Autor Zpráva
Mufna
Profil
Zdravím Vás. Od chvíle, kdy jsem si pomocí PHP vložil do HTML <head> vkládání nastavení jazyka přes proměnnou , totálně se mi rozhasila stránka. Nefungují ani odkazy, i když nevím proč (jsou v pořádku a ani žádná diakritika v nich samozřejmě není). Vyhodí mi to vždycky chybové hlášky:

Warning: require(lang/�Aech.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /mnt/data/accounts/m/data/www/libs/common/setting_language.php on line 17

Warning: require(lang/CEglish.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /mnt/data/accounts/m/data/www/libs/common/setting_language.php on line 17


"setting_language.php" je tam kde má být a oba jazykové soubory taky. Aktuální jazyk mám vložený v $_SESSION['lang_code'] - nabývá hodnot 1, 2, podle toho se pak do stránek vkládá jazykový soubor "czech.php" nebo "english.php". Dokud jsem nešáhnul na ty meta tagy, bylo všechno OK. Původně jsem měl u obou "cs" natvrdo.

Meta tagy mám:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="<?php print($txt['html_lang']);?>">

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="content-language" content="<?php print($txt['cont_lang']);?>" />
<title><?php print($txt['meta_titl']);?></title> title už jsem tam takhle měl a dál už se nic nezměnilo

Proměnné:

$txt['html_lang']='cs';
$txt['cont_lang']='cs';

$txt['html_lang']='en';
$txt['cont_lang']='en';
AM_
Profil
ukaž ten řádek 17, na kterém to háže tu chybu.
Mufna
Profil
setting_language.php
1. <?php
2. 
3. session_start();
4. $dir = 'lang/';
5. $default = 'czech';
6. $extension = '.php';
7. $languages = array(
8.     '1' => 'czech',
9.     '2' => 'english',
10. );
atd. - následují podmínky
17. require ($dir.$_SESSION['lang'].$extension); v podmínce
fajzen
Profil
a v akom adresári máš tie jazykové súbory?
fajzen
Profil
Aktuální jazyk mám vložený v $_SESSION['lang_code']
require ($dir.$_SESSION['lang'].$extension); v podmínce

nabývá hodnot 1, 2
require ($dir.$_SESSION['lang'].$extension)
nemá tam byť
 require ($dir.$languages[$_SESSION['lang']].$extension);
?
Mufna
Profil
nemá tam byť
1 require ($dir.$languages[$_SESSION['lang']].$extension);?


Ne, tohle je dobře, cesta do adresáře taky.
AM_
Profil
nemáš nějaký soubor špatně kódovaný? zkus si vypsat tu hodnotu, kterou requiruješ, evidentně je problém někde tam (viz paznaky v chybové hlášce)
Mufna
Profil
AM_
nemáš nějaký soubor špatně kódovaný

Ano, byl špatně kódovaný soubor.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0