Autor Zpráva
AMATER
Profil *
Dobry den,

prosim vas potreboval by som help s nacitanim subora.
Na stranke mam formular s inputom type="file", zadavam tam subor typu .csv,
z ktoreho sa ma naplnit tabulka v databaze (sql).
Na nacitanie subora pouzivam prikaz file($subor),
no ak dam zobrazit $subor, tak tam je iba nazov subora (bez cesty) a tym padom mi do tabulky nic nevlozi.
ak namiesto $subor do prikazu vlozim nazov subora s celou cestou (kde ho mam ulozeny na disku v pc) tak
to v pohode nacita aj vlozi, ale inak nie.
Viete mi prosim poradit nejaky prikaz, aby $subor sa rovnal nazvu subra s celou cestou resp.
ako subor docasne uploadnut na server, aby ho nacitalo,
alebo ideane by bolo keby si ho na tu chvilku (kym naplni tabulku na sql) nacitalo priamo z pc.
Dakujem
Radek9
Profil
Co třeba file_get_contents? Nevím jestli se to na to hodí, ale nic jiného mě nenapadá.
AMATER
Profil *
nejde to tak :(
AMATER
Profil *
ako mam definovat subor?
v zdroji mam:
...
$s=file($subor);
...
dalej uz sa pracujem s premennymi, $subor prichadza z formulara.
Neviem len ten subor definovat a nacitat ho.
lebo takto mi vlozi prazdny riadok.
skusal som aj to file_get_contents ale ani to mi neslo. :((
Alphard
Profil
AMATER:
Ukažte větší kus kódu, z vašeho vysvětlení nejsem moc moudrý.
Jestliže se snažíte soubor uploadovat přes file, dělá se to jinak.
AMATER
Profil *
tu je zdroj
formular

<form action="pv2.php" method="POST" enctype='multipart/form-data'>
<input type="file" name="subor">
<input type="submit" value="Naplnit "><br />
</form>


php

$s = file($subor);

for($i=0; $i<sizeof($s); $i++) {
$riadok = trim($s[$i]);
$p = explode(";", $riadok);

$meno=$p[0];
$priezvisko=addslashes($p[1]);
$mesto=addslashes($p[2]);
$okres=addslashes($p[3]);
$ulica=addslashes($p[4]);
$telefon=addslashes($p[5]);
$p1=addslashes($p[6]);
$p2=addslashes($p[7]);
$p3=addslashes($p[8]);
$p4=addslashes($p[9]);
$p5=addslashes($p[10]);
$p6=addslashes($p[11]);
$p7=addslashes($p[12]);
$p8=addslashes($p[13]);
$p9=addslashes($p[14]);
$p10=addslashes($p[15]);
$poznamka=addslashes($p[16]);
$stav=addslashes($p[17]);


mysql_select_db(databaza, $spojenie) or die("Couldn't open $db: ".mysql_error());
$sql = ("INSERT INTO tabulka VALUES ('$meno','$priezvisko','$mesto','$okres','$ulica','$telefon','$p1','$p2','$p3','$p4','$p5','$p6','$p7','$p8','$p9','$p10','$poznamka','$stav');");
$result = mysql_query( $sql ) or die("Pri vkladani - CHYBA" );
if(mysql_error()) {
echo mysql_error() ."<br>\n";
}
}
Alphard
Profil
no jo, něco podobného jsem čekal, tady je návod na upload souborů

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: