně.
phantomas
Profil *
ok tak dekuji :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: