Autor Zpráva
VeronikaC
Profil
Ahoj, prosím, zda mi někdo poradí.
Mám redakční systém, kde mám klasické 3 sloupce. Levý je menu, prostřední je text a v pravém by měly být 3 fotografie ke každé položce v menu (sekcí - položek menu je celkem 29, tzn. fotografií používaných pro web bude 57). Poradí mi někdo, jak udělat pomocí php, aby v případě, že kliknu na stránku - sekce s ID 1 se mi objevili napravo ve sloupci fotografie ve složce upload/proweb/1/? V případě, že kliknu na menu 2 se mi vpravo objevili obrázky upload/proweb/2... atd? Prostě aby se pravý sloupec měnil na základě prostředního obsahu. Googluji a googluji, ale jsem bezradná.

Moc děkuji za jakoukoli pomoc Veronika
AM_
Profil
$fotky = glob("upload/proweb/$cislo/*.jpg");
foreach ($fotky as $fotka){
  echo '<img src="'.$fotka.'" alt="fotka" />';
}
VeronikaC
Profil
To: AM_

Děkuji moc, jdu to vyzkoušet... Verča
VeronikaC
Profil
Tak kód funguje, voložila jsem ho pomocí modulu do stránek. Bohužel se mi zobrazují v sekci o nás správné fotky, ale potřebuji, aby sekce číslo 2 tahala fotky z adresáře upload/2. Takhle se mi zobrazují na všech stranách stejné. Jde udělat do podmínky, aby si box, který je v sekci 1 tahal foto z adresáře 1 (adresáře vytvořím dle čísel sekcí).

vložený kód:
<?php
$fotky = glob("upload/1/*.jpg");
foreach ($fotky as $fotka){
echo '<img src="'.$fotka.'" alt="fotka" />';
}
?>


vloženo pomocí hcm modulu do webu následovně:

[hcm]custom,fotky,cislo,fotka[/hcm]

příklad:


Někde dělám chybu.... Děkuji moc Veronika
AM_
Profil
všimni si, jak jsem psal já cestu ve funkci glob :) měl jsem tam proměnnou a ty tam máš napevno 1. to číslo adresáře nahraď proměnnou a tu si nějak naplň (neznám strukturu programu, takže nevím, z jaké proměnné se dá zjistit, v jaké jsi sekci).

Co je hcm modul nemám ponětí :) pokud nějaký template nebo redakční systém, určitě lze z nějaké proměnné vyčíst, v jaké jsi sekci, zkus dokumentaci tohoto systému.
VeronikaC
Profil
Děkuji moc za odpověď, omlouvám se za přihlouplé dotazy, ale strašně v tom plavu... Já jsem samozřejmě pak pochopila to id napevno vs proměnná... Dokumentace RS můj velký přítel, dle mého by to mělo být


_linkRoot()
Získat adresu stránky
Zápis a parametry

_linkRoot ( int $id )

* $id - platné ID stránky (sekce, kategorie, galerie, knihy...)

Výstup

Adresa stránky v relativním tvaru.



můj upravený kód je samozřejmě mimo...

<?php
$fotky = glob("upload/_linkRoot($id)/*.jpg");
foreach ($fotky as $fotka){
echo '<img src="'.$fotka.'" alt="fotka" />';
}
?>


Hcm modul je modul, jehož pomocí lze vkládat do systému php scripty, nejdou vkládat přímo, nicméně modul je ok, protože na tvůj kód s dodanou jedničkou funguje.

Nevíš, kde mám svojí začátečnickou chybu???
Ještě jednou děkuji moc
AM_
Profil
to nebude správná funkce, tahle vrací adresu stránky, kdežto ty potřebuješ jen to číslo. Zkus poslat odkaz na živou ukázku.
Jde asi o tohle:
sekce jsou nějakým způsobem pojmenované (sekce, kategorie, galerie, knihy...) - což je v id?
a nějakým očíslované (1, 2, 3) - což jsou čísla těch složek s obrázky
chápu to dobře?
jestli jo, potřebuješ něco jako _sectionNumber($id), což ti vrátí příslušné číslo sekce.

Každopádně když zapisuješ do řetězce funkci, musíš ji oddělit, nefunguje inline zápis jako u proměných, tedy
"upload/"._linkRoot($id)."/*.jpg"
VeronikaC
Profil
Mohu ti poslat odkaz na stránky na mail? Nebo na icq? Mám číslo 357206889, mail vskypezavináčcentrum.cz

Děkuji moc
AM_
Profil
ICQ nějak pokulhává, řešení by mohlo být
"upload/".intval($_GET['p'])."/*.jpg"
VeronikaC
Profil
Děkuji moc členovi AM_ za vyřešní problému, jeho kód funguje 100%!!!!!! Veronika
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.