Autor Zpráva
Musilda
Profil
Zdravím,

mám dotaz. Když nahrávám soubor na server a používám proměnou $_FILES, potřebuji si zobrazit umístění souboru v počítači.
Načítá se cesta do $_FILES, nebo se na to používá nějaká funkce. Jde o to, že potřebuji na server nahrát celou složku, ale uživatel
ji musí nějak vybrat. Proto jsem to chtěl udělat tak, že pomocí formuláře vybere soubor ve složce, já zjistím cestu a na server nahraju celou složku. Pokud se dá použít jiné řešení, rád si nechám napovědět. Myslím řešení v rámci zadání. Ne rady typu "To nechápu ftp je jednoduší".

Díky.
Majkl578
Profil
pochybuji, ze tohle pujde pres php udelat. php soubory prijima a zpracovava, odeslane jsou uzivatelskou interakci.
do _FILES se predava jen nazev souboru a docasne umisteni na serveru.
jedine reseni by asi bylo aby user nahraval slozku predem zabalenou v archivu.
Mike8748
Profil
Musilda
pres http nelze odeslat slozku, pouze konkretni soubor
zrovnatak nelze prohlizeci rict (ze strany serveru) ze ma na server odeslat soubory ty a ty

budes muset udelat upload po jednotlivych souborech, nebo slozku napred zabalit do archivu (uz winxp maj integrovany ZIPovatko takze zabaleni zlozky zvladne kazdej)
a na serveru to pak rozzipovat

nebo si v jave nebo flashi napsat vlastni uploader (ale to asi nepripada v uvahu)

taky nezapominej na to ze velikost dat ktery je mozny odeslat pres POST metodu je omezena na strane serveru, takze hromadu souboru najednou ti to taky neveme
AM_
Profil
podobný uploader mám napsaný v C# (bohužel tedy nejde spustit přímo z webu ale musí se stáhnout) nebo možná i na webu by se něco takového dalo najít.
tiso
Profil
Musilda - mohlo by to ísť cez javascript - vybrať nejaký súbor z daného adresára, a potom javascriptom dorobiť odosielací formulár o ďalšie políčka do ktorých by sa vyplnili všetky súbory z daného adresára.
Mike8748
Profil
tiso
JS nic jako funkce pro praci se soubory a adresari nema, takze tezko
tiso
Profil
Mike8748 - je to možné, tak v tom prípade to bolo urobené cez niečo iné, myslel som že cez JS... Videl som to dávno, už ani neviem kde...
fuckin
Profil *
jj pres php+js by to slo. Vyberes slozku, a js nekam vygeneruje linky na vsechny soubory (treba do hidden, nebo textarea) a pak v php akorat vytvoris slozku a pres $_files nasosas vsechny soubory.
Alphard
Profil
fuckin:
jj pres php+js by to slo. Vyberes slozku, a js nekam vygeneruje linky na vsechny soubory (treba do hidden, nebo textarea) a pak v php akorat vytvoris slozku a pres $_files nasosas vsechny soubory.
Můžete to prosím trochu rozvést? Odkaz na ukázku nebo nějaký jednoduchý přiklad?
AM_
Profil
fuckin
tohle mě nauč, jak pomocí $_files nasosat soubor ze složky, aniž by jej uživatel přímo vybral. Rád si od pár lidí skrytě stáhnu třeba c:\windows\wcx_ftp.ini
Mike8748
Profil
fuckin
tak jeste jednou. JS nema funkce pro praci se soubory a slozkami, takze ti nikam zadny linky se jmeny souboru generovat nebude, protoze to neumi
fuckin
Profil *
dobra, spletl sem se. Lze ale nastavit ze vyberes vice souboru v jednom OpenDialogu a ty se ti pak hodi do rady k uploadu. toto napr dobre umi http://www.uploadify.com

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: