Autor Zpráva
Europsky_Dzigolo
Profil
ako mam spravit aby sami nejaky <form> odosielal sam kazdych napr. 5 minut cez cron?
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
Odesláním formu myslíš vlastně poslání POST/GET HTTP požadavku, což lze realizovat např. přes funkci fsockopen nebo pomocí knihovny cURL.
Europsky_Dzigolo
Profil
jj poslanie POST-u a cez to fsockopen to nechapem.. vysvetlis mito jak nato?
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
Koukni třeba na http://cz.php.net/manual/en/function.fsockopen.php#68616.
Europsky_Dzigolo
Profil
nechapem tomu
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
A co nechápeš?
Europsky_Dzigolo
Profil
ze ako to mam dat do formu.. skopirovat ten kod a prilepit do suboru urcite nie..
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
Form vůbec nepoužiješ, pouze napodobíš jeho chování tak, že pomocí fsockopen pošleš HTTP požadavek, který bude identický jako kdyby jsi form odeslal.
Europsky_Dzigolo
Profil
ja potrebujem odoslat data s inputov ktore maju mena
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
V tom případě asi vůbec nehledáš cron, ale pouze javascriptovou funkci setInterval.
Europsky_Dzigolo
Profil
to poznam ale aj ked sa nenachadzam na stranke takze cron
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
Odkud vezmeš ty data, která chceš odeslat?
Europsky_Dzigolo
Profil
uz ich dam do formu..
pr.: <input type="text" name="meno" value="Santa Klaus">
fandaa
Profil
Europsky_Dzigolo
Doporučuju cURL. Mrkni třeba tady.
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
Takže jsme zpátky na začátku = fsockopen / cUrl :)

Dáš si do nějaké proměnné data, která chceš odeslat.

$data = array(
  'jmenu' => 'Santa',
  'prijmeni' => 'Klaus',
);
$data = http_build_query($data);


a odešleš je pomocí výše zmíněné funkce:
doPost('/folder/file.php', $data, 'localhost');
Europsky_Dzigolo
Profil
http_build_query() mi hadze chybu
Call to undefined function: http_build_query()
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
<?php 
if (!function_exists('http_build_query')) { 
    function http_build_query($data, $prefix='', $sep='', $key='') { 
        $ret = array(); 
        foreach ((array)$data as $k => $v) { 
            if (is_int($k) && $prefix != null) { 
                $k = urlencode($prefix . $k); 
            } 
            if ((!empty($key)) || ($key === 0))  $k = $key.'['.urlencode($k).']'; 
            if (is_array($v) || is_object($v)) { 
                array_push($ret, http_build_query($v, '', $sep, $k)); 
            } else { 
                array_push($ret, $k.'='.urlencode($v)); 
            } 
        } 
        if (empty($sep)) $sep = ini_get('arg_separator.output'); 
        return implode($sep, $ret); 
    }// http_build_query 
}//if 
?>
Europsky_Dzigolo
Profil
Jan Tvrdík
a kde v tom kode vyplnas meno a priezvysko? (to santa klaus)
Jan Tvrdík
Profil
Europsky_Dzigolo:
Dáš je do proměnné $data :)
Europsky_Dzigolo
Profil
ono to neodosiela...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: