Autor Zpráva
houbeless
Profil
Dobrý den,
chci se zeptat jestli má někdo zkušenost, používá to, případně by mě mohl odkázat na nějaké studijní materiály, ohledně funkce, kdy bych chtěl logovat do db aktivitu uživatele tedy všechna kliknutí na odkazy nebo potvrzení formulářů.

Chtěl bych vidět třeba nějaká řešení, pokud se tím někdo zabýval, abych našel dejme tomu nejelegantnější řešení a nemusel to předělávat...

Můj dotaz je trochu kostrbatý, nevím jestli pro takovou funkci není už zaběhlý pojem, termín, při hledání jsem nic nenašel...

Pro představu: měl jsem na mysli něco jako, že url vede k nějaké fci, do které se předají hodnoty, ta je insertne do tabulky, a pak přesměruje na ten cíl.

Děkuji
Jan Tvrdík
Profil
houbeless:
Záleží, jestli to chceš logovat do DB pomocí PHP, nebo ti stačí analýza logů serveru.

V případě logování pomocí PHP záleží na architektuře webu. Pokud používáš nějaký front controller, tak není problém logovat všechny požadavky v něm.
houbeless
Profil
Chci to logovat v php, funkce by byla součástí mojí aplikace.

Moje aplikace je modul v RS UNUKE a unuke pokud vím nemá něco podobného, pouze pro jednotlivé moduly, ale to řešení mě nějak moc nenadchlo, proto bych rád viděl i jiná.

Jak to tak vypadá tak hledaný termín je front controller:)
Jak jsem zatím pochopil tak se jedná o framework, nejspíš třeba na zendu, ten já ale vůbec nevyužívám..
Takže bych se měl orientovat tímhle směrem a nabastlit jakoby před celý web toto? Tudíž nebudu muset implementovat do své aplikace žádný blázinec...?
tiso
Profil
http://blogs.mdssolutions.co.uk/2009/05/29/RecordAndWatchYourVisitorsActions.aspx
http://www.uxbooth.com/blog/userfly-usability-testing-made-easy/
houbeless
Profil
thx za linky, ale řešením pro mě není externí software.
ninja
Profil
houbeless: pokud chces logovat prokliky a formulare, proc nezpracujes log webserveru, kde se presne tyto udaje zaznamenavaji? Chces sledovat nejake specificke informace navic?
houbeless
Profil
Web mám na serveru IC.CZ, což je dost problém..:) Žádný logy přístupný nemám, a když jsem vznesl dotaz, tak se zatím nikdo neobtěžoval odpovědět, takže si to budu muset udělat svépomocí (měnit poskytovatele prostoru zatím nemám v plánu)
vynalezce
Profil
co treba tohle
na odkazy onclick="logovaciobrazek.src='adresa.php?kam='+document.location+','+this.href"
houbeless
Profil
to vynálezce
mohl byste to trochu rozepsat, tak aby mi to řeklo více, tedy abych to mohl použít, že na cíl URL se dostanu, ale jakoby mezi tim se spustí jiný skript.php, který provede zápis do db..?
REsp. jak bych to měl použít v php, přeci jen javascript moc neovládám, manuály na netu jsou k ničemu..
houbeless
Profil
Tak u tlačítek(formulářů) jsem to vyřešil jednoduše..onclick="funkce()"
takže po stisku se provede to, co je obsahem funkce()...;)

Ovšem pro URL toto nefunguje: a href="odkaz.php..." onclick="funkce()"..
Znal by někdo nějakou vychytávku jak toto zapsat, aniž bych musel do onclicku dát url a href nechat prázdné??
houbeless
Profil
tak beru z5, nefunguje to ani pro form, při každém načtení se provede funkce(), nikoli jen při kliknutí..
Alphard
Profil
Nestačilo by vám třeba google analytics?
houbeless
Profil
Nestačil...
Ale už jsem to vyřešil, a to tak, že na začátku každýho scriptu je funce, která vytáhne hodnoty z $_GET a ty pak může vložit do db. Jde o takové odposlouchávání. Navíc si tam po těch URL a formech můžu poslat třeba i nějaké doplnující informace. Neni potřeba používat javascript, či něco vnějšího...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: