Autor Zpráva
milhauscorpse
Profil *
Dobrý den.Prosím o radu.zkouším si funkci "mkdir" a pokud někdo zadá do formuláře třeba "Pajče",tak mi to vytvoří složku s názvem "pajÄŤe".je to problém v hlavičce stránky?zkoušel sem různé způsoby a stale stejné.je nějaké řešení?Teda pokud vůbec složku z názvem v češtině lze vytvořit.Děkuji za jakoukoli odpověď
HamStet
Profil *
Záleží na operačním systému, kódování a bůhví na čem ještě. Obávám se, bezpečnější je diakritiku v názvech složek a souborů nepoužívat, pokud názvy vytvářejí svými vstupy uživatelé, jsou na to filtrační funkce, které v řetězci diakritiku odstraní (a z "Pajče" udělají "Pajce").
milhauscorpse
Profil *
:-( Asi budu muset použít tu filtraci,myslel sem že pokud se mi někdo zaregistruje jako "Pajče"tak že mu vytvořím složku kde se budou ukládat jeho vzkazy atd... Tím se mi to trochu zkomplikuje, protože pokud se někdo zaregistruje jako třeba "Miloš",tak pak už se někdo druhý pod jménem "Milos"nezaregistruje.
tiso
Profil
milhauscorpse - pletieš dokopy 2 veci... Keď chceš registráciu, tak použi databázu, a keď chceš vytvárať adresáre, tak použi id z databázy.
milhauscorpse
Profil *
tiso-promiň špatně sem to napsal.nepoužívám databázi.mám takovej vlastní systém se složkama.zatím se snažím dostat do hlavy php,k mysgl sem se ještě nedostal.
tiso
Profil
milhauscorpsenepoužívám databázi
A to je chyba... Zbytočne si to komplikuješ.
milhauscorpse
Profil *
tak koukám na návody mysql (že bych teda začal študovat) a nějak nechápu ten základ.když si teda udělám nějakou databázi na lokálním serveru na noťasu,tak ji pak nahraju na server i se stránkama?No jdu projíždět diskuzi ať aspoň pochopím princip než zas vyjedu ven a budu bez internetu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: