Autor Zpráva
States68
Profil *
Mám text s odkazem na fotku: [obrazek]1001[/obrazek] - kde 1001 je číslo obrázku. Obrázek je uložen ve stejném adresáři jako stránka s kódem a v databázi je navíc tabulka s číslem a popisem k fotce. Chci zobrazit obrázek včetně popisu v title. Je možné nějak při provádění příkazu preg_repalce zároveň v druhém atributu (v tom, co nahrazuje původní kód) vznést dotaz na DB?

Existuje nějaká možnost pro takovýto kód?

$tisk = preg_replace("{\[obrazek\]([^[]+?)\[/obrazek\]}","<img src=$1.jpg title='DOTAZ NA DATBÁZI S  $1'>",$tisk);


Jde mi o to, aby ke každé fotce byl popisek přiřazený při nahrání fotky, ne jeden stejný pro všechny fotky.

Díky i za negativní odpověď, že to nejde...

Standa
tiso
Profil
States68
1. zisti si id obrázku pomocou preg_match (prípadne preg_match_all pre viaceré obrázky na stránke)
2. vyber si dáta z databázy (mysql_query, ...)
3. nahraď pôvodný text za nový (str_replace)
States68
Profil *
Díky za inspiraci, nakonec jsem to udělal takto:

dotaz na DB a tabulku s fotkama...

...
while($radek = mysql_fetch_array($vysledek))
	
{
$tisk = str_replace("[obrazek]$radek[id][/obrazek]","<img src=$radek[id].jpg title='$radek[title]'>",$tisk); 
}


Měl jsem takovou utkvělou představu, že bez toho preg_replace to neudělám :-)

Standa
tiso
Profil
States68 - tak to zasa nie, hádam nechceš kvôli každému obrázku vyťahovať všetky dáta z databázy? Takto sa to fakt nerobí!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0