Autor Zpráva
PHP_Nemaster
Profil
Dobrý den,
narazil jsem na chybu, že mi nefunguje podmínka if ( nebo dotaz do DB, na kterém je podmínka závislá ), ale nemůžu příjít na to proč... ( Názvy prosím nekomentujte, nic lepšího jsem nevymyslel. )

// Tento dotaz načte úroveň budovy "Troop training center"

$controll = "SELECT troopttcenter FROM build WHERE playername = '".$_SESSION['username']."'; ";
$rc = mysql_query ( $controll );

// Zde se z vybraných informací vytvoří pole, příkaz echo se však už z nějakého důvodu nezobrazí, název tabulek apod. jsem kontroloval 

$i = mysql_fetch_array( $rc );
echo $i['troopttcenter'];

// Toto je ta nefunkční podmínka. Pokud je úroveň budovy 0, zobrazí formulář pro stavbu, v opačném případě pro trénování vojsk - chyba je v tom, že se zobrazí pokaždé dialog pro stavbu.
if ( $i['troopttcenter'] == 0 ) { ?>
 <H2>BARRACKS</H2>
<form action='barracks.php' method='post'>
<input type='submit' name='build' value='Build'> 
</form>

<?php 
  } else { ?>
<pre>
<H2>Barracks</H2>
Here you can train swordmen.
<form action='barracks.php' method='post'>
Train <input type='text' name='trainsword'> swordmen.
<input type='submit' value='Train' name='swordsubmit'>
</form>
</pre>

<?php
  }
?>


Předem děkuji za odpověd' a doufám, že byl ten kód přehledný.
fuckin
Profil
muzes uvest chybu a vysledek dotazu na db?

Vesteckou kouli bohuzel nemam.
PHP_Nemaster
Profil
No ono právě že to nic nehlásí, ale nefunguje to. Jaký je výsledek dotazu vlastně ani nevím, protože to echo nic nezobrazilo.
Ale nefunguje tahle část:

if ( $i['troopttcenter'] == 0 )
fuckin
Profil
co vypisuje mysql_query() ?
Tak kdyz se nevypise nic tak tam je asi null, tedy spatny dotaz.
Alphard
Profil
nikde nevidím echo mysql_error()
fuckin
Profil
nikde nevidím echo mysql_error()
To byla rada at to zkusi vypsat.
peta
Profil
PHP_Nemaster
1. error_reporting()
2. mysql_error()
3. echo '|'./$kazda_promenna;
cz.php.net/funkce, cili
cz.php.net/error_reporting
cz.php.net/mysql_error
cz.php.net/echo
Jsou tam priklady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0