Autor Zpráva
Kráťa
Profil
Neumím zapsat správně syntaxi. Stále mi to vypisuje chyby. Chci docílit toho, aby se při vyplněném $_POST messagetext zobrazilo jedno echo a když bude prázdné $_POST odp1, tak aby se vypsalo jiné.
Teď mám:
if (!empty($_POST['messagetext']))
{
echo "<center><br><br><h3>Do toho mista na SPAM pisi pouze hloupi roboti a nejde jim to odeslat</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='index.html'> Zpět </a></center>";
}
else {
if(ereg('empty',($_POST['odp1'])) {
echo "<center><br><br><h3>nemůže to být prázdné</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='http://seznam.cz'> na Seznam </a></center>"; 
}
else {
include "prepis_nahled.php";
} 
}


a vypisuje mi to
"Parse error: syntax error, unexpected '{' in /DISK2/WWW/cun.cz/prepis/dotaznik-simultanni-prepis/post.php on line 115"

řádek 115 je ten "if(ereg(empty..."

Napište mi to prosím někdo - děkuji 263x.
DoubleThink
Profil *
Chybějící ukončovací závorka na řádku 7.
Kráťa
Profil
Já jsem na PHP děsný bambula. Napsal jsem:
if (!empty($_POST['messagetext']))
{
echo "<center><br><br><h3>Do toho mista na SPAM pisi pouze hloupi roboti a nejde jim to odeslat</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='index.html'> Zpět </a></center>";
}
else {
if(ereg('empty',($_POST['odp1'])) } {
echo "<center><br><br><h3>nemůže to být prázdné</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='http://seznam.cz'> na Seznam </a></center>"; 
}
else {
include "prepis_nahled.php";
} 


a vypisuje mi
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /DISK2/WWW/cun.cz/prepis/dotaznik-simultanni-prepis/post.php on line 115
:-(
panther
Profil
Kráťa
if(ereg('empty',($_POST['odp1'])) } {
takto ne, chybí kulatá
if(ereg('empty',($_POST['odp1'])))  {
Kráťa
Profil
Když to udělám takto
if (!empty($_POST['messagetext']))
{
echo "<center><br><br><h3>Do toho mista na SPAM pisi pouze hloupi roboti a nejde jim to odeslat</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='index.html'> Zpět </a></center>";
}
else {
if(ereg('empty',($_POST['odp1'])))  {
echo "<center><br><br><h3>nemůže to být prázdné</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='http://seznam.cz'> na Seznam </a></center>"; 
}
else {
include "prepis_nahled.php";
} 
}


Tak to sice nevyhazuje chybu, ale podmínka vyplněné té první se nevykoná.
DoubleThink
Profil *
Asi je to rozbité.
Pořiď si pořádný editor s kontrolou syntaxe a debuggerem.
Majkl578
Profil
mimojine, As of PHP 5.3.0 the regex extension is deprecated, calling this function will issue an E_DEPRECATED notice.

takto spravne syntakticky i s platnou funkci:
if (!empty($var)) {

} elseif (preg_match('pattern', 'string')) {

} else {

}
Kráťa
Profil
Asi je to rozbité.
Pořiď si pořádný editor s kontrolou syntaxe a debuggerem.
dělám vše v PSPadu. Neznám žádný editor s kontrolou syntacxe. Ten by mi pomohl. PSPad označuje související závorky.
Majkl578
Profil
Kráťa
netbeans
eclipse
phpdesigner
zend studio
nusphere phped
a dalsi...
Kráťa
Profil
Majkl578
Který bys doporučil? Nechce se mi zkoušet 5 editorů.
Podmínka free.
fuckin
Profil *
ty prvni dva...spis ale si kup poradnou knizku, zkusenosti mas nulove.
Majkl578
Profil
Kráťa
ze zkusenosti znam netbeans a eclipse (oba bezi na jave a jsou multiplatformni, ja jedu na linuxu).
netbeans ma docela dobre highlightovani a napovidani. (uz) jej nepouzivam, jelikoz nema podporu php5.3 a je pomalejsi.
pouzivam tedy eclipse, je rychlejsi, umi namespacy, jen mi ale trosku vadi, ze s nimi neumi moc pracovat (ale doufam ze to vylepsi, precijen je to novinka), highlightovani ma rekl bych o neco horsi nez netbeans.
zkus si je a vyber si.
Kráťa
Profil
.spis ale si kup poradnou knizku, zkusenosti mas nulove
jj přesně tak. HTML a CSS docela ovládám. Ale v PHP plavu jako Venclovský v kanále. Nicméně i v PHP už jsem lecos udělal, například on-line rozhovory, což je asi mé největší PHPdílo. :-)
DoubleThink
Profil *
Který bys doporučil? Nechce se mi zkoušet 5 editorů.
Netbeans, pokud ti nevadí, že je v Javě.
AM_
Profil
dělám vše v PSPadu. Neznám žádný editor s kontrolou syntacxe. Ten by mi pomohl. PSPad označuje související závorky.
Tak proč ses tu teda Xkrát ptal, kde ti chybí závorka? stačilo se podívat, která nemá odpovídající ukončení :)

jinak zatím nejlepší IDE prostředí pro PHP, na které jsem narazil, je podle mě NuSphere PHPEd - bohužel ale není zadarmo.
Kráťa
Profil
AM_
neptal jsem se kde mi chybí závorka, ale kde mám chybu. Kdybych věděl že v závorce, tak si ty související najdu.
A kdybych ovládal PHP, tak se neptám. Na nejlepší prostředí si musím nechat zajít chuť, jelikož si nehodlám kupovat soft, když umím prdlajz. Až budu chrlit PHP jako ten v reklamě na Hornbach (či co), budu o tom uvažovat.
Kráťa
Profil
Ty vado ten Netbeans je nějaký obrovský. Proti mému PSPadu+Wampserveru úplný autobus proti kabrioletu. :-)
Fergi
Profil
ale neda se to srovnat.... vsak si muzes stahnout jen verzi s podporou PHP ta ma 20 mb :) http://www.netbeans.org/downloads/index.html (predposledni sloupec)
Kráťa
Profil
Fergi
Děkuji za tip. Tu "jenphp" jsem si včera stáhl a nainstaloval.
Majkl578
Profil
Kráťa
kdyby jsi mel zajem o "jenphp" eclipse, je tady: http://www.eclipse.org/pdt/downloads/
Kráťa
Profil
Ty vado to jsou obři :-) 130 MB... To je jak Open Office.
Kráťa
Profil
Majkl578
Dík, ten mi padl do oka. Líbí se mi že se neinstaluje. Prostuduji ho. Nejsou k němu někde tipy na práci v češtině? Já našel docela prima tohle http://weblog.morosystems.cz/eclipse/konfigurace-eclipse-pluginy-a-workspace
Majkl578
Profil
Kráťa
cesky covece nevim, anglictinu mam dostatecne dobrou na to, abych si cetl navody v anglictine. :/ dobre je, ze i dost pluginu ma svoji stranku a tam ruzne faq apod. tedka jsem si ho konecne upravil k obrazu svemu a uz mi funguje SVN (projekt primo provazany se subversion, vpodstate checkout). ten plugin se kdyztak jmenuje "subversive".
Kráťa
Profil
Jupí. Tohle mi funguje.
if (!empty($_POST['MessageText']))
{
echo "<center><br><br><h3>Do toho mista na SPAM pisi pouze hloupi roboti a nejde jim to odeslat</h3><br><br>";
echo "<a class='tlacitko' href='../index.html'> hlavní strana </a></center>";
}
else {
if (!empty($_POST['odp1']))
{
include "prepis_nahled.php";}
else
echo "<center><br><br><center><h3>Nemuze to byt prazdne.</h3></center>";
}
Kráťa
Profil
Majkl578
Já nejsem tak zdatný angličtinář, abych si četl třeba noviny anglicky. Nicméně takové ty počítačové věci, či manuály zvládám.
Našel jsem ještě tento blog
http://pichlik.sweb.cz/labels/eclipse.html
Ale to je nějaké staré. Jde mi spíše o základní nastavení a tipy na efektivní práci a přeci jen čeština je můj mateřský jazyk. :-/

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: