Autor Zpráva
Cliffi
Profil *
Zdravým
Potřeboval bych poradit s PHP kódem. Mám formulář k vyplnění a zpracovávám ho v PHP a chtěl bych jej uložit do souboru diskuse.txt

Kód mám takto, kam mám co doplnit?

<body>
<H2>Předchozí příspěvky</H2>
<? include "diskuse.txt"; ?>

<H2>Váš příspěvek</H2>
<p>příspěvek vložil:
<br>
<? echo $jmeno ?>
<br>
příspěvek:
<br>
<? echo $nazor ?>

</body>

Vím že to tu určitě už bylo řešeno. Předem dík za odpovědi
Radek9
Profil
Vím že to tu určitě už bylo řešeno.
Tak proč radši nehledáš?

Jinak k problému, můžeš ho více popsat? Já totiž v kódu žádný formulář nevidím.
pEeLL
Profil
Cliffi
zkus si precist treba tohle- pokud ani pak nebudes tusit napis.
http://www.tvorba-webu.cz/php/prace_se_soubory.php
Cliffi
Profil
Hledal sem ale nic sem nenašel.
Formulář řeším html kódem

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=windows-1250">
<title>Formulář</title>
</head>

<body>
<form method="GET" action="nazor.php" >
<p>Napiš Jméno:
<input type="text" name="jmeno" size="20">
</p>
<p>Napiš názor na web:
<input type="text" name="nazor" size="100">
<input type="submit" value="Vložit"></p>
</form>
</body>
</html>
Cliffi
Profil
už to reaguje na změny jen to hází nějaký chybi

http://www.tvorba-webu.cz/php/prace_se_soubory.php
ten odkaz mi dost pomoh ale furt to není ono

Warning: fopen(soubor.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ph/ic.cz/r/rybari-sokolnice/root/www/zkouska/nazor.php on line 20

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/ph/ic.cz/r/rybari-sokolnice/root/www/zkouska/nazor.php on line 21

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/ph/ic.cz/r/rybari-sokolnice/root/www/zkouska/nazor.php on line 22
Radek9
Profil
Máš ten "soubor.txt" vytvořený?
Cliffi
Profil
Mám
vynalezce
Profil
existuje soubor? ma prava pro zapis?
hod sem phpko

edit: pozde
Radek9
Profil
Můžeš ukázat celý kód pro zapisování?
Cliffi
Profil
<head>
</head>

<body>
<H2>Předchozí příspěvky</H2>
<? include "diskuse.txt"; ?>

<H2>Váš příspěvek</H2>
<p>příspěvek vložil: 
<br>
<? echo $jmeno ?>
<br>
příspěvek:
<br> 
<? echo $nazor ?>

<?
$text = echo $jmeno; echo $nazor; // to nebude fungovat
$soubor = fopen("diskuse.txt", "a+");
fwrite($soubor, $text);
fclose($soubor);
?>

</body>
vynalezce
Profil
$text = echo $jmeno; echo $nazor;
co to je

spravne je
$jmeno=htmlspecialchars($_GET['jmeno']);
$nazor=htmlspecialchars($_GET['nazor']);
$text="$jmeno <br> $nazor<br>";

navic ja bych to bral z postu, GET nahradis za POST
Cliffi
Profil
Moc díík to je ono.
vynalezce
Profil
abych nezapomel na uvodni strance mas jako titulek <title>Příklad s definicí rámů</title>
Radek9
Profil
Jen ještě. Ono to tak funguje, ale ne všude. Lepší je:
$text = $jmeno."<br>".$nazor."<br>";

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: