Autor Zpráva
denCo
Profil
mam problem, z fora som si vyhladal jeden kod an posielanie komentarov... takto vypada v mojej prerobenej forme

admin.php
<?php
###MYSQL HOST NAME 
$myhostName="localhost"; 

###MYSQL DATABASE 
$mydbName="havlik_admin"; 

###MYSQL USER NAME 
$myuserName="havlik_admin"; 

###MYSQL PASSWORD 
$myPW="..."; 

$db=mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW) or die("Bohužel se nepodařílo připojit k MYSQL databázi... zkuste to prosím později."); 
if (!mysql_select_db($mydbName,$db)) { 
echo "Chyba při připojení k databázi."; 
exit(); 
}
?>
<form action="komentar.php" method="post"> 
<input type="text" name="name" size="30" value=""> <br>
<input type="text" name="level" size="30" value=""> <br>
<input type="hidden" name="odeslano" value="1"> 

<input type="submit" value="Přidat"> 
</form> 
<?php 
if (isset($_POST['odeslano'])) { 
$var1 = htmlspecialchars($_POST['name']); 
$var2 = htmlspecialchars($_POST['level']); 

mysql_query("INSERT INTO __TABLE__ (radek1,radek2) VALUES ('$var1','$var2')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error()); 
} 
?>


komentar.php
<?php
###MYSQL HOST NAME 
$myhostName="localhost"; 

###MYSQL DATABASE 
$mydbName="havlik_admin"; 

###MYSQL USER NAME 
$myuserName="havlik_admin"; 

###MYSQL PASSWORD 
$myPW="counter"; 

$db=mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW) or die("Bohužel se nepodařílo připojit k MYSQL databázi... zkuste to prosím později."); 
if (!mysql_select_db($mydbName,$db)) { 
echo "Chyba při připojení k databázi."; 
exit(); 
}
?>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="komentar.css">  
<?php 
$result = mysql_query($q="SELECT radek1,radek2 FROM __TABLE__ ORDER BY id DESC" ) or print("Došlo k chybě v dotazu: ".$q."<br>".mysql_error());
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($result)): 
?> 
<table width="500px" bgcolor="black">
  <tr>
    <td background="./news.JPEG" colspan="2">
      <div class="titul">
        <font color="white"> 
          <?php echo $zaznam['radek1'];?>
        </font>
      </div>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td class="hm">
      <img src="./servers.png">
    </td>
    <td class="text">
      <div class="hm">
        <p><?php echo $zaznam['radek2'];?></p>  
      </div>
    </td>
  </tr>
</table>
<?php 
endwhile; 
?>


a vypisuje mi chybu
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/havlik/geodethavlik.sk/test/komentar.php on line 24
na riadku
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($result)): 


som uplny zaciatocnik tak mi pls pomozte
nightfish
Profil
viz FAQ
denCo
Profil
ok to by uz mohlo byt, a poradite mi niekto aj ako vytvorim k tomu tabulku v MySQL??? dikes
denCo
Profil
lebo nemam sajnu ako ju presne na toto vytvorit...
AM_
Profil
především bych dal sloupcům a tabulce samotné lepší názvy než radek1, radek2 a __TABLE__
mohlo by to vypadat třeba takhle:
CREATE TABLE komentare(
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`name` VARCHAR(30),
`level` VARCHAR(30),
PRIMARY KEY(`id`)
);
přijde mi to ale trochu nesmyslné, píšeš, že to má být na odesílání komentářů, a přitom to ukládá jen jméno a úroveň-čeho? (name, level) a žádný text komentáře tam nevidím...
jinak MySQL není nic složitého, doporučuji nastudovat základy na http://mm.gene.cz
denCo
Profil
ok dik, ja si to upravim a este sa naucim ako k tomu spravit datum odoslania... dikes
denCo
Profil
takze mam to takto

admin.php
<?php
###MYSQL HOST NAME 
$myhostName="localhost"; 

###MYSQL DATABASE 
$mydbName="havlik_admin"; 

###MYSQL USER NAME 
$myuserName="havlik_admin"; 

###MYSQL PASSWORD 
$myPW="..."; 

$db=mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW) or die("Bohužel se nepodařílo připojit k MYSQL databázi... zkuste to prosím později."); 
if (!mysql_select_db($mydbName,$db)) { 
echo "Chyba při připojení k databázi."; 
exit(); 
}
?>
<form action="komentar.php" method="post"> 
<input type="text" name="predmet" maxlength="50" value=""> <br>
<textarea name="telo"></textarea> <br>
<input type="hidden" name="odeslano" value="1"> 

<input type="submit" value="Přidat"> 
</form> 
<?php 
if (isset($_POST['odeslano'])) { 
$var1 = htmlspecialchars($_POST['predmet']); 
$var2 = htmlspecialchars($_POST['telo']); 

mysql_query("INSERT INTO komentar (predmet,telo) VALUES ('$var1','$var2')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error()); 
} 
?>


komentar.php
<?php
###MYSQL HOST NAME 
$myhostName="localhost"; 

###MYSQL DATABASE 
$mydbName="havlik_admin"; 

###MYSQL USER NAME 
$myuserName="havlik_admin"; 

###MYSQL PASSWORD 
$myPW="..."; 

$db=mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW) or die("Bohužel se nepodařílo připojit k MYSQL databázi... zkuste to prosím později."); 
if (!mysql_select_db($mydbName,$db)) { 
echo "Chyba při připojení k databázi."; 
exit(); 
}
?>

<?php 
$result = mysql_query($q="SELECT predmet,telo FROM komentar ORDER BY id DESC" ) or print("Došlo k chybě v dotazu: ".$q."<br>".mysql_error());
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($result)): 
?> 
<table width="500" bgcolor="black">
  <tr>
    <td background="./news.jpg" colspan="2">
      <div class="titul">
          <?php echo $zaznam['predmet'];?>
      </div>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td class="text">
      <img src="./servers.png">
      <div class="titul">
        <?php echo $zaznam['telo'];?>
      </div>
    </td>
  </tr>
</table>
<?php 
endwhile; 
?>


install.php
<?php
$myhostName="localhost"; 
$mydbName="havlik_admin"; 
$myuserName="havlik_admin"; 
$myPW="..."; 
$connection = mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW);
mysql_select_db($mydbName,$connection);

$premenna = "CREATE TABLE komentar
(
ID int(9) NOT NULL auto_increment,
predmet text,
telo text,
PRIMARY KEY (ID)
)";
if (mysql_query ($premenna, $connection)) { 
echo "Vytvorena"; 
}
?>


neviete preco mi to nejde??? normalne ma to presmeruje na tu stranku komentar.php ale nic mi nevipise z databazy co ma
Alphard
Profil
vypíše to něco, třeba nějakou chybu? vypíše se aspoň prázdná html tabulka?
denCo
Profil
nie nic sa nevipise... vobec nic ani tabulka ani ciarka... nic

trosku som ten kod teraz prerobil aby sa mi nemiesalo dvakrat text v install.php
Alphard
Profil
Díval jste se do zdrojového kódu? Je tam vypsané tohle? <link rel="stylesheet" type="text/css" href="komentar.css">

Mám podezření na prázdnou tabulku. Zkontrolujte v nějakém správci, jestli máte vůbec co zobrazovat.
denCo
Profil
jaj to bol asi omyl... mam to cele aj v tagu html aj v body ale stale mi nezobrazi ani kusok z tej tabulky... a ako si to myslel:
Zkontrolujte v nějakém správci, jestli máte vůbec co zobrazovat.
mierne som ta nepochopil
Alphard
Profil
tím správcem jsem myslel např. phpMyAdmina, zkontrolovat, jestli jsou v té tabulce nějaké záznamy, které se mohou vypisovat
denCo
Profil
aha jasne... nic mi tam neukazuje, nulovy pocet riadkov...
fuckin
Profil *
a kdyz do te tabulky das nejaky radek? Porad te to tam presmerovava?
denCo
Profil
ide o to ze normlane v admin.php zadam vsetky veci a stlacim submit... presmeruje ma to na komentar.php lenze tam sa mi nic nezobrazi... ani tabulka a ani to co som zadal do formulara a ked som pozrel cez phpMyAdmin tak v databaze nebolo nic
denCo
Profil
ok mam to uz, v FORM som mal action="komentar.php" a malo byt action="admin.php"... lol :D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.